בית המנהרה, אוסטרליה // Harrison & White Architects >>

יום שני, אוקטובר 18, 2010 | , , |

Tunnel House // Harrison & White Architects >>

פרוייקט זה הוא תוספת לבית המוסיפה 60 מ"ר לבית קטן משנות ה-70 בפרברים של ברייטון שבאוסטרליה, תוכנן על ידי משרד האדריכלים
H&W אדריכלים.

הבית הוא עבור משפחה צעירה, רוב השטח החדש הוא תוספת הקומה העליונה, ושיפוץ וארגון מחדש של המבנה הקיים. המחווה העיקרית היא צינור או מנהרה אפלה - אקסטורזיה מכופפת היושבת בניגוד מוחלט על בית הלבנים הקיים. למבנה הגג השטוח הקיים היה קסם מיוחד ולכן הוחלט להשתמש בו מחדש ולשדרג אותו.





"המנהרה" החדשה "יושבת" על אתר בעל סביבת תכנון רגישה ולכן הפרויקט מנסה להשתמש בהגבלות ככלי עיצוב שימושי. 


החתך המוסט שלה מאפשר לקומה השנייה להיות במרכז האתר ובכך למקסם את החריגות לטובתה כאשר הפתחים נפערו בקפידה ובזהירות ומוקמו במרחק והסתה מהשכנים. 




הגבלות אלו עזרו להגדיר את תוספת הקומה העליונה ללא קשר פורמלי ישיר עם קומת הקרקע.


"המנהרה" מעוותת ומוסטת- "מרחפת" מעל קירות לבנים ומתכופפת בצורה הבולטת ביותר בחזית הקדמית כמרפסת אשר מתיישבת מעל הכניסה. קצה המנהרה נפתחת בפני הרחוב ליצירת אינטראקציה בהתאם למדיניות התכנון בעיר.



מיקום במפה:

מה דעתך?

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר