המשרד לאיכות הסביבה, ספרד // Magen Arquitectos >>

יום חמישי, ספטמבר 30, 2010 | , , , , |


HEADQUARTERS OF THE ENVIRONMENT AND PUBLIC SPACES SERVICE ,SPAIN // Magen Arquitectos>>

בנייתו של משרדי איכות הסביבה בסרגוסה, ספרד הושלמה בתחילת השנה על ידי משרד האדריכלים
Magen Arquitectosלמיקום הבניין יש ערך מיוחד המבוסס על הקשר בין האזור הבנוי של העיר לבין האזור הטבעי של נהר האברו, שתוכנן לאקספו 2008, כפארק ליניארי אשר מלווה את הנהר לכיוון סראגוסה. 


ממוקם במרכז העיר, ליד גשר Almozara, באתר יש הבדלים ניכרים במפלסי הקרקע: בין השדרה והכיכר לפארק האברו גדת הנהר ישנו הפרש של כ-5 מטרים. 





הפרויקט מבוסס על שני רעיונות יסודיים. הרעיון הראשון הוא תגובה לחשיבות העירונית של הנוף המיוחד של המקום, זאת נעשה באמצעות הגדרה פורמלית ותצורה מתאימה של הבניין המרמזת על יחסים הדוקים עם הנוף.


הרעיון השני נועד לבטא את הקשר המהותי בין המחויבות הסביבתית של הפרויקט והחומריות שלו לבין תוכנית בניין העיר והפרוגרמה הניתנה לפרויקט: מדור של המחלקה לאיכות הסביבה של מועצת העיר סרגוסה בתחום היערנות והנוף הטבעי.


הקשר עם החללים העירוניים הסמוכים והתכונות הטופוגרפיים של האתר הושמו בעצם בתצורה של הבניין, כך שמפלסי הרצפות והכניסות עולים בקנה אחד עם אלו הקיימים כבר באתר. 


ניתן לראות את היחסים הללו בחתך הפרויקט המבטא את הסיומת של המרחב הציבורי לתוך הכניסה למבנה דרך הגג ואת התצורה של הבניין כפלטפורמה המשקיפה על נהר האברו.




הניגוד בין הפודיום המוצק של הרציף, המשכם של קירות תחנת החשמל הקיימים באתר, והקלילות של ביתן הזכוכית והעץ, הוא הוא אחד המאפיינים הרשמיים של הפרויקט, אשר גם מגיב לארגון הפונקציונלי של השימושים שונים שניתנו בפרוגרמה.


לאור ההבדלים במפלסי האתר, הכניסה הראשית לבניין היא בקומה העליונה, המוגדרת על ידי השדרה והכיכר שלצד תחנת החשמל.אזור זה, אשר מיועד לשימוש הציבור, מכיל כיתות לימוד ומשרדי אדמינסטרציה. האולם המרכזי נמצא בקומה זו ומפריד בין שני החללים, מה שמאפשר להם לשמש כחללים עצמאיים. 

בקומת הביניים נמצאים המשרדים וחללים עבור פגישות וכנסים.משרדים נוספים ממוקמים מתחת למפלס הכניסה.


המרתף מכיל : חנויות, מלתחות, מחסנים וחדרי שירות. לקומה התחתונה יש גישה להולכי רגל ורכב מכיוון הפארק.



הכיתות, מספקות מבט פנורמי רציף של 180 מעלות, ובכך יוצר את הרושם כי הוא צף על פני הפארק.



הגג הוא מרכיב חיוני בתוך עיצוב הנוף של הבניין, כמו גם החזית החמישית לבנייני המגורים הסמוכים.


כהרחבה של המרחב הציבורי החיצוני הנגיש מתוך האולם, הגג מוגדר במפלסים שונים, אשר חברו יחד על ידי רמפות "עדינות" ליציע מדורג,אשר תוכנן כאמפיתיאטרון חיצוני.


מצד שני, בתוקף תפקידו של המבנה ישנה מחויבות סביבתית לפרויקט, שבאה לידי ביטוי בבחירת חומרי בנייה, כמו גם בפתרונות האנרגיה, שנראים גם על הגג: דק המעוצב בצורה אקולוגית סביבתית , לוחות של פאנלים סולאריים , המספקים חשמל עבור התאורה בלילה אשר הופך את המבנה ל"מגדלור" בנוף הפארק.


מיקום במפה:
התמונות צולמו על ידי: Jesús Granada &  Pedro Pegenaute

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר