תחרות: מוזיאון ויקטוריה ואלברט לעיצוב, סקוטלנד // הצעת Kengo Kuma Architetcs >>

יום חמישי, אוקטובר 07, 2010 | , , , , |



kengo kuma//  V&A at dundee shortlisted design

כפי שדווח לפני כשבוע, מוזיאון ויקטוריה ואלברט הודיעו על שש הצעות שנבחרו לבניית מוזיאון V & A על החוף של דנדי בסקוטלנד. V & A בדנדי יהיה המרכז המוביל של סקוטלנד לעיצוב והמוזיאון היחיד של ויקטוריה ואלברט מחוץ ללונדון.

אחת מההצעות שנבחרו הינו הצעתו של משרד kengo kuma אדריכלים:



המוזיאון בהצעתו של משרד kengo kuma הינו נפח אחד המורכב משתי צורות מחודדות ומוסטות בהדרגה שמטרתם ליצור יחסים חדשים בין הנהר טיי והנמל.




בהתחשב באתר הבולט של הפרויקט, ההצעה אינה מתמקדת בבניין עצמו אלא בתכנון תוספת חדשה של רשת חללים ציבוריים לניצול בשטח הנמל. התוצאה היא הגדלת המרחב הציבורי מעל המים לטיילת העוברת דרך וסביב הבניין.




ההצעה יוצרת מספר כיכרות ציבוריות למרגלות המוזיאון שאינם אך ורק לשימוש המוזיאון לתערוכות חיצוניות אלא למרחב ציבורי - "חוף ים" מלאכותי להנאת המקומיים והמבקרים.


מונעים בעיקר על ידי התנאים שכבר באתר, הצורה הכללית והנפח של המוזיאון נוצרו על ידי צירים חזקים בנמל של העיר דנדי: ציר הגישה לעיר המשתרע לאורך רחוב יוניון, ציר שנוצר על ידי רציף בשם "גילוי RSS", הספינה האחרונה בעלת שלושה תרני העץ שנבנתה בבריטניה (שכעת משרתת בתור אחת האטרקציות העיקריות של העיר דנדי).



נטילת שני קווים מצטלבים אלו וסיבובם אחד על גבי השני, הכיווניות שנוצרת למוזיאון מעודדת יחסים חזותיים שאינם צפויים עם הנהר ולעבר העיר. רגעים לאורך הטיילת הציבורית אשר מתפתלת תחת "בטן" המוזיאון, מנוסחות על ידי המבנה עצמו ומספקות נופים ופרספקטיבות מסוימים ומיוחדים של דנדי ושל המוזיאון.








נבנה משכבות של קורות בטון טרומי, הבניין נראה חסר כל קצוות "קשים" וחדים. השכבות יבנו באתר כדי להשיג את ההסתה לצדדים על פי הצירים בהדרגה.המבנה מחופה אבן מקומית. 



ה"קליפה" המשחוררת כתוצאה מההסתה של הקורות מאפשרת אוורור ואור טבעי בשפע. 


המבנה עצמו מזוגג בצורה שמשנה את הצפיפות של הנפח והמרקם אשר מאפשרות למוזיאון לשלוט בקלות במיקרו אקלים שלו.


האולם המרכזי של המוזיאון משמש ככיכר ציבורית מקורה עם חנויות, בית קפה ומסעדה.




כדי למנוע את מהמוזיאון להראות כיחידה עצמאית העומדת כאובייקט זר על הנהר, רציף הטיילת שברחבת המוזיאון עולה בהדרגה לפנים החלל וממשיך ויוצא בצדו השני של הבניין.

מיקום:

מה דעתך? 

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר