מגדל אלקו, תל אביב // יסקי-מור-סיון אדריכלים

יום ראשון, אוקטובר 17, 2010 | , , , , |


ELCO TOWER // M-Y-S Architects >>


מגדל אלקו שתוכנן על ידי משרד האדריכלים יסקי-מור-סיון, ממוקם בחזית רח' יגאל אלון בסמוך לנתיבי איילון, בקטע שבין מחלף השלום מצפון ומחלפי יצחק שדה ולה-גרדייה מדרום. עובדה זו מבטיחה את רמת הנגישות הגבוהה ביותר בתוך העיר ומחוצה לה, הן בתחבורה פרטית והן תחבורה ציבורית. 




הבנין בעל 46 קומות של קיר מסך בעל דופן זכוכית כפולהעם מרווח אויר בין הזכוכיות. הזכוכית בעלת ציפוי low e. שתי תכונות אלו מקנות רמת בידוד תרמי ואקוסטי מהטובות ביותר. בנוסף קיר המסך בעל זכוכית בגובה "רצפה עד תקרה", ללא חלוקת ביניים, עיצוב המאפשר לעובדים במשרדים מבט חופשי אל הנוף הנשקף ללא הפרעה.




בעיצוב הושם דגש על נקיון עיצובי ובהירות תחבירית ארכיטקטונית במספר רבדים.הרעיון של המגדל היה לפתח דו שיח בין הקונסטרוקציה (שלד) לבין המעטפת. הדבר הוביל לפירוק נפח המגדל לארבעה נפחים כשהתחתון מבינהם שונה בגודלו.


הרצון לייצר מספר גדול של חדרי מנהלים בפינות הבניין הוביל לפירוק הפינה ויצירת מרפסות עישון משותפות לכל זוג חדרים שתוכננו בפינת המגדל וכמו כן לחשיפת הקורות והעמודים הפינתיים.


הפרויקט תוכנן תוך הקפדה יתרה על נושא של ניצול שטחים אופטימלי. יחסי הברוטו-נטו הם של כ-28.5% בקומות התחתונות, של כ- 26% באזור האמצעי של הבנין ושל כ- 24.5% בקומות העליונות. נתונים אלו מראים על יעילות גבוהה מאוד בניצול קומות בניינים מסוג זה. 



גובה הקומה נטו, דהיינו בין הרצפה לתקרה הפנימית לא יפחת מ- 2.70 מ' – מותאם לסטנדרט של החברות הבינלאומיות. 


שטח הקומות הממוצע הוא כ-1,435 מ"ר ברוטו, והמרחק בין קיר המסך לגרעין אינו עולה על 10 מ'. נתון זה מקנה גמישות רבה באפשרות לחלוקת הקומה למספר דיירים. וכמו כן מאפשר שימוש ושילוב של צורות עבודה שונות: במרחבים פתוחים, במשרדים סגורים וכל שילוב ביניהם, תוך ניצול אופטימלי של שטחי המשרדים. 

קומת קרקע
קומה טיפוסית
בכל קומה זוגית תוכננו 4 מרפסות דיירים פינתיות, המאפשרות יצירת 8 חדרים פינתיים מיוחדים (Executive Corners). 


השטחים הציבוריים תוכננו ברמת גימור גבוהה ומהודרת המאפשרת רמת תחזוקה נוחה ואיכותית לאורך זמן. 






הלובי הראשי מתנשא לגובה של שלוש קומות ומשלב בתוכו חומרים טבעיים כגון: עץ, זכוכית, אבן בזלת שחורה ואלמנט של מפל מים, המשקף את ההמשך הטבעי לבריכה האקולוגית שבחזית כיכר הכניסה למגדל. 


חדרי הלובי הקומתיים מרוצפים באבן בגוון חום בהיר והקירות מחופים באבן שיש שחורה בשילוב פסי נירוסטה, עיצוב המהווה המשך טבעי לעיצוב הלובי הראשי. 


הבנין הינו חלק ממרכז העסקים החדש המתפתח בתל אביב ובו שימוש מעורב של בנייני משרדים, מסעדות, ומבני מגורים כחלק מתפיסת live and work. כל אלו מבטיחים פעילות ערה ושרותים נוחים מרבית שעות היום.



הבניין הינו מהחלוצים של שימוש בסטנדרטים של בניה ירוקה בארץ.





אדריכל אחראי: שם טוב צרויה , צוות התכנון: נעמי קטן, אריה פלומין, ולרי קוגן , אביטל קולודני, דנה זראד

מיקום במפה:

מה דעתך?

Facebook Comments

1 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

TIMELESS...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר