מרכז למוזיקה- MAMUTH אוסטריה // UNSTUDIO >> וידאו  

יום שבת, ספטמבר 18, 2010 | , , , , , |

MUMUTH // UN STUDIO

בנין זה משמש ללימודי מוזיקה ואמנויות הבמה כחלק ממבני הפקולטה לאמנויות שבעיר GRAZ (KUG).


מ -1963 מהווה הבנין המשמש את האמנויות הנ"ל כמבנה מרכזי בפקולטה המכיל בתוכו פונקציות מרכזיות וארועים רבים של KUG ולכן, לדברי הרקטור Georg Schulz על הבנין החדש לייצג את ההתפתחות הבלתי פוסקת של האמנות כמו גם לאפשר לסטודנטים סביבה אדריכלית היכולה להעשיר את החוויה והעשייה האמנותית שלהם. 


המבנה תוכן ע"י Ben van Berkel העומד בראש המשרד ההולנדי UNStudio לאחר שאלה זכו בתחרות בינלאומית בה השתתפו 212 משתתפים. לדברי ואן-ברקל המוטיב המרכזי בתכנון הפרויקט היה הנסיון ליצור מבנה ארכיטקטוני שיהיה הכי דומה למוזיקה ושיוכל לתת למוזיקה לחיות בו באמת. בנית המבנה שעלותו הגיעה לכ 19 מיליון יורו התחילה במרץ 2006 ובאוגוסט 2008 הופקד בידי הפקולטה לאמנויות הבנין הראשי, המרכזי. 


הקשר בין אדריכלות ומוסיקה הוא מערכת יחסית קלאסית, אולי אפילו יכולה להיות קלאסית מדי בקרב אדריכלים עכשוויים.UNSTUDIO  ראו דוקא בנושאים כמו אקוסטיקה בחלל וההיבט הדרמטי הרב הגלום בה כנושא מרתק ובעלת פוטנציאל אדיר ליצירת הקשר בין המבנה והמוסיקה.


המבנה נקרא "מבנה הסליל", חלק זה חושף את ההקשרים המידיים שבין המבנה ומוזיקה. עוד בשלבים הראשונים של התחרות ניתן היה להבחין כבר אז בצורת הקפיץ עם הרדיוסים המשתנים שלעיתים נמתח לעיתים נלחץ וקופל אל תוך עצמו ובכך יצר בסיס למגוון רחב של חללים פנימיים בבנין – התיאטראות, אזור הקהל הצופה בהצגה ושטחי חזרות ושירות.

המבנה הספירלי מהווה את הבסיס לארגון את האלמנטים השונים ממש בדומה למבניות של מוסיקה עכשווית; קו המשכי שמכיל בתוכו הפסקות, הפרעות , שינויים וקפיצות של קנ"מ מבלי לאבד את ההמשכיות. למרות שנראה שבמבנה הקיים היום מוטיב הסליל איננו הבולט ביותר על גבי החזיתות כפי שהיה בשלבים המוקדמים של התכנון אבל הוא בהחלט דומיננטי ומובחן בשלד המבנה.

העיצוב שתוכנן לשלב השני של התחרות מציג את מוטיב הסליל באופן מעודן יותר, אורטוגונלי ואפקי מצד אחד והופך למבנה מורכב ומשתנה בקנה המידה שלו המצד שני . עקרון זה של הספירלה מורכבת ממספר ספירלות קטנות ואורטוגונליות המשתנות ומתחברות אחת לשניה הפך למוטיב שני וחשוב בעיצוב המבנה ונקרא " blob-to-box ". מוטיב זה מדגים בצורה הפשוטה ביותר כיצד בנין מובנה לשלב מחוות קפדניות של בניה, יחידות בסיס מובנות (כדוגמאת הקופסא שחורה של התיאטרון) וסדרה של חללי תנועה זורמים בהווייתם (פואייה ומערכת התנועה ).

בזכות עקרונות ארגון החללים האלה נוצר חלל חפשי וזורם ובכך גם יעיל יותר ביצירת החיבור בין החללים השונים. יש שתי כניסות למבנה  - הכניסה מכיוון הפארק משמשת לסטודנטים ועובדים בחיי היומיום, הכניסה השניה מכיוון Lichtenfelsgasse היא לשימוש הקהל הבא לצפות בהופעות המוביל דרך גרם מדרגות רחב לפואייה גדול המוביל לאולם של 450 מושבים היכול להכיל מגוון רחב של הופעות מאופרה ועד קונצרט בהרכב של תזמורת מלאה. בערבי הופעות כניסת הסטודנטים הופכת לחדר הלבשה ותא מכירת כרטיסים מוקם מתחת למדרגות. חלל הפואייה נוצר בזכות אלמנט ספירלי המהווה חלק קונסטרוקטיבי ומחבר בין הכניסה לאודיטוריום שעליו וכך "מלחים" לתוכו את כל חלקי המבנה  - מבנה זה הינו יציקת בטון ענקית שהיוותה אתגר מבני גדול, מבנה המדרגות מודגש ע"י תאורה וחלון גדול בתקרה בדיוק מעליו.


הספירלה נסוגה מהחזית ובכך יוצרת מעטפת חיצונית חלקה כקנבס ריק ובכך יוצרת קשר נוסף עם המוסיקה. הרצון ליצור קשר מחודש  בין מוסיקה ואדריכלות עיצב את העקרונות הבסיסים המשותפים כמו מקצב, המשכיות ותקשורת. דרך קריאת הטקסטים של דלז הבנו כי ישנו אלמנט נוסף שטרם נחקר והוא החזרתיות שהיא מכילה בתוכה התעצמות בהפסקות. החזרתיות מאפשרת אלתור, מגדירה גבולות וסביבות. החלטנו במבנה זה להשתמש בתבנית חזרתית על גבי החזית ומאפשרת הצצות שונות ומגוונות אל תוך המבנה.




וידאו:





למידע נוסף: UnStudio
תמונות צולמו על ידי הצלם : Christian Richters.





מה דעתך? מה את/ה חושב? היה הראשונ/ה להשאיר תגובה >> ממש כאן למטה .. :)

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר