זכיה בתחרות: "M9 - מוזיאון חדש לעיר חדשה", איטליה // Sauerbruch Hutton Architects

יום שבת, אוקטובר 09, 2010 | , , |

Sauerbruch Hutton Architects // M9 / A New Museum for a New City >>

משרד האדריכלים האנגלי גרמני Sauerbruch Hutton הוכרז המנצח של תחרות אדריכלית בינלאומית -
"M9 / מוזיאון חדש לעיר חדשה" בעיר מסטרה (ליד וונציה) שבאיטליה.


שש חברות השתתפו בתחרות: Agence Pierre-Louis Faloci (צרפת),Carmassi Studio di Architettura (איטליה), David Chipperfield Architects (בריטניה / איטליה), Mansilla+Tuñón Arquitectos (ספרד), Sauerbruch Hutton (גרמניה) ו Souto Moura Arquitectos (פורטוגל).







חבר המושבעים,הביע שביעות רצון והערכה לסטנדרט הגבוה של העיצובים שהוצעו בתחרות, ולאחר בחינה מדוקדקת של שישה עיצובים , בחרו את העיצוב והתכנון של משרד Sauerbruch Hutton, מהסיבות הבאות:


"העיצוב של Sauerbruch Hutton משלב בהצלחה את הצרכים של מוזיאון מודרני עם המגבלות הטכניות והמאפיינים העירוניים של העיר מסטרה (Mestre).המוזיאון המוצע יוצר מערכת יחסים חדשה עם העיר בכך שהוא "חוצב" שטחים ציבוריים חדשים, דרכי גישה וכניסות שיובילו לפעילות באזור. עם מערכות מבנה חדשניות וידידותיות לסביבה, הוא מציע פתרונות תכנון ממדרגה ראשונה לשימוש מאוד גמיש לחסכון באנרגיה".


העיצוב הזוכה ושאר ההצעות שהשתתפו בתחרות העיצוב מוצגות בביאנלה בוונציה תחת השם - "M9 - מוזיאון חדש לתערוכות" . התערוכה פתוחה לקהל עם כניסה חופשית מ 28 אוגוסט עד ה-21 נובמבר.


הפרויקט מציע מבנה עבור המוזיאון החדש המשלב את מסת הבניין שלו בתוך המערכת העירונית של העיר מסטרה.המיקום שלו משפר את רשת הולכי הרגל בעיר ויוצר ומחבר מרחבים חדשים גם בהקשר הרחב יותר של העיר.נראה מצד אחד שהמוזיאון פועל כזרז להתחדשות מרכז העיר כאשר מן הצד השני הוא מתפקד כמסגרת מרוכזת המייעלת ומחזקת מצב קיים מראש.


כדי ליצור קשרים עם הרחובות הסמוכים ולהגביר את התנועה באזור ובמוזיאון עצמו, תוכנן דיאגונל המוביל לרחבת מוזיאון על מנת למשוך את האנשים לעבור דרך הקומפלקס כולו.

האתר והסביבה
הנתיב הקיים יתרחב בעקבות גריעת הפינה לכיוון "כיכר המוזיאון" כדי לציין את הכניסה גם ממרחק.
תשומת הלב של המבקרים תתרחש כאשר יתקרבו ברגל לכיוון המוזיאון, מוכוונים אלכסונית על ידי שני נפחים חדשים של בנייה.

קומת גג

קומה שלישית

קומה שניה

קומה ראשונה

קומת קרקע
לקומה הראשונה יובילו מדרגות רחבות, אשר נועדו למקד את תשומת הלב של המבקר לריבוע הקטן והצריפים לשעבר.



חללי התערוכה בקומה הראשונה והשנייה נתפסים כ"קופסאות שחורות" גמישות של בשטח של 1150 מ"ר.
הקומה השלישית, מוארת מלמעלה על ידי סקיילייט פתוח.


תאורה זו היא הקדמה לאור הטבעי שמאפיין את חללי התצוגה של הקומה השלישית, המחופים בלוברים לכיוון צפון.




אלו הם חללים השונים מהחללים של התערוכה הקבועה, בכך שהם יוצרים "קופסה לבנה" אשר יכולה גם להיות חשוכה ולהשתנות בהתאם לתערוכה המוצגת בה.ממנה אפשר גם להגיע למרפסת וליהנות מהנוף של העיר העתיקה דרך פתחי זכוכית גדולים.

המתכננים החליטו להשתמש במודולציות הצבעים של האזור שמסביב ולהפוך אותה לסימן הזיהוי של המוזיאון.החיפוי החיצוני שלו עשוי קרמיקה צבעונית, הכניסות והגומחות עשויות בטון, חומר אשר מופיע גם בחלק העליון של הבניין.





מיקום במפה:


מה דעתך?

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר