"בונקר 599" , הולנד // Rietveld landscape studio >>

יום חמישי, אוקטובר 21, 2010 | , |

Rietveld landscape // bunker 599 >>

"בונקר 599" שעוצב על ידי משרד אדריכלי הנוף ההולנדי Rietveld, הינו פרויקט אשר חושף את הבונקר ואת "קו המים ההולנדי החדש"(NDW) - קו ההגנה הצבאי שהיה בשימוש משנת 1815 עד 1940 להגנה על ההערים:
muiden, utrecht, vreeswijk ו-gorinchem באמצעות הצפה מכוונת.


הבונקר שנראה כי יעמוד שם לעד במצבו המונומנטלי "נפרס" ונפתח בדיוק באמצע.בהתערבות זו, העיצוב פותח את הפנים של אחד מ-700 הבונקרים ה"כבדים" שעמדו על קו המים, וחושף את הקרביים של אובייקט אשר בדרך כלל רק נראה מבחוץ.

הבונקר-לפני ההתערבות



בנוסף, טיילת עץ ארוכה וקלילה "חותכת" ועוברת באמצע המבנה הכבד.הטיילת מובילה את המבקרים באזורים המוצפים על שבילים של שמורת הטבע הסמוכה.



המזח וערימות החול התומכים בו מזכירים למבקרים כי המים המקיפים אותם לא נגרמו לדוגמא על ידי הסרת חול אלא היוו תפקיד בעיתות מלחמה.


הבונקר ה"פרוס" מהווה אטרקציה נגישה לציבור המבקרים של NDW. הוא נגלה יותר מהכביש המהיר ולכן יכול להיות גם להראות על ידי עשרות אלפי עוברים ושבים כל יום.


הפרויקט הוא חלק ההאסטרטגיה הכוללת של משרד אדריכלי הנוף - ריטוולד / דה ליון להפוך את האזור ההולנדי ההיסטורי לנגיש ומוחשי עבור מגוון רחב של מבקרים.





מה דעתך?

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר