חפש בבלוג זה

זכייה בתחרות: פרויקט הרחבת קרית הממשלה, ירושלים // קימל אשכולות אדריכלים + הנס דוידסון אדריכלים >>

יום ראשון, אוקטובר 31, 2010 | , , , |

The Israeli government campus expansion competition - 1st Prize, Jerusalem // Kimmel Eshkolot Architects >>

השבוע ועדת המכרזים במשרד החשב הכללי באוצר בחרה במשרד האדריכלים קימל-אשכולות בשיתוף האדריכל ההולנדי הנס דוידסון, לתכנון עדכני לקריית הממשלה בגבעת רם בירושלים.


בקריית הממשלה שוכנים מטות רשויות השלטון-הכנסת, בית המשפט העליון, הממשלה ומשרד מבקר המדינה.

התחרות נמשכה כעשרה חודשים והשתתפו בה תשעה משרדים שנבחרו על ידי צוות מקצועי מתוך 23 משרדים שהגישו מועמדות לתחרות.


מטרת התוכנית היא ליצור תכנון ארוך טווח שירכז את משרדי הממשלה העיקריים בקריה בירושלים , כאשר התוכנית כוללת גם העברת משרדים הנמצאים כיום בתל אביב לירושלים.

התוכנית שנבחרה על ידי צוות שופטים שכלל בין היתר נציגים מרשויות התכנון , מקלה על צירי תנועה ראשיים ומאפשרת נגישות נוחה למתחם החדש.

מדברי האדריכלים:

קרית הממשלה של מדינת ישראל זקוקה לכניסה ייצוגית, מובחנת ובעלת זיהוי ויזואלי מובהק. כמו כן היא זקוקה להגדרה ברורה של המיתחם שבו היא שוכנת, הנתפס כיום כתפזורת של בניינים .

ואילו קרית הלאום בכללותה, הכוללת את קרית הממשלה, בנין הכנסת ובית המשפט העליון, זקוקה להסדרת מערכת יחסי הגומלין בין חלקיה, אשר יבטאו בצורה נכונה את האיזון בין שלוש הרשויות.

התכנית הזוכה בוחרת ליצור את הייצוג הערכי הנדרש באמצעות יצירת מרחב ציבורי פתוח באיכות גבוהה. מרחב זה משלב מונומנטליות עם צניעות, כבוד לסביבה ולאדם, תוך נתינת ביטוי לערכים דמוקרטיים רב תרבותיים. 


התוכנית מאתרת בליבו של המיתחם פוטנציאל ליצירת מרחב ציבורי אשר יוצר איזון חדש ונכון במערכת היחסים שבין כל חלקי קרית האומה- ממשלה, כנסת ובית המשפט העליון. מרחב זה כולל כיכר גדולה ושדירה רחבת ממדים:

כיכר הממשלה מחלקת את קרית הממשלה לשני מיתחמים מוגדרים- צפוני ודרומי, ויוצרת לב ,מרכז וכניסה מכובדת וראויה לקריה. בדפנות הכיכר ייבנו גם מגדל משרדי הממשלה ה חדש ובנין נוסף בעל חשיבות לאומית כגון הגלריה הלאומית.הכיכר ממוקמת על ציר רחוב רופין והרכבת הקלה. 


ואילו השדירה המטפסת מכיכר הממשלה לכיוון בית המשפט העליון והכנסת מהווה ציר מרכזי הולם למרחב השילטוני כולו.השדירה קושרת בין שלושת המיתחמים של שלוש הרשויות וכאמור מסדירה את שיווי המשקל ביניהן באופן שמבטא את האיזון הנדרש בין שלושתן בדמוקרטיה הישראלית. 


הרחבת קרית הממשלה תתבצע תוך הוספת אגף צפוני חדש לכל אחד משלושת הבניינים הקיימים והפיכתם למבני אטריום. חלל זה מאפשר תוספת של מרחבים ציבוריים מבוקרים אקלימית לכל צמד בניינים. נקודת מוצא זו תאפשר גם בניה ברת קיימא של חיסכון באנרגיה. 


המרחבים הפתוחים בין שלושת הבניינים יהיו תחומים במבני מחבר לאורך דפנות רופין וקפלן. מבנים אלו ישמשו לפונקציות משותפות- ימוקמו בהם חדרי ישיבות, קפיטריות וכיו"ב,כמו גם פונקציות נוספות כגון מרכז תקשורת ; ואילו השטחים הירוקים הפתוחים ישמשו לרווחת העובדים.

רחוב רופין יורחב ויפותח כשדרת תרבות. חתך הרחוב יכלול גם את הרכבת הקלה ומסלולי אופניים. דופן הרחוב הגובלת בקרית הממשלה תחומה ע"י בנין המחבר, אשר מפלסו התחתון יהיה מסחרי, ואילו מפלסו העליון ישויך למשרדי הממשלה. 


בדופן המערבית של הרחוב מוצע לשלב בנוסף למוזיאונים גם בתי מלון /מבני מגורים/ מעונות סטודנטים.

רחוב קפלן יפותח כשדרה הכוללת את הכניסות הטיקסיות לבנייני הממשלה. המרחבים בין הבניינים יפותחו באמצעים של גינון, צל ובריכות מים ממוחזרים.

צוות הפרוייקט: איתן קימל, מיכל קימל אשכולות, אדר אופנהיים, הנס דוידסון


מיקום במפה:


מה דעתך? 


אנו מזמינים את שאר המשתתפים בתחרות, לשלוח ולפרסם את הצעתם >> לחצו כאן לשליחה 

וידאו: "פרדיגמת הפלסטיק" // גרג לין >>

יום שבת, אוקטובר 30, 2010 | , |

plastic paradigm" //  Greg Lynn"  >>


לרגל הרצאתו מחר של האדריכל גרג לין ("מטקטוניות לתרכובות" // אודיטוריום פאסטליכט, בניין מקסיקו באוניברסיטת תל אביב-לפרטים נוספים לחץ כאן) החלטנו להביא בפניכם הרצאה מעניינת שנתן בעבר.


גרג לין, האדריכל שטבע את המושג "blobitecture" , מציג דרך חדשה לבניית דברים שהוא מכנה "פרדיגמת הפלסטיק". הרעיון מוחל בבניית סירות , רהיטים ובניינים.מאד מעניין, כדאי לראות עד הסוף.. 




(גרג לין ,למי שלא מכיר, אדריכל בעל משרד FORM, משרד אדריכלות הידוע בשבירת הגבולות ביצירת צורות אמורפיות על ידי שילוב כלים דיגיטליים עבור תכנון , ייצור וביצוע של מבנים מורכבים. בשלוש השנים האחרונות המשרד של גרג לין הוליד פרויקטים המאתגרים רעיונות מסורתיים של שיטות עיצוב אדריכלי. 

וידאו: עדכון , "מבנה 8" // BIG ARCHITECTS >>

יום שישי, אוקטובר 29, 2010 | , , , |


8HOUSE" // BIG ARCHITECTS" >>

כמו שדיווחנו כאן לפני כשבוע (לחצו כאן להיכנס לפרסום), הבנייה של "מבנה 8" (61,000 מ"ר) בדנמרק שתוכנן על ידי משרד האדריכלים- BIG הגיע אל סיומה. 


מבנה 8 הינו שכונה תלת מימדית המאפשרת לאנשים לרכב על אופניים כל הדרך מן הרחוב עד לקומה העשירית של הפנטהאוזים לצד גנים מדורגים.

קול קורא: פצ'ה קוצ'ה לאדריכלים צעירים בכנס UIA ויום האדריכל >>

יום שישי, אוקטובר 29, 2010 | , , , |

פצ'ה קוצ'ה לאדריכלים צעירים בכנס UIA ויום האדריכל >>

בתאריכים 23-27/2/2011 יערך בירושלים הארוע הגדול ביותר לאדריכלים בארץ מזה זמן רב, והוא יכלול את יום האדריכל של עמותת האדריכלים יחד עם כנס של ארגון הUIA העולמי במזרח הים התיכון.

לאדריכלים צעירים שבאמתחתם פרויקט שמתאים לכותרת Blurring Boundaries שמורה במה להצגה קצרה בת כ-7 דקות.

גן ילדים, הולנד // Van Rooijen Architects >>

יום חמישי, אוקטובר 28, 2010 | , , |

Playground Building // Van Rooijen Architecten >>

בחצר פנימית במרכז העיר אוטרכט תוכנן גן ילדים ומגרש משחקים לילדי השכונה על ידי משרד האדריכלים ההולנדי Van Rooijen Architecten .




הפרוגרמה קראה לבניין חדש, צנוע, עמיד ובטוח אשר ישדרג את מגרש המשחקים ויפתה ילדים להשתמש בו. 

חזיתות דינמיות >> פרויקט שני בסדרה - Ned Kahn

יום חמישי, אוקטובר 28, 2010 | , |

 2 // Dynamic facade >>

נד קאהן הוא אמן ופסל סביבתי. יצירותיו בדרך כוללות לכידת היבט בלתי נראי של הטבע והפיכתו לגלוי.


הדוגמאות כוללות חזיתות בניינים הזזים כגלים בתגובה לרוח; טורנדו מקורה ומערבולות של ערפל, אדים, או אש; כדור שקוף המכיל מים וחול אשר,כאשר מסתובב, "כותב" על פני החול כמו אדווה על החוף.

וידאו: "וילה נורבס" , ספרד / Enric Ruiz-Geli >>

יום שלישי, אוקטובר 26, 2010 | , , , |

Villa Nurbs / Enric Ruiz-Geli >>

האדריכל Enric Ruiz-Geli תכנן את את וילה נורבס (VILLA NURBS) ב- Empuriabrava עיר החוף ליד קוסטה בראווה, ספרד. 





בניין עתידני זה נבנה במיוחד עבור משפחה אחת, ונראה מתוך הסרט "אודיסיאה בחלל". 

"מבנה 8" // BIG ARCHITECTS >>

יום ראשון, אוקטובר 24, 2010 | , , , |

8HOUSE" // BIG ARCHITECTS" >>

הבנייה של "מבנה 8" (61,000 מ"ר) בדנמרק שתוכנן על ידי משרד האדריכלים- BIG הגיע אל סיומה. 



שכונה תלת מימדית המאפשרת לאנשים לרכב על אופניים כל הדרך מן הרחוב עד לקומה העשירית של הפנטהאוזים לצד גנים מדורגים.

בית הספר לאדריכלות, שוודיה // HENNING LARSEN ARCHITECTS >>

יום ראשון, אוקטובר 24, 2010 | , , |

School of architecture Umea // HENNING LARSEN ARCHITECTS >>


בית הספר לאדריכלות היינו החלק החדש בפקולטה לאמנויות בקמפוס של אוניברסיטת Umeå. הפקולטה תכלול גם את האקדמיה החדשה לאמנויות ואת המוזיאון לאמנות - כולם תוכננו על ידי משרד האדריכלים Henning Larsen Architects.



אוניברסיטת Umea קיבלה את שמה על ידי נהר שוודי הזורם בסמוך.

אירועים והרצאות בבית הספר לאדריכלות ע"ש עזריאלי באוניברסיטת תל אביב >>

יום שבת, אוקטובר 23, 2010 | |

אירועים והרצאות בבית הספר לאדריכלות ע"ש עזריאלי באוניברסיטת תל אביב >>


לפני כשבוע התחילו בפקלוטה לאדריכלות של אוניברסיטת תל אביב, הרצאות ואירועים שונים עם אדריכלים אורחים מרחבי העולם. השבוע , הרצאתו של האדריכל ריצ'ארד מאייר.




הכניסה חופשית אך לחלק מההרצאות והאירועים השונים יש להזמין מקומות מראש (ראו מידע נוסף למטה).

בית דירות , צרפת // LAN Architects

יום שישי, אוקטובר 22, 2010 | , , |

Housing Units / LAN Architecture >>

משרד האדריכלים הצרפתי , LAN אדריכלות זכה במקום הראשון בתחרות שאורגנה על ידי ICF Novedis לעיצוב בלוק 4.2 של אזור Cardinet-Chalabre -אזור פיתוח עירוני חדש בפריז, צרפת.



האינטרס העיקרי העירוני של בלוק 4.2 טמון במיקומו: אזור זה ישמש נקודת המשען בין שדרות Pereire ואזור ZAC החדש (אזור פיתוח עירוני), ויצור סוג של מעבר בין פריז הקלאסית לפריז ה"חדשה" יותר.




"בונקר 599" , הולנד // Rietveld landscape studio >>

יום חמישי, אוקטובר 21, 2010 | , |

Rietveld landscape // bunker 599 >>

"בונקר 599" שעוצב על ידי משרד אדריכלי הנוף ההולנדי Rietveld, הינו פרויקט אשר חושף את הבונקר ואת "קו המים ההולנדי החדש"(NDW) - קו ההגנה הצבאי שהיה בשימוש משנת 1815 עד 1940 להגנה על ההערים:
muiden, utrecht, vreeswijk ו-gorinchem באמצעות הצפה מכוונת.


הבונקר שנראה כי יעמוד שם לעד במצבו המונומנטלי "נפרס" ונפתח בדיוק באמצע.בהתערבות זו, העיצוב פותח את הפנים של אחד מ-700 הבונקרים ה"כבדים" שעמדו על קו המים, וחושף את הקרביים של אובייקט אשר בדרך כלל רק נראה מבחוץ.

הבונקר-לפני ההתערבות



בנוסף, טיילת עץ ארוכה וקלילה "חותכת" ועוברת באמצע המבנה הכבד.הטיילת מובילה את המבקרים באזורים המוצפים על שבילים של שמורת הטבע הסמוכה.



המזח וערימות החול התומכים בו מזכירים למבקרים כי המים המקיפים אותם לא נגרמו לדוגמא על ידי הסרת חול אלא היוו תפקיד בעיתות מלחמה.


הבונקר ה"פרוס" מהווה אטרקציה נגישה לציבור המבקרים של NDW. הוא נגלה יותר מהכביש המהיר ולכן יכול להיות גם להראות על ידי עשרות אלפי עוברים ושבים כל יום.


הפרויקט הוא חלק ההאסטרטגיה הכוללת של משרד אדריכלי הנוף - ריטוולד / דה ליון להפוך את האזור ההולנדי ההיסטורי לנגיש ומוחשי עבור מגוון רחב של מבקרים.





מה דעתך?

וידאו: הקרנה תלת מימדית על הבנין של פראנק גרי בניו-יורק - IAC >>

יום חמישי, אוקטובר 21, 2010 | , |

IAC building , New York, NY  >>

עבור הפסטיבל השנתי של Vimeo -אתר שיתוף הוידאו האינטרנטי , הוצג הקרנת מיפוי על המבנה האיקוני IAC של פרנק גרי בניו יורק.המבנה, אשר בו שוכן מטה האינטרנט של שיתוף וידאו, הפך את רב קומות לתצוגת 3D בזמן אמת המוקרנת ומיושרת אל החזית מפותלת.





איי מגורים , סלובניה // OFIS Architects >>

יום רביעי, אוקטובר 20, 2010 | , , |





Rose garden islands // OFIS Architects >>

הפרויקט שתוכנן על ידי משרד האדריכלים הסלובני, OFIS , ממוקם באזור מגורים הבולט בשטחים הירוקים שבו בקצה של מרכז העיר לובליאנה שבסלובניה.



הבקשה העיקרית של היזמים מהמתכננים הייתה לפתח 100 יחידות דיור איכותיות עם מרפסות המוקפות ירוק.



בניין מגורים, "פריזמה" // NL Architects >>

יום רביעי, אוקטובר 20, 2010 | , , |

Prisma" // NL Architects" >>

פריזמה הוא מבנה מגורים עם 52 דירות  ב-16 קומות , שתוכנן על ידי משרד האדריכלים ההולנדי NL בעיר Groningen שבהולנד. 




מבנה בלוק בגובה של 50 מטר בהולנד נחשב כמבנה מאד גבוה.העיר Groningen שבהולנד ידועה בארכיטקטורה המתקדמת שלה.הפרויקט תוכנן באזור צפון מערב גרוניגן , באזור הנקרא Vinkhuizen.





וילה ליבסקינד // Daniel libeskind Architects >>

יום שלישי, אוקטובר 19, 2010 | , , |

Daniel libeskind Architects // libeskind villa >>

וילה ליבסקינד היא 450 מ"ר של חלל דינאמי היכולה להיבנות בכל מקום בעולם מתוך סדרת האדריכל דניאל ליבסקנד לבתים פרטיים .כמו גביש הצומח מן הסלע, הוילה יוצרת דיאלוג חדש בין החיים בזמננו לבין חוויה חדשה לחלוטין של חלל. המבנה בנוי מעץ איכותי ואבץ.



הוילה, מתוצרת גרמנית, מציעה מרחב מחיה פיסולי העונה על הסטנדרטים הגבוהים ביותר של עיצוב וכמו כן בידוד ועמידות מקסימלית, טכנולוגיות חדשניות ותאימות עם כמה מתקני החיסכון באנרגיה הנוקשים ברחבי העולם.





בית המנהרה, אוסטרליה // Harrison & White Architects >>

יום שני, אוקטובר 18, 2010 | , , |

Tunnel House // Harrison & White Architects >>

פרוייקט זה הוא תוספת לבית המוסיפה 60 מ"ר לבית קטן משנות ה-70 בפרברים של ברייטון שבאוסטרליה, תוכנן על ידי משרד האדריכלים
H&W אדריכלים.

הבית הוא עבור משפחה צעירה, רוב השטח החדש הוא תוספת הקומה העליונה, ושיפוץ וארגון מחדש של המבנה הקיים. המחווה העיקרית היא צינור או מנהרה אפלה - אקסטורזיה מכופפת היושבת בניגוד מוחלט על בית הלבנים הקיים. למבנה הגג השטוח הקיים היה קסם מיוחד ולכן הוחלט להשתמש בו מחדש ולשדרג אותו.


מגדל אנטילה, הודו // Perkins+Will and Hirsch Bedner Associates >>

יום שני, אוקטובר 18, 2010 | , , , |

The Antilia Building // Perkins+Will and Hirsch Bedner Associates >>

"הירוק ביותר הכל הבניינים" הושלם לאחרונה במומבאי, הודו.

בית Antilia אשר חשף את הדמיות הבניין לראשונה רק לפני שנתיים הפך למציאות בעלת 27 קומות בגובה של 568 מטר, בשטח כולל של מעל 37 אלף מטר מרובע של שטח מגורים. 



ממבט ראשון הבניין נראה ונשמע כמו גורד שחקים טיפוסי אך הוא רחוק מזה - Antilla הוא למעשה בית ששווה 1000000000 $ שבנה האיש העשיר בהודו (וגם האיש הרביעי הכי עשיר ב"פורבס") Mukesh Amban, למשפחתו - אשתו, ושלושת ילדיו. 

מגדל אלקו, תל אביב // יסקי-מור-סיון אדריכלים

יום ראשון, אוקטובר 17, 2010 | , , , , |


ELCO TOWER // M-Y-S Architects >>


מגדל אלקו שתוכנן על ידי משרד האדריכלים יסקי-מור-סיון, ממוקם בחזית רח' יגאל אלון בסמוך לנתיבי איילון, בקטע שבין מחלף השלום מצפון ומחלפי יצחק שדה ולה-גרדייה מדרום. עובדה זו מבטיחה את רמת הנגישות הגבוהה ביותר בתוך העיר ומחוצה לה, הן בתחבורה פרטית והן תחבורה ציבורית. 




הבנין בעל 46 קומות של קיר מסך בעל דופן זכוכית כפולהעם מרווח אויר בין הזכוכיות. הזכוכית בעלת ציפוי low e. שתי תכונות אלו מקנות רמת בידוד תרמי ואקוסטי מהטובות ביותר. בנוסף קיר המסך בעל זכוכית בגובה "רצפה עד תקרה", ללא חלוקת ביניים, עיצוב המאפשר לעובדים במשרדים מבט חופשי אל הנוף הנשקף ללא הפרעה.


מגורי לונן , הולנד // Van Rooijen Architecten >>

יום שבת, אוקטובר 16, 2010 | , |

Loenen residence // Van Rooijen Architecten >>

ההרחבה האורבנית של הכפר Loenen aan de Vecht שבהולנד היא בהשראת הכפר הישן. בהרחבה זו תוכנן בית מגורים בעל שלושה מפלסים על ידי משרד האדריכלים Van Rooijen Architecten.


אתר המגורים Loenen תויג כ"מיוחד" על ידי משרד המתכננים העירוני WEST 8 שקרא בתכנית העירונית להרחבת הכפר "לעיצוב אדריכלי עם איכויות גבוהות".

סדרת TV: אדריכלי החלומות // הוט, ערוץ החיים הטובים, VOD >>

יום שבת, אוקטובר 16, 2010 | , |

אדריכלי החלומות >>
 
"אדריכלי החלומות" הינה סדרה ראשונה מסוגה בארץ הבוחנת מקרוב את חייהם המקצועיים של צמרת האדריכלות הישראלית. כל פרק מתמקד באדריכל אחר ומלווה אותו בביתו, בסביבת העבודה שלו, בביקורים בפרויקטים שבדרך ובבניינים שתכנן וכן נתוודע אל לקוחותיו ושותפיו לדרכו העסקית והיצירתית.

מלון "אנזו" , צרפת // Manuelle Gautrand Architects>>

יום שישי, אוקטובר 15, 2010 | , , |

Enzo Hotel // Manuelle Gautrand Architects >>

מלון "אנזו" (Enzo) בפריז , שתוכנן על ידי משרד האדירכלים הצרפתי, Manuelle Gautrand Architects  - "יושב" על פינה של אתר הנמצא בין הכביש המהיר לבין בנייני מגורים. 



החשמלית הפועלת לצד האתר מדגישה את ההרגשה העירונית והיעדר הנוף טבעי בולט. האדריכל החליט להביא את הנוף אל העיר באופן מקורי.





"BEAT", בית מגורים, יפן // LOOP Architects >>

יום חמישי, אוקטובר 14, 2010 | , , |


BEAT" // LOOP Architects" >> ב- 60 השנים האחרונות, טכנולוגיות מידע שונו בהדרגה, ביפן, תעשיית הדיור ניסתה להתאים את עצמה לשינוי במהירות. "שינוי בכפייה" זה גרם לחברה היפנית שינוי באורח החיים המסורתי , וחלל המגורים של הבית הפך למושג הקרוי - "nLDK": (מספר חדרים פרטיים) L (חיים) D(אוכל) K (מטבח). המושג nLDK בא לתאר את ערך הבית שלך. את הגמישות והיחסים המרחביים (פרטיים וציבוריים) בין n, L, D, K שהחלו להיפרד ולאבד ,וכתוצאה מכך, "הפונקציה" התחילה להיות עצמאית ואינדיבידואלית.



ההצעה של סטודיו LOOP לשני הבתים שתיכננו: "With" (שיוצג בשבועות הקרובים באתר) ו "Beat" (המוצג כעת)הם לנסות לשקול ולארגן מחדש את איכות הקשר של ובין ה-nLDK ולהסתגל מחדש לסגנון החיים העכשווי והעתידי.


בית פתוח סגור // פיצו קדם אדריכלים >>

יום חמישי, אוקטובר 14, 2010 | , , |

Open-Close House // Pitsou Kedem Architects in colobaration withTanju Qzelgin 

בית "פתוח-סגור" שתוכנן על ידי פיצו קדם אדריכלים הינו מבנה מודרני ומינימליסטי המבטל לגמרי את החיץ המקובל בין פנים וחוץ ומחביא בין חלליו המאופקים אווירה דרמטית ומשטחים מרחפים. 




הבית נבנה כבית נופש עבור משפחה המתגוררת בחו"ל, הוא ממוקם במרכז הארץ בקו ראשון לחוף הים.


התכנון האדריכלי של הבית מבוסס על בניית שלוש מסות מרכזיות החובקות חצר פנימית גדולה ובמרכזה בריכת שחיה.


זכיה בתחרות: תיאטרון למחול וריקוד, רוסיה // UNSTUDIO אדריכלים >>

יום רביעי, אוקטובר 13, 2010 | , , , |

UNStudio // Dance Palace in the historic centre of St. Peterburg >>

משרד האדריכלים ההולנדי UNStudio זכו בתחרות לבניית 21,000 מ"ר - תיאטרון למחול וריקוד במרכז ההיסטורי של סנט פטרסבורג.מתוך ארבעת הפרויקטים שהוצגו על ידי טובי האדריכלים (jean nouvel, UNStudio, snøhetta & zao), העיצוב של UNStudio נבחר פה אחד על ידי השופטים.



תיאטרון המחול יהווה חלק מכיכר עירונית מתוך תוכנית אב כוללת עבור המרכז ההיסטורי של סנט פטרסבורג.





חנות ספרים, סין // SAKO Architects >>

יום שלישי, אוקטובר 12, 2010 | , , , |

Kids Republic" // SAKO Archietcs" >>

"רפובליקת הילדים" בבייג'ינג שתוכננה על ידי SAKO אדריכלים הינה חנות המורכבת מחדר אירועים לילדים בקומה הראשונה ומחנות ספרים לילדים בקומה השנייה.


חדר האירועים בקומה הראשונה הוא חלל קשתי שבו 12 טבעות צבעוניות עם היקפה שונים. בחלל זה מתקיימים פעילויות כמו מפגשי קריאת ספרים והקרנת סרטי אנימציה.

בלוק K , הולנד // NL Architects >>

יום שלישי, אוקטובר 12, 2010 | , , |

Block K // NL Architects >>


'Funen - תענוגות מוסתרים" -הינה שם לתוכנית אב של פארק ועשרה בתים בעלי 500 דירות שתוכננה על ידי Cie Architecten. אחד מהמבנים בתוך הפארק נקרא BLOCK- K ותוכנן על ידי משרד האדריכלים ההולנדי NL. 





 האתר המשולש ממוקם בין המרכז ההיסטורי ואזור הנמל שהכיל מגרש חנייה של מכוניות גרר. הנמל עובר שדרוג ופיתוח מחדש לאחרונה במזרח אמסטרדם.






Switch דירת מגורים/עבודה, יפן // Yuko Shibata >>

יום שני, אוקטובר 11, 2010 | , |

Switch // Yuko Shibata >>
המעצב היפני Yuko Shibata יצר חללים נפרדים למחייה ועבודה בדירה קטנה בטוקיו על ידי התקנת שני קירות ניידים חוצצים.



הפרויקט שנקרא Switch (מחלף/מחליף), כולל מחיצה אחת שזזה מעל שולחן האוכל כדי ליצור חדר ישיבות בצד אחד וספריה בצד השני.



תחרות: מוזיאון ויקטוריה ואלברט לעיצוב, סקוטלנד // הצעת REX Architetcs >>

יום ראשון, אוקטובר 10, 2010 | , , |

REX architecture // V&A at dundee shortlisted design >>

כפי שדווח לפני כשבוע, מוזיאון ויקטוריה ואלברט הודיעו על שש הצעות שנבחרו לבניית מוזיאון V & A על החוף של דנדי בסקוטלנד. V & A בדנדי יהיה המרכז המוביל של סקוטלנד לעיצוב והמוזיאון היחיד של ויקטוריה ואלברט מחוץ ללונדון.


אחד מהמועמדים מתוך 6 המשרדים הבינלאומים הוא משרד REX אדריכלים מניו יורק בראשות האדריכל הראשי ג'שוע פרינס-ראמוס. העיצוב המוצע על ידם הינו נפח "קריסטלי" מחופה זכוכית מראה. כמו המוזיאון לאמנות מודרנית בדנמרק, המרכז מנצל מערכת מיוחדת של ארגון חללים,כך שחללי גלריה מרובים יכולים לתפקד באופן עצמאי ללא תלות אחד בשני.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר