מרכז חינוכי ברחוב רמז-ארלוזורוב , תל אביב // מייזליץ כסיף אדריכלים >>

יום שני, ספטמבר 06, 2010 | , , , |

מרכז חינוכי על שם מינה ואוררד גודמן // מייזליץ כסיף אדריכלים >>

המרכז החדש לשירותים קהילתיים בפינת הרחובות רמז-ארלזורוב בתל אביב מבטא תפישה מרעננת על תפקידם של מבני חינוך, ועל האפשרות ליצור מבנים לא שגרתיים בתקציב עירוני רגיל.







המרכז החדש הוא חלק ממתחם ציבורי גדול שמתכננת עיריית תל אביב להקים בין בנייני הועד הפועל לבין גימנסיה הרצליה. המתחם עתיד לכלול גם כיכר עירונית,מרכז ספורט, שבט צופים ומגדל מגורים בן 25 קומות. 




התכנון של משרד מייזליץ כסיף אדריכלים למתחם זכה בתחרות ציבורית פתוחה שנערכה ב-1997 ע"י עיריית תל אביב.




המרכז הקהילתי והחינוכי, הבניין הראשון שנבנה במתחם, מחולק לשני אגפים עם שימושים שונים: אגף למחלקת הרווחה שפונה לרחוב ארלוזרוב ואגף לגני הילדים , באורך 100 מטר, שעומד בניצב לו.

בין השניים מפרידה חצר פנימית מוצלת ולאורך החזית המזרחית הוקמה רחבה גדולה עם פינות ישיבה ומשחק שגובלת בשטח הכיכר העירונית שתפותח בהמשך. 


מערכת ההצללה הייחודית שהורכבה לאורך החזיתות פותחה על ידי המשרד במיוחד עבור הפרויקט ומהווה פרשנות עכשווית לשוברי השמש התל אביביים הטיפוסיים, המופיעים באופנים שונים על חזיתות מבני ציבור ומגורים לאורך רחוב ארלוזורוב ובבניין הוועד הפועל הסמוך.





אריגי העץ האופקיים מסננים את השמש הקיצית ויוצרים תחושת פרטיות אך מאפשרים קשר לסביבה העירונית.מערכת זו היינה אלמנט חשוב בתכנונו החסכני באנרגיה של הבניין שתוכנן מתוך תפיסה אקלימית המנצלת את כיווני הרוח באתר, ומאפשרת זרימת אויר מפולשת במבנה.



הצפיפות הגבוהה במתחם והתקציב הסטנדרטי הובילו לחיפוש אחר פתרונות תכנוניים מקוריים שיהוו וריאציה אורבאנית התואמת את המציאות באתר.


גני הילדים מוקמו בשתי קומות, כאשר הגנים בקומת הקרקע פונים אל החצר הגובלת עם בנייני ההסתדרות ואילו הגנים בקומה השנייה עושים שימוש במרפסת גדולה ומוארת המספקת פנורמה מקיפה על העיר.את מקומו של ארגז החול המסורתי מחליף בקומה השנייה מרבד משטח גבעי מגומי,היוצר חלל משחק אורבאני ייחודי ומאתגר.






הבניין תוכנן מתוך תפיסה אדריכלית המזמינה התבוננות וחקירה של המציאות.חשיבה זו השואפת לעורר ולארח את משתתפי המבנים מתבטאת בכל פרט, הכל מקיר הרפפות ,החלונות הצבעוניים, הפתחים בגג ועד לדימויים שהוצבו בעזרת אריחי הקרמיקה.

צבעי הספקטרום חוזרים ומופיעים במתחם ומתפקדים כעזרי התמצאות וכתמריצים חושיים המשתתפים ביצירת סביבה מלמדת ומגרה, באמצעותה חווים הילדים אור,צבע וחלל.

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר