"BEAT", בית מגורים, יפן // LOOP Architects >>

יום חמישי, אוקטובר 14, 2010 | , , |


BEAT" // LOOP Architects" >> ב- 60 השנים האחרונות, טכנולוגיות מידע שונו בהדרגה, ביפן, תעשיית הדיור ניסתה להתאים את עצמה לשינוי במהירות. "שינוי בכפייה" זה גרם לחברה היפנית שינוי באורח החיים המסורתי , וחלל המגורים של הבית הפך למושג הקרוי - "nLDK": (מספר חדרים פרטיים) L (חיים) D(אוכל) K (מטבח). המושג nLDK בא לתאר את ערך הבית שלך. את הגמישות והיחסים המרחביים (פרטיים וציבוריים) בין n, L, D, K שהחלו להיפרד ולאבד ,וכתוצאה מכך, "הפונקציה" התחילה להיות עצמאית ואינדיבידואלית.



ההצעה של סטודיו LOOP לשני הבתים שתיכננו: "With" (שיוצג בשבועות הקרובים באתר) ו "Beat" (המוצג כעת)הם לנסות לשקול ולארגן מחדש את איכות הקשר של ובין ה-nLDK ולהסתגל מחדש לסגנון החיים העכשווי והעתידי.



הבית הזה ממוקם על שטח עירוני בקאנאגאווה (Kanagawa), יפן. את האתר סובבים שלושה בתים שנבנו במרחק מטר מקו מגרש, מדרום, משתרע גן ציבורי המספק אור טבעי לבית.במצב הנוכחי, בו הצפיפות כה גבוהה ובלתי נמנעת, במיוחד לבית קטן כמו כאן - 80 מ"ר, משפחת הלקוח ביקשה בעיקר מהמתכננים ליצור בית שיצליח ליצור פרטיות ותחושת הקלה מהעיר הצפופה.


הרעיון של האדריכלים היה לדמות "כיכר ציבורית" בתוך הבית: "כיכר ציבורית המדמה את פלאזה דל קמפו בסיינה, ופלאזה רוטונדה ברומא שבאיטליה, אשר נוצרו על ידי לימוד מידות האדם והמרקם ההיסטורי של המערכת העירונית. למרות שהם נוצרו באופן מלאכותי, הכיכרות הללו נותנות תחושת הקלה הנראית ומורגשת כאשר אנחנו שם. הררגשה שאתה מובל על ידי האשליה בין הפנים לחוץ.אז התחלנו בתכנון הבית בשאלה כיצד אנחנו יכולים להביא את האשליה לבית, שהמשפחה תרגיש שהיא מחוץ לבית כאשר היא תתגורר בפנים הבית".




התשובה היתה ליצור "כיכר ציבורית" בעלת חלל כפול בגובה של 5 מטר (LDK), בה המשפחה יכולים לשתף ולעשות את כל הפעילויות בבית כגון בישול, אכילה, משחק, לימוד, ואפילו ריצה.


ממול ל"כיכר" (LDK) תוכננו במרכז הבית, חדרים פרטיים (חדר הורים וחדר השינה של הילד) במפלסים שונים.



חדרי השירות של הבית (חדר אמבטיה, שירותים, אחסנה) מקיפים את הכיכר (LDK) ומתנהגים כאזור חיץ בין החוץ וה-LDK על מנת להפריד את את חיי היום יום של המשפחה מהסביבה שמסביב הבית.







שטח הלופט הפתוח בקומה השנייה מתחבר אף הוא לחלל הכפול של ה-LDK ללא קיר או מחיצה.בכך הוא מחזק את האחדות של החלל.




בנוסף, חלונות רבועים גדולים בחדר הפרטים, חדר מדרגות ספירלי לבן במרכז, והאור הטבעי החודר מחלון גבוה ומהסקיילייט העליון נותנים לחלל הלופט אווירה של חוץ.


  

מאחר שהתקציב היה נמוך ומוגבל, הוחלט שהחיפוי החיצוני חייב להיות מחומר אחד- עץ שישדר אחדות למסה הכוללת. צבע שחור נבחר על מנת "להפוך את הבית למופע בסביבה העירונית האורבנית".


סטודיו LOOP : "באזור העירוני הסמוך לערים כמו טוקיו, אנשים תמיד מחפשים מרחב פרטי שבו הם יכולים להתחבא ולהיעלם מן הפעילויות והצפיפות שבחוץ. כאן התחלנו לתכנן ולחשוב כיצד הבית יכול ליישב את המחלוקת שבין הפעילויות היומיומיות שקורות מחוץ לבית לאלו שקורות בפנים לו ".


מיקום:


מה דעתך?

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר