זכיה בתחרות: תיאטרון למחול וריקוד, רוסיה // UNSTUDIO אדריכלים >>

יום רביעי, אוקטובר 13, 2010 | , , , |

UNStudio // Dance Palace in the historic centre of St. Peterburg >>

משרד האדריכלים ההולנדי UNStudio זכו בתחרות לבניית 21,000 מ"ר - תיאטרון למחול וריקוד במרכז ההיסטורי של סנט פטרסבורג.מתוך ארבעת הפרויקטים שהוצגו על ידי טובי האדריכלים (jean nouvel, UNStudio, snøhetta & zao), העיצוב של UNStudio נבחר פה אחד על ידי השופטים.



תיאטרון המחול יהווה חלק מכיכר עירונית מתוך תוכנית אב כוללת עבור המרכז ההיסטורי של סנט פטרסבורג.





לדברי האדריכל Ben van Berkel, "ההקשר האורבני של הבניין הוא הכרחי לעיצוב. תיאטרון המחול ממוקם בכיכר בצורה כזאת, המאפשרת את הראות כלפי הקתדרלה הסמוכה של הנסיך ולדימיר ופיטר ופול, ובכך למסיגור כמה מהמבנים הייחודיים ביותר בסנט פטרסבורג. האיכויות הפיסוליות של תיאטרון המחול משקפות את אלה של הבניינים הסמוכים לפי תכנית האב, המבנה מדבר עם הסביבה אך עדיין שומר על צניעות ושקט.הכניסה המרכזית שולבה בעיצוב החזית הראשית לכיוון הכיכר כדי לחבר בצורה מלאה את הבניין עם הציבור של הכיכר התוססת"


העיצוב של UNStudio עבור תיאטרון המחול מציג מבנה פתוח ומזמין עבור 1300 אורחים (האולם הגדול בעל 1000 מושבים והאולם הקטן בעל 300 מושבים). שיקולים פרוגמרטיים גרמו להגדלת המרחב והתנועה במבואת הכניסה של הציבור והגברת מערכת היחסים השקופה לכיוון הכיכר הציבורית והעיר. 

החיבור עם הסביבה ועם המבנים הסמוכים הקיימים מושג על ידי היקפו של הבניין, גובהו (אשר "מכבד" את גובה 28 המטרים הטיפוסיים של סנט פטרסבורג) ובשקיפותו הטרנספורמטיבית אשר באה לידי ביטוי על ידי בחיפוי החזית במערכת לוחות בצורת משולשים. הווריאציה בין לוחות אטומים ללוחות מחוררים יוצרת פתיחות מבוקרת, בהתאם לתוכנית הפנימית.



Ben van Berkel מספר על תכנון המבואה, "המבואה האנכית מספקת רמה גבוהה של שקיפות מבפנים החוצה, תוך הצגת סוג של במה למבקרים בתיאטרון, מקום לראות ולהיראות.הסידור הפתוח והמרפסת במבואה מספקים פלטפורמה עבור כוריאוגרפיה של אינטימיות ושל חשיפה. "


תשומת לב מיוחדת ניתנה באולם הראשי הן לשיקולים אקוסטיים והן לקירבה של הקהל לבמה. מסיבה זו נבחרה צורת פרסה לאולם. צורה זו נחשבת לאחת הצורות המוצלחות ביותר מבחינה אקוסטית להצגת בלט ולתיאטרון מוזיקלי גם מבחינת האמן המבצע וגם מבחינת הקהל. בנוסף צורה זו מאפשר קרבה לבמה המבטיח חוויה אינטימית קולקטיבית עבור הצופה.



"דרישה הכרחית מבחינתנו בעיצוב ותכנון האולם היתה לאפשר שמכל מושב באולם יוכלו לראות את הרגליים של הרקדנים בכל עת, לא משנה איפה המבצע הוצב על הבמה", Ben van Berkel.

וידאו התחרות:


מה דעתך?

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר