זכיה בתחרות: מוזיאון הסובלנות MOTJ ,ירושלים // חיוטין אדריכלים

יום שני, אוקטובר 04, 2010 | , , , , |

The Museum of Tolerance (MOTJ) // Chyutin Architects >>

משרד חיוטין אדריכלים זכה בתחרות התכנון של מוזיאון הסובלנות בירושלים - מספר חודשים אחרי שהאדריכל המקורי של הפרויקט, פרנק גרי, הודיע כי הוא פורש מתפקידו.

מרכז שמעון ויזנטל מלוס אנג'לס, יוזם תכנון המוזיאון, פנה בחודשים האחרונים למשרדי אדריכלים: יסקי-מור-סיון אדריכלים, חיוטין אדריכלים, קולקר-קולקר-אפשטיין אדריכלים , וערך בינהם תחרות אדריכלית לתכנון המוזיאון. ההחלטה הסופית התקבלה בשבוע שעבר.

מוזיאון הסובלנות ממוקם בליבה של ירושלים המודרנית, במרכז העיר המתחדש שלה, על קו התפר בין גן העצמאות רחב הידיים, והסביבה הבנויה העירונית. (ניתן ללחוץ על התמונות להגדלה)


מיקום האתר הוא מפגש של שלושה רחובות ראשיים, אשר נבדלים באופיים. רחוב הלל: אזור מסחרי שוקק, רחוב משה בן ישראל: הינו כביש החוצה את הפארק ומדרחוב משה סלומון- ברחוב נחלת שבעה , אזור תיירות, מסעדות וחנויות.



תוכנית האתר


המבנה מחולק לשני אגפים אופקיים: האגף העליון (האגף הצף) בו שלוש קומות צפות אשר מארחות את התיאטרון ומקומות מפגש חברתיים.


האגף התחתון בו שתי הקומות התחתונות מכילות את חללי התצוגה של מוזיאון הילדים והמבוגרים שמכונים בשם "קופסאות שחורות".

קומת הכניסה ממוקמת בגובה הכיכר ציבורית בה מתוכננות חנות המוזיאון ומסעדה. הכניסה מובילה עד לאגף העליון (הצף) או למטה לאגף השקוע .


לובי בגובה חלל של ארבעה מפלסים מחבר את האגף התחתון והאגף העליון (האגף הצף) .



חלק מהאגף העליון מורם מעל פני הקרקע, יוצר פער, פתח, מבט מן העיר לכיוון הפארק .


הולכי רגל אשר עוברים בכיכר הציבורית או הולכים לכיוון הפארק עשויים להתפתות להיכנס לבניין המוזיאון - MOTJ ולחוות אותו.




הגן הארכיאולוגי משמש כחלל חיצוני של האגף השקוע, התורם לפעילותם של חללי התצוגה. הגן מחובר במפלס הרחוב על ידי מדרון מדורג אשר ניתן להשתמש בו לאזור ישיבה להופעות תחת כיפת השמיים. המדררון בעל קיבולת של 1200 המושבים.

 


השפה האדריכלית של בניין MOTJ מוגדרת ברקע ובצורה שלו כאייקון חזותי, תוך שמירה על רציפות במונחים של בנייה לגובה וחומרים עם המרקם האורבני שסביבו. המיקום של המבנה על קו התפר בין העיר והפארק מכתיבים את העיצוב של החזיתות.


בהתאם לתקנות העירייה, חזיתות הבניין לכיוון העיר מחופות אבן, ומקיימים דיאלוג עם בתי אבן מהמאה ה -19 והמאה ה -20 זה לצד זה.

לכיוון הפארק, תוכננו חזיתות זכוכית, אשר מתייחסות לחזית הזכוכית לפארק של בית המשפט העתידי. 



מבנה האבן מרחף מעל קירות הזכוכית של הכניסה לבניין. שקיפות זו מאפשרות המשכיות ויזואלית בין העיר והפארק, ומונעים מהבניין להפוך למחסום בלתי חדיר. עיצוב החזיתות, הגג ו"בטן" המבנה בעטיפה גיאומטרית המשיכית בחיפוי אבן עשוי להתפרש כחיקוי הנוף הגיאוגרפי של ירושלים כעיר מוקפת הרים.


הבדלי העיצוב בין החזיתות לעיר לבין אלו לעבר הפארק מגוונות ומעשירות את המראה החזותי של המבנה. הליכה סביב הבניין עלולה ליצור אלמנט של הפתעה.


מיקום במפה:

הצג מפה גדולה יותר

המידע באדיבות חיוטין אדריכלים.

מה דעתך ?

Facebook Comments

14 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

like

אנונימי אמר/ה...

הבניין עדיף מהקודם אבל מה בדיוק יציגו שם בפנים?
איזו סבלנות בראש שלהם ...כל הקונספט מטמטם. העיר הכי לא סבלנית בעולם.

אנונימי אמר/ה...

כל הכבוד על החשיפה הראשונה ! קצת מזכיר באופי את בית המשפט שהם תכננו בצמוד אבל בכל זאת מרענן את נוף האדריכלות

אנונימי אמר/ה...

המבנה נעים למראה וזורם, אם כי סטרילי מידי לטעמי, אבל מלבד ההדמיות שמציגות את כל סוגי האוכלוסיה - ערבים, יהודים, דתיים, חילונים ביחד, אני לא מוצאת קשר במבנה האדריכלי למושג "סובלנות".

אנונימי אמר/ה...

חצי מהמעטפת של המבנה שקופה.....מיצגים לא אמורים להיות מוסתרים מהאור? הדמיות נחמדות, אך פרקטית מעט בעיתי כמוזאון? לא ברור גם איך הוא עומד וממה עשוי....למרות שזה שלב קונספטואלי, אבל לפחות רמז, הרי זו אדריכלות ולא פיסול.

אנונימי אמר/ה...

חבריקו,

תראה את הסכמה, יש לבניין אגף תחתון (מוזיאון) ועליון (ציבורי)

אנונימי אמר/ה...

ומי ידע על התחרות הזאת? האם זה פורסם וניתנה הזדמנות לחברי עמותת האדריכלים הפנסיונרים?

אנונימי אמר/ה...

ערכו תחרות בין משרדי האדריכלים הבאים: יסקי-מור-סיון אדריכלים, חיוטין אדריכלים, קולקר-קולקר-אפשטיין אדריכלים
אחלה מבנה! מה זה המוזיאון הזה? סובלנות??!! זהו, זה הפך להיסטוריה?..

מיקי גור אמר/ה...

יש שלוש סיבות שבגללן אין להקים את המוזיאון במקום המתוכנן.

1. מבנה המוזיאון חוצץ בין גן העצמאות לעיר . אסור לבנות שם מבנה כלשהו.
את האתר יש לחבר לגן העצמאות ולמרכז העיר ברצף של פארק ירוק.
2. המוזיאון ייבנה באתר מריבה ויוחרם על ידי כוהני דת מוסלמים. מוזיאון סובלנות לא בונים באתר מריבה בחסות בג"צ. זו טעות שמלמדת על כוחניות ולא על סובלנות.
3. אם רוצים מוזיאון שיטפח סובלנות בין ערבים ליהודים, יש לבנותו על קו התפר בין שכונות יהודיות וערביות כדי שישמש את שני העמים ותהייינה בו פעולות תרבות משותפות לנוער ולילדים שיוכלו להגיע בהליכה מבתיהם למוזיאון. המוזיאון במרכז העיר יהיה פיל לבן שאמנם יבקרו בו תיירים אך הוא לא יהיה אפקטיבי לא יתרום לסובלנות ויפול על כתפי משלמי המיסים. המוזיאון במקומו זה אינו אלא מונומנט לכח לכסף של עשירים החיים במערב ארצות הברית. שום סובלנות לא תצא ממנו.
האדריכלים מצוינים אך הם משולים לגנרלים מצויינים במלחמה מיותרת ומטופשת.

אנונימי אמר/ה...

הדמיות טובות. למה לא כתוב מי עשה?

אנונימי אמר/ה...

שרטוט מס 2 הוא שרטוט מטעה!!!!!!!!!
השטח הגובל ברחוב הלל, מצפון למוזיאון הוא בית קברות מוסלמי.
בשרטוט, בית הקברות מוצג כשטח ירוק , כביכול חלק מגן העצמאות וכך מטושטשת העובדה שהמוזיאון מוקם במקום מרחב פתוח המקשר כיום בין רחוב הלל לגן.
לאחר הקמת המוזיאון תושלם חומת ההפרדה: רצף מבנים שחוצצים בין העיר לגן.
אין לסמן שטח של בית קברות כשטח ירוק ויש להבחין בינו לבין גן ציבורי.
הבה נאמין שזו איננה הטעייה מכוונת שנועדה לקדם את אישור התכנית.

אנונימי אמר/ה...

את ההדמיות עשו סטודיו אייקו

אנונימי אמר/ה...

ירושלים, 16 באוקטובר 2011

אל: ניר ברקת
ראש העיר
ירושלים


אדוני ראש העיר,

הנדון: העתקת מוזיאון הסובלנות למיקום אחר

אני שב וקורא לך להגיע להסכמה עם היזמים על העתקת המוזיאון לאתר אחר.
לאחרונה שמענו מהעיריה כי הקמת המוזיאון היא חוקית.
מי אמר שלא?

1. חוקי לבנות מוזיאון ל"סובלנות" שיביא להרס בתי קברות יהודיים בכל ארצות ערב.

2. חוקי לבנות מוזיאון ל"סובלנות" בירושלים – שכף רגלו של ערבי ירושלמי לעולם לא תדרוך בו.

3. חוקי לבנות מוזיאון ל"סובלנות" ברחבה הפתוחה האחרונה שמחברת את גן העצמאות לעיר.


חוקי, מי אומר שלא חוקי? גם פרוייקט הולילנד היה חוקי.

אני שב וקורא לך להגיע להסכמה עם היזמים על העתקת המוזיאון לאתר אחר.


בברכה,

מיקי גור
קואליציית ירושלים בת קיימא

054-6651385
mikigur@gmail.com
ת.ד. 16031, ירושלים 91160

דוד אמר/ה...

כל מילה בסלע

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר