בית פתוח סגור // פיצו קדם אדריכלים >>

יום חמישי, אוקטובר 14, 2010 | , , |

Open-Close House // Pitsou Kedem Architects in colobaration withTanju Qzelgin 

בית "פתוח-סגור" שתוכנן על ידי פיצו קדם אדריכלים הינו מבנה מודרני ומינימליסטי המבטל לגמרי את החיץ המקובל בין פנים וחוץ ומחביא בין חלליו המאופקים אווירה דרמטית ומשטחים מרחפים. 




הבית נבנה כבית נופש עבור משפחה המתגוררת בחו"ל, הוא ממוקם במרכז הארץ בקו ראשון לחוף הים.


התכנון האדריכלי של הבית מבוסס על בניית שלוש מסות מרכזיות החובקות חצר פנימית גדולה ובמרכזה בריכת שחיה.



קומת קרקע

קומה עליונה

חזית
המסות מהוות גבול וחיץ בין הרחוב והשכנים לחללי הבית, ובין החצר הפנימית לאותם חללים.


הרעיון המרכזי היה ליצור קירות דינמיים המאפשרים במקרה אחד לבטל את הגבול בין החצר המרכזית לחלל הפנימי ובמקרה השני ליצור חזית משתנה ודינמית המאפשרת סגירה מוחלטת של החזית או רמות שונות של חשיפה והסתרה. 



המסה המרכזית תחומה מצד אחד לכיוון הבריכה בויטרינת אלומיניום במפתח באורך שבע עשרה מטר ללא עמודים- מחיצת האלומיניום מחולקת לשש יחידות גדולות הנאספות לתוך כיס בקיר המשכי ולמעשה כמו נעלמות. 



המסה התחומה נהפכת למרחפת והגבול בין המטבח ובר ישיבה הארוך לאורכו לבין הבריכה ומשטח הדק סביבה מתבטל לחלוטין, וכך נוצר מאין בית פתוח לגמרי ללא תיחום, בו הגבול בין הפנים לחוץ מיטשטשים במפגש זה, ולמעשה נוצא חלל חדש המהווה מאין הכלאה בין חלל פנים לחלל חוץ. 


בצד השני, החזית הפונה לים לכיוון מערב מאפשרת יחסי גומלין עשירים יותר בין החשוף לנסתר. מחיצה המורכבת משישה חלקים שווים של מסגרות ברזל ורפפות עץ מתכווננות מאפשרת אטימה מוחלטת של החזית או רמות שונות של טשטוש הגבול בין החוץ לפנים.




הדינמיות של דלתות ההרמוניקה העצומות ורפפות העץ המתכווננות מאפשרת לאור הטבעי החודר דרכן לשחק תפקיד מרכזי בחללי הבית וליצור מופעים גיאומטריים של האור כנגד המשטחים האופקיים והאנכיים ולהעשיר את האיפוק החומרי שבו מעוצבים חללי הבית. 


הרעיון האדריכלי בא לידי ביטוי בצורה מוחשית מאוד כאשר כל חזיתות הבית נעלמות ונפתחות, והמבנה הנראה כמסה מוצקה ואטומה מקבל לפתע מראה מרחף ונוצרת תחושת קלילות ויזואלית.


הבית נראה כאילו היה בנוי ממישורים מרחפים, עם צירי תנועה ומבטים ארוכים החוצים ונעים ביניהם. 


הישענות על צמצום צורני, צמצום חומרי וצבעוניות מאופקת באים לידי ביטוי בפרויקט זה.


על מנת להעצים את הדינמיות והמתח בין המסות השלמות והמאופקות לבין תחושת הקלילות והפתיחות, כאשר נפתחות כל החזיתות נעשה שימוש בשני סוגים מרכזיים של חומרים המנוגדים זה לזה: חומרים אטומים מאופקים וחזקים כגון אבן גיר אפורה או בזלת שחורה וממול זכוכית שקופה, אטומה וחומרים משקפים ומשתקפים שונים כגון מים בבריכת שיקוף שחורה.


הדיאלוג ויחסי הגומלין בין החומרים יוצרים בתוך חללי המבנה המאופק והמדיטטיבי למראית עין אווירה דרמטית ייחודית ומפתיעה. 

שטח המגרש: 1000 מ"ר
שטח הבית: 600 מ"ר תוכנן ונבנה : 2007-2010

צוות התכנון: אדריכלית נועה גרומן 
צלם: עמית גרון

מה דעתך? גם הפרויקט שלך יכול להופיע כאן! >> לחץ לפרטים

Facebook Comments

7 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

מינימליסטי?!??! התוצר מסורבל ומגושם...נראה לי שמישהו שם קצת נסחף

אנונימי אמר/ה...

אין חדש בנסיון של זרם המודרניזם לטשטש גבולות בין פנים וחוץ
בהחלט בית עם פרטים מוקפדים וקליינטים שכל אדריכל היה נהנה לעבוד מול
עדיף היה לראות את האימיג'ים ללא הטקסט...

אנונימי אמר/ה...

למה לא נותנים קרדיט לצלמים?

arcHeb אמר/ה...

צודק! תוקן. במיוחד שמדובר בצלם כה מוכשר.

guy אמר/ה...

למה לא לפרגן!!!
כאדריכל אני חושב שכל הכבוד להם (האדריכל פיצו קדם וצוותו), כולנו מתים ללקוחות עם תקציבי על,
גם אם זה לא הטעם שלכם עדיין ניתן לומר את הדברים לעניין ולא ישר לשלול ולהעביר ביקורת
מהביקורת שניתנה כאן לא ממש ניתן להבין מה "לא בסדר" , פשוט תהיו עיניינים ומקצועים !!!

אנונימי אמר/ה...

Amazing design and flawless execution!
well done

שחר אמר/ה...

אפשר להבין מזה למה המשרד של פיצו כל כך מצליח בשנתיים האחרונות.
מרשים ביותר. כל הכבוד לאדריכלית ולצוות הביצוע.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר