חפש בבלוג זה

המשרד לאיכות הסביבה, ספרד // Magen Arquitectos >>

יום חמישי, ספטמבר 30, 2010 | , , , , |


HEADQUARTERS OF THE ENVIRONMENT AND PUBLIC SPACES SERVICE ,SPAIN // Magen Arquitectos>>

בנייתו של משרדי איכות הסביבה בסרגוסה, ספרד הושלמה בתחילת השנה על ידי משרד האדריכלים
Magen Arquitectosלמיקום הבניין יש ערך מיוחד המבוסס על הקשר בין האזור הבנוי של העיר לבין האזור הטבעי של נהר האברו, שתוכנן לאקספו 2008, כפארק ליניארי אשר מלווה את הנהר לכיוון סראגוסה. 


ממוקם במרכז העיר, ליד גשר Almozara, באתר יש הבדלים ניכרים במפלסי הקרקע: בין השדרה והכיכר לפארק האברו גדת הנהר ישנו הפרש של כ-5 מטרים. 




תחרות: מוזיאון ויקטוריה ואלברט לעיצוב, סקוטלנד // 6 הצעות

יום רביעי, ספטמבר 29, 2010 | , |



V&A at Dundee // 6 shortlist designs  

מוזיאון ויקטוריה ואלברט הודיעו על שש הצעות שנבחרו לבניית לבית V & A על החוף דנדי בסקוטלנד.
V & A בדנדי יהיה המרכז המוביל של סקוטלנד לעיצוב והמוזיאון היחיד של ויקטוריה ואלברט מחוץ ללונדון.



Delugan Meissl Associated Architects proposal
ההצעות שנבחרו כוללים עיצובים ממשרדי האדריכלים המובילים: Steven Holl , Snøhetta , Delugan Meissl ,
Kengo Kuma & Associates, REX ,Sutherland Hussey.


"מגדל UNstudio", הולנד // UNstudio אדריכלים

יום רביעי, ספטמבר 29, 2010 | , , , |

UNstudio tower // UNstudio Architects
"בתכנון של המגדל היה חשוב לנו ליצור חיבור בין החזית לבין חללי הפנים;כדי לראות את הבניין כולו, כמעט כמו רהיט." וואן ברקל, UNstudio

משרד האדריכלים ההולנדי UNstudio השלים לאחרונה את "מגדל UNstudio", קומפלקס של 21 קומות בדרום אמסטרדם. המבנה הוא חלק ממכלול אזור פיתוח אורבני באמסטרדם הנקרא "מאהלר 4". אזור זה כולל אוסף של שישה בניינים אשר מכילים כ38,000 מ"ר מגורים, 162,000 מ"ר של שטחי משרדים ו 30,000 מ"ר במפלס הרחוב הכוללים: שטחי מסחר וקמעונאות, בתי קפה,מסעדות ומרכז ספורט.


"בית הקורטן" , ברזיל // Marcio Kogan , סטודיו MK27

יום שלישי, ספטמבר 28, 2010 | , , |

Marcio Kogan מסטודיו MK27 תכנן בית מינימליסטי אשר ממוקם בעיר סאו פאולו שבברזיל. 


הבית קיבל את השם בית הקורטן בגלל השימוש ב-"corten" בחזית הבית.


האווירה של החלל נוצרת בעקבות תערובת החומרים שתוכננו בבית: המרקם החלוד של הקורטן , עץ, טיט לבן וזכוכית. 

מבנה משרדי פירסום, צרפת // LAN אדריכלים

יום שני, ספטמבר 27, 2010 | , , , |

Commercial office // LAN Architecture
משרד פרסום חדש שתוכנן על ידי משרד האדריכלים הצרפתי "LAN אדריכלים" הושלם לאחרונה.
המבנה נמצא ב-saint mesmes, צרפת .

האתר אשר על נמצא על מדרון, מביט מעל הגבעות השכנות לנוף ירוק.


הרעיון האדריכלי היה ליצור שני נפחים הקשורים באופן היררכי בפרוגרמה שלהם, ו"להניח"

אותם בניצב זה לזה לאורך ציר מצפון לדרום העוקב אחר המדרון של האתר.

"בית יוטראי" , ליטווניה // Architectural Bureau G.Natkevicius & Partners

יום שני, ספטמבר 27, 2010 | , |

Utriai Residence // Architectural Bureau G.Natkevicius & Partners

הלקוח של הבית בליטווניה, הוא יזם בעסקי הייצור החקלאי (תרנגולות (ביצים), חזירים לגידול). אשתו היא סטודנטית לעיצוב במכללה לאמנות ומתעניינת בעיצוב רהיטים.הבית תוכנן לשלושה אנשים שיתגוררו בו.

וידאו >> תיאטרון למחול וריקוד, רוסיה // UNSTUDIO אדריכלים

יום ראשון, ספטמבר 26, 2010 | |

UNStudio // Dance palace, st. petersburg

UNStudio זכובתחרות לבניית 21,000 מ"ר - תיאטרון למחול וריקוד במרכז ההיסטורי של סנט פטרסבורג.





מתוך ארבעת הפרויקטים שהוצגו (jean nouvel, UNStudio, snøhetta & zao), העיצוב של UNStudio נבחר פה אחד על ידי חבר מושבעים.

מרכז לחקר הסרטן, אוסטרליה // Lahznimmo + Wilsons אדריכלים

יום שבת, ספטמבר 25, 2010 | , |




 Lahznimmo Architects + Wilsons Architects // Lowy Cancer Research Centre

המרכז לחקר הסרטן "לואי" בסידני, אוסטרליה שתוכנן על ידי האדריכלים Lahznimmo בשיתוף עם Wilson אדריכלים - הושלם בתחילת השנה.

הפרויקט הוא מיזם משותף בין אוניברסיטת NSW והמכון לחקר סרטן ילדים של אוסטרליה, וכך מקשר ומאחד באתר אחד את מכון הילדים והבוגרים למחקר הסרטן.

"בית שימומה" , יפן // Kazuya Saito Architects

יום שישי, ספטמבר 24, 2010 | , |


House Shimouma // Kazuya Saito Architects

 הסטודיו היפני Kazuya Saito  אדריכלים תכננו וסיימו את בנייתו של בית מגורים המחופה כולו עץ על שטח צר במיוחד (36 מ"ר) בטוקיו, יפן. 






בית "שימומה" נבנה בתקציב נמוך ובתקופת זמן קטנה במיוחד של 3 חודשים בלבד.

בניין TED , טיוואן // BIG ARCHITECTS

יום רביעי, ספטמבר 22, 2010 | , , |

TED // BIG Architects


הצעתם של משרד האדריכלים הדני - BIG לבניין TED בטייפה, לטכנולוגיה בידור ועיצוב מבטאת חדשנות ותפיסת חלל ציבורית-פרטית ייחודית. במבנה זה המתכננין הכניסו"בלוק" עירוני צפוף של כל מיני פעיליות הקשורות לטכנולוגיות התקשורת העכשוויות לתוך מערכת אנכית.





TED מכיל תערובת עירונית עם היררכיה לא ברורה. ולכן האדריכלים הציעו לארגן את הפרוגרמה - חנויות אולמות תצוגה, משרדים ובתי מלון חדרים, חדרי ישיבות חללי תצוגה, מסעדות וגלריות לאורך רחבה פנימית - בדומה לרחוב עירוני.

בית רכטר,תל אביב // זאב רכטר>>פיצו קדם אדריכלים

יום שלישי, ספטמבר 21, 2010 | , , |

בית רכטר, תל אביב // זאב רכטר >> פיצו קדם
בית רכטר בת"א תוכנן במקור ע"י זאב רכטר בשנת 1959 כבית בן קומה אחת עבור משפחתו, עם תוכנית סדורה של קורות בטון אורכיות חשופות כלפי פנים וחוץ.






סביב הסכמה הזאת התארגנו חללי הפנים, תוך שמירה על עקרונות "התוכנית החופשית" מאותן שנים. עם השנים נוספו לבית עוד קומה אחת ועוד אגף שלישי, כך שצורתו המקורית התמוססה ועקרונות התכנון המודרני נזנחו. 

"הבית בסנטה אלנה", קולמביה // אנטוניו סטפן אדריכלים

יום שלישי, ספטמבר 21, 2010 | , , |

Santa Elena House // Antonio Sofan
סנטה אלנה היא אזור חקלאי כפרי בהרים, ממזרח מדיין, קולומביה.הוא כולל קבוצה של 17 כפרים קטנים בשם: "veredas". אנשים שגרים למטה בעמק מחשיבים את סנטה אלנה הוא כמקום עם נוף מהפנט עם אוויר צח וצלול.



אירוע >> הביאנלה השנייה לאדריכלות הנוף העירוני -סוכות // בת-ים

יום שני, ספטמבר 20, 2010 | , , |

הביאנלה השנייה לאדריכלות הנוף העירוני  - "הזדמנות"
אוצרות הביאנלה: פרופ' יעל מוריה וסיגל ברניר



מגדל "ביקמן" , ניו-יורק // פראנק גרי

יום ראשון, ספטמבר 19, 2010 | , , , |

Beekman Tower // Frank Gehry

הבנייה כמעט והושלמה במגדל Beekman של פרנק גרי בניו יורק.


מגדל המגורים בן 76 קומות ממוקם דרומית לרחבת העירייה ולגשר ברוקלין, כולל בית ספר יסודי ציבורי, דירות יוקרה, חלל לבית החולים של דאון טאון ניו יורק וחניון ציבורי תת קרקעי.

מרכז למוזיקה- MAMUTH אוסטריה // UNSTUDIO >> וידאו  

יום שבת, ספטמבר 18, 2010 | , , , , , |

MUMUTH // UN STUDIO

בנין זה משמש ללימודי מוזיקה ואמנויות הבמה כחלק ממבני הפקולטה לאמנויות שבעיר GRAZ (KUG).


מ -1963 מהווה הבנין המשמש את האמנויות הנ"ל כמבנה מרכזי בפקולטה המכיל בתוכו פונקציות מרכזיות וארועים רבים של KUG ולכן, לדברי הרקטור Georg Schulz על הבנין החדש לייצג את ההתפתחות הבלתי פוסקת של האמנות כמו גם לאפשר לסטודנטים סביבה אדריכלית היכולה להעשיר את החוויה והעשייה האמנותית שלהם. 

מוזיאון לאומי לזכוכית, הולנד // Bureau SLA Architects

יום שבת, ספטמבר 18, 2010 | , , |

National Glass Museum Holland // Bureau SLA Architects

האדריכלים ההולנדים Bureau SLA , חיברו בעזרת ארבעה גשרים חופפים, שני מבנים ב- Leerdam, הולנד ויצרו גלריה רציפה במוזיאון הלאומי לזכוכית.
לאחר שהווילה ברחוב Lingedijk נרכשה, הוזמנו Bureau SLA אדריכלים כדי להפוך את שני המבנים למוזיאוןהלאומי לזכוכית. הוצע כי מבנה אחד יהיה מיועד לתערוכות ומבנה שני לקפיטריה, איחסון ואדמינסטרציה.

"הגל ב-Vejle", דנמרק -זוכה פרס LEAF // הנינג לארסן אדריכלים

יום שבת, ספטמבר 18, 2010 | , , |




Henning Larsen Architects //  the wave in vejle

משרד האדריכלים הדני לארסן הנינג "Henning Larsen Architects" קיבל את פרס LEAF לבניין המגורים של שנת 2010 לפרויקט המגורים שתכננו - "הגל ב- Vejle " שבדנמרק.



פרסי LEAF מוצגים על ידי אגודת האדריכלים האירופית ופורום אדריכלים מובילים באירופה, אשר מזהה כל שנה פרויקטים אדריכליים חדשניים ומחלק פרסים - מאז שנת 2002.

פרישמן 46 , תל אביב // יסקי-מור-סיון אדריכלים

יום שישי, ספטמבר 17, 2010 | , , |

Frishman 46 // M-Y-S Architects

פרויקט פרישמן 46 מהווה נקודת ציון בצומת הרחובות פרישמן ודיזנגוף בתל אביב.


בשל מיקומו המיוחד של הפרוייקט בלב העיר הלבנה, הוחלט ליצור מבנן שעיצובו יתן ביטוי עדכני לרוח ה"באוהאוס" ויתייחס לבניינים הסובבים אותו ברקמה העירונית.

תחרות : עיצוב סוכה - 12 מועמדים אחרונים // ניו-יורק SukkaCity

יום חמישי, ספטמבר 16, 2010 | , |

בחודש מאי, נערכה תחרות בניו יורק להצעות חדשניות לבניית סוכה. התחרות ביקשה מאדריכלים ומעצבים "לצאת מהקופסא" ולחשוב שוב על צורתה האדריכלית של הסוכה- אותו מבנה ארעי שנבנה כדי לרגל חג הסוכות.



מגורים ברח' הירקון // רון ארד אדריכלים >>

יום חמישי, ספטמבר 16, 2010 | , , , |




 Ha-Yarkon 154 //  Ron Arad Archietcts >>

רון ארד הוזמן על ידי יזם צרפתי, מר סמי מרציאנו, בקיץ של 2006 להציע עיצוב ותכנון לבניין דירת יוקרה חדש, שיהיה ממוקם ברחוב הירקון ,בין כיכר אתרים לרחוב גורדון - ממול הטיילת והים של תל אביב.האתר בשטח של 1,100 מ"ר בצורת L. 




עיצוב פנים > חנות DIESEL , יפן // Chikara Ohno

יום רביעי, ספטמבר 15, 2010 | , , |

עיצוב פנים לגלריה של ג 'ינס דיזל ב-Aoyama שב- Minato-ku שבטוקיו על ידי המעצב היפני
Chikara Ohno of Sinato .



המעצב בחר להשתמש באלומיניום בגלל שלטענתו אלומיניום דק מאד וניתן לכיפוף ביד אך קשיח יותר מבד או נייר ולכן מכיל בתוכו שתי תכונות -רכות וקשות (בדומה לג'ינס) . 

אירוע // בתים מבפנים - ירושלים 9-8 באוקטובר 2010

יום שלישי, ספטמבר 14, 2010 | , , |


'בתים מבפנים'  ירושלים יוצא לדרך בפעם הרביעית ברציפות, בשיתוף עיריית ירושלים וחברת ניקול.

'בתים מבפנים' - אחד מאירועי הפנאי המסקרנים והייחודיים ואירוע הארכיטקטורה הגדול בישראל, יתקיים בירושלים בסוף השבוע של ה- 9-8 באוקטובר, ובמהלכו ייפתחו עשרות בתים פרטיים ויתקיימו סיורים אדריכליים בעיר. 

זכיה בתחרות: ספריית מולטימדיה, צרפת // OMA אדריכלים >> וידאו

יום שלישי, ספטמבר 14, 2010 | , , , , |

 OMA // Bibliothèque Multimédia à Vocation Régionale (BMVR), in Caen, France


OMA זכתה בתחרות לתכנון ספרית מולטימדיה חדשה גדולה - BMVR , ב- Régionale בקאן  שצרפת.
הבניין בשטח של 12,000 מ"ר יהווה נקודת ציון חדשה  באזור פיתוח חדש בקאן.




הצעתם של משרד OMA גבר על חמש הגשות של מתחרים בינלאומיים ידועים והוא יהיה הבניין התרבותי הראשון של OMA בצרפת.

בניין משרדים -PushedSlab ,פריז // MVRDV אדריכלים

יום שלישי, ספטמבר 14, 2010 | , , , |

Pushed Slab office building, Paris // MVRDV Architects
משרד האדריכלים MVRDV הציג בחודש שעבר את בניין המשרדים Pushed-Slab שב-ZAC Gare de Rungis בפאריז.


הבניין בשטח של 19,000 מ"ר , יהיה אחד מהבניינים הראשונים עם צריכת אנרגיה נמוכה במיוחד והפקת אנרגיה (של 200,000 קילוואט/שעה) שנבנו בצרפת.בניית הבניין מוערכת בכ-35 מליון אירו וצפויה להתחיל ב2011 .

קמפוס לעיצוב ותקשורת , לונדון // F.O.A אדריכלים

יום שני, ספטמבר 13, 2010 | , , |

Ravensbourne College // Foreign Office Architects

משרד Foreign Office Architcts  בתהליכי סיום הביצוע של הקמפוס לעיצוב ותקשורת - Ravensbourne שנמצא ב-Greenwich Peninsula  שבלונדון.


"בית עם גנים" , יוקוהמה ,יפן // Tetsuo Kondo Architects

יום ראשון, ספטמבר 12, 2010 | , , |

House with Gardens // Tetsuo Kondo Architects


בית זה תוכנן עבור זוג ושני ילדיהם. האתר נמצא על גבעה באזור מגורים שקט של יוקוהמה ביפן.


01


בית ב-Show-cho, אוסקה ,יפן // Fujiwaramuro Architects

יום שבת, ספטמבר 11, 2010 | , , |

House in Showa-cho / Fujiwaramuro Architects

Showa-cho הוא מקום שקט בדאון טאון של Abeno, Osaka שביפן. 




תכנון ועיצוב מבנה מגורים זה עמד בפני האתגר של היותו חלק משורה של בתים שלכל בית מוקצה חזית צרה מאד (17.89מ' על 3.94מ'). עקב כך החליטו המתכננים להכניס את נוף הרחוב לתוך פנים הבית על ידי פתיחת החזית הראשית כולה לרחוב.




בגלל אורכו ורוחבו הצר של המגרש תכננו האדריכלים את הבית בחתך , כלומר לאורך ולגובה.



גובה התקרה בחלל המגורים כ-5.6 מטרים כאשר גרמי מדרגות קטנים וחלולים מאפשרים הגעה ל-4 "שכבות" של רצפות , מהמרתף עד לקומה השלישית.


מכיוון שכל קומה לא "נערמה" מעל הקומה שמתחתיה אלא דלגה מפלס , נוצר פער שמאפשר לראות את הרחוב החוצה מן החדרים האחוריים.

למרות שהמדרגות נמצאות במרכז הבית, כאמור , הן אינן חוסמות את הנוף שבחוץ הודות לשימוש בזכוכיות ששימשו כמחיצות ולחריצים שתוכננו על הרצפות והתקרות - כך הבית "מתאחד" עם החוץ ויוצר הרגשה של חלל גדול יותר למתגוררים.




למידע נוסף: http://www.archdaily.com/
כל הזכויות שמורות ל - © Toshiyuki Yano

מה דעתך? מה את/ה חושב? היה הראשונ/ה להשאיר תגובה >> ממש כאן למטה .. :)
Share

מלון בוטיק - "גורדון" ,תל אביב // 6B אדריכלים

יום שבת, ספטמבר 11, 2010 | , , , , , |

בפינת הרחובות הירקון וגורדון בתל אביב שכן מבנה נטוש מזה כמה שנים.המבנה הינו פנינה אדריכלית, בעלת קוים נקיים המזכיר את הסגנון ה"בינלאומי" הייחודי לתל אביב.


9


זכיה בתחרות: "המרכז לתרבות ותנועה" , דנמרק // MVRDV + ADEPT אדריכלים

יום חמישי, ספטמבר 09, 2010 | , , , , , |

במטרה להביע ולהגביר את מודעות אוכלוסיית העיר פרדריקסברג לסגנון חיים, בריא ופעיל , הכריזו התנועה לתרבות וספורט של דנמרק על תחרות למבנה בעל טיפולגיה אורבאנית חדשה: מרכז קהילתי בו משולבת גלריה לתערוכות, מגרש משחקים, פארק ומרכז בריאות.
בתחרות זו זכו משרדי האדריכלים MVRDV ו-ADEPT. המבנה הוא אחד מ3 מבנים שיקומו בשטח ציבורי של 4500 מ"ר כאשר השלב הראשון אמור להסתיים בשנת 2015 בתקציב של 17 מיליון דולר.
השאיפה העיקרית של יוזמי התחרות בהקמת המבנה הייתה להציע לשכונה נקודת מפגש דינמית עבור אנשים מכל הגילאים שיקחו חלק במגוון רחב של פעילויות. על מנת שהאנשים מהשכונה יגיעו למרכז החדש, פעילויות הבריאות ,התרבות ,הפנאי והחינוך צריכים להשתלב יחד בצורה חלקה כדי ליצור חוויה ארכיטקטונית מרהיבה ומיוחדת שתהווה מוקד משיכה.
בהצעה הזוכה של האדריכלים, הבניין המרכזי הינו נפח זכוכית מלבני המכיל שישה אלמנטים פרוגרמטיים , מסודרים בצורה אידאלית. את החלל שבין האלמנטים ניתן לתכנן בגמישות כ"חלל משחק" בעל פעילויות שונות.
האלמנטים הפרוגרמטיים מכילים: תיאטרון, אזור בריאות, אזור אוכל, אזור זן, מרכז לימוד ותצוגה, מרכז כושר ואזור אדמיניסטרציה.


תוכנית קרקע:



שאר התוכניות : 



התיאטרון הוא גמיש ויכול להשתנות על פי צרכי הבמה והקהל. בנוסף יש בו חלון גדול שהמאפשר לו לשמש כתיאטרון פתוח שבו הקהל יושב בגן. 
שלושה נפחים עטופים ב"וילון אורבני" שמשמש כמסגרת לגן. חלל המסגרת מציע גמישות גדולה כאשר ניתן להשתמש בו עבור פרויקטים באמנות ולהופעות. 

המבנה יהיה יעיל מבחינת אנרגיה וישתמש בפאנלים סולריים,אוורור טבעי ואחסון חום וקור תת קרקעיים. 





כל המידע באדיבות MVRDV+ADEPT אדריכלים.
למידע נוסף : http://www.mvrdv.nl/

מה דעתך? מה את/ה חושב? היה הראשונ/ה להשאיר תגובה >> ממש כאן למטה .. :)  




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר