חפש בבלוג זה

זכיה בתחרות: "כיכר העיר" מרכז חולון, מקום ראשון // Setter Architects+BINT architecten+Vera Yanovshtchinsky architecten

יום שלישי, נובמבר 30, 2010 | , , |

Holon "City center" competition // The Chosen design >>

ב-13.5 עיריית חולון הכריזה על תחרות אדריכלית פומבית לתכנון מרכז השירות והתרבות החדש של חולון. 

לפני כשבוע הוכרזו המשרדים הזוכים בתחרות האדריכלית הבינלאומית. 
34 עבודות הוגשו לתחרות האדריכלית הבינלאומית הפתוחה עם מוזמנים, עליה הכריזה עיריית חולון בחודש מאי השנה. התחרות כללה תכנון של מרכז השירות והתרבות החדש של חולון, שיכלול בניין עירייה חדש, אולם קונצרטים, מרכז מוסיקה ומתחם של מסחר, משרדים ומגורים, בעירייה מקווים, שהמרכז החדש יציע לתושבים ולמבקרים חוויה עירונית מהנה ומעניינת עם מגוון אפשרויות הפונות לטעמים שונים ויקרין על ההוויה העירונית כולה.

התחרות הינה ע"ש פנחס אילון ז"ל, ראש העיר השני של חולון, שפעל לפיתוחה ולשגשוגה של העיר במשך 34 שנים. 



התחרות עוררה עניין רב כבר בשלביה הראשונים וניגשו אליה רבים מבכירי האדריכלים מהארץ וכן מספר לא מבוטל של משרדים מחו"ל.

ריהוט: "כסא לישנוני" // Daisuke Motogi Architecture >>

יום שני, נובמבר 29, 2010 | , , |

Sleepy Chair // Daisuke Motogi Architecture >&gt

הנה עוד כיסא שעוצב על ידי הסטודיו היפני לעיצוב Daisuke Motogi Architecture (לחץ לראות את הכיסא הקודם), הפעם הכיסא עשוי ממזרון דק מקופל כאקורדיון.



הכיסא נקרא בשם Sleepy chair [או "כסא לישנוני"] הפרויקט הוצג בתערוכת DesignTide טוקיו 2010 לפני כשבועיים.

זכיה בתחרות: מיצב אורבני - כיכר צה"ל, ירושלים //
מיכל צדרבאום + נועם דובר >>

יום שני, נובמבר 29, 2010 | , , , |

הזוכים במקום ראשון בתחרות פומבית דו שלבית לעיצוב מיצבים אורבניים בכיכרות במרכז ירושלים >>



כפי שדיווחנו בסופש שעבר, פורסמו שמות הזוכים בתחרות לעיצוב מיצבים אורבניים בכיכרות במרכז ירושלים [לחצו כאן לפרסום]. אנו מביאים לפניכם היום את הצעתם של מיכל צדרבאום ונועם דובר שזכו במקום ראשון לעיצוב מיצב בכיכר צה"ל על ידי השופטים בתחרות.

מדברי הזוכים בתחרות: 


מקום למפגש ותצפית בכיכר צה”ל 

נקודת המוצא לעיצוב המיצב הינו המיקום שבו הוא עתיד לעמוד. מצד אחד, בנין העירייה ההיסטורי וייחודו האדריכלי, ומצד שני - המקום בו נפרסת התצפית לעיר העתיקה; צידה המערבי של החומה, מגדל דוד וכנסיית דורמיציון.





זכיה בתחרות: "מגדל גוסן שנזן", סין // massimiliano + doriana fuksas Architects >>

יום ראשון, נובמבר 28, 2010 | , , , |

massimiliano + doriana fuksas // guosen securities tower competition >>


משרד האדריכלים האיטלקי massimiliano and doriana fuksas  זכה בתחרות בינלאומית לעיצוב סכימטי של מגדל "shenzhen guosen", הבניין הגבוה האקלוגי הראשון שמתכונן להיבנות בשנזן. ההצעה נבחרה מתוך שבעה עיצובים של משרדים אחרים, כולל המשרד היפני rocco והמשרד האוסטרי coop himmelblau.







העיצוב בוחן מושגים חדשים במרחב ציבורי אנכי בתוך מבנה בצורת מגדל.

תחרות: הכרזת שמות הזוכים בתחרות למרכז חולון >>

יום שבת, נובמבר 27, 2010 | , , |

Holon "City center" competition // The Chosen designs >>

ב-13.5 עיריית חולון הכריזה על תחרות אדריכלית פומבית לתכנון מרכז השירות והתרבות החדש של חולון. 

לפני כשבוע הוכרזו המשרדים הזוכים בתחרות האדריכלית הבינלאומית. 34 עבודות הוגשו לתחרות האדריכלית הבינלאומית הפתוחה עם מוזמנים, עליה הכריזה עיריית חולון בחודש מאי השנה. התחרות כללה תכנון של מרכז השירות והתרבות החדש של חולון, שיכלול בניין עירייה חדש, אולם קונצרטים, מרכז מוסיקה ומתחם של מסחר, משרדים ומגורים, בעירייה מקווים, שהמרכז החדש יציע לתושבים ולמבקרים חוויה עירונית מהנה ומעניינת עם מגוון אפשרויות הפונות לטעמים שונים ויקרין על ההוויה העירונית כולה. התחרות הינה ע"ש פנחס אילון ז"ל, ראש העיר השני של חולון, שפעל לפיתוחה ולשגשוגה 
של העיר במשך 34 שנים. 

הקנטינה בבית ספר, ספרד // dooa Arquitecturas >>

יום שבת, נובמבר 27, 2010 | , , |

Virgen del Carmen school canteen’s // dooa arquitecturas >>


אתם זוכרים את אותם רגעים בלתי נשכחים בבית הספר שהצלצול נשמע ויצאת לשחק עם חברים בחצר? האתר נמצא בדיוק שם, במקום הכי מצחיק וכייפי של בית הספר, המקום שבו יש צורך לבנות את המזנון החדש. המזנון תוכנן על ידי משרד האדריכלים dooa arquitecturas 
בעיר Torrevieja , שבספרד.

הפרויקט מנסה למזער את ההפסד של משטח משחקים, הופך
לשלוחה של אזור הילדים ומסוגל לתקשר איתם.




קיר גדול המקיף את המזנון ומפריד בין הכיתות הופך ללוח ענק שבו הילדים יכולים לצייר.

זכיה בתחרות+אירוע: עיצוב מיצבים אורבניים בכיכרות מרכז ירושלים >>

יום שישי, נובמבר 26, 2010 | , , |

פרסום הזוכים בתחרות פומבית דו שלבית לעיצוב מיצבים אורבניים בכיכרות במרכז ירושלים >>


רקע

במהלך העשור האחרון מרכז העיר ירושלים עובר תהליך התחדשות מואץ. מרכיב מרכזי בתהליך זה הוא חידוש המרחב הציבורי, במסגרתו שודרגו יותר מתריסר רחובות וחודשו חזיתות מבנים.
השדרוג כולל שיפור חזותי ותפקודי של חלל הרחוב ותשתיותיו, תוך מתן העדפה לתחבורה ציבורית, לתנועת רוכבי אופניים והולכי רגל, באמצעים של מיתון תנועה, הפיכת רחובות למדרחובים, ויצירת כיכרות ורחבות.
רחוב בן שטח המחודש [תכנון: אדר' אמציה ארונסון] , רחוב הלל המחודש [תכנון: מוריה-סקלי] מדרחוב ש"ץ המחודש [תכנון: אדר' מנדי רוזנפלד]


פרויקט מראה מקום
במסגרת תפיסה זו של החייאת מרכז העיר , מקודמות יוזמות שונות להעצמת המרחב הציבורי והגדלת כוח
המשיכה של המרכז, ובראשם פרויקט "מראה מקום".
מהות הפרויקט הוא הצבת "מיצב אורבני" במספר מוקדי מפתח במרכז העיר , במטרה להחיותם ולהעצימם
כמקום מפגש של תושבי העיר והבאים בשעריה . רשת המיצבים תפיח במרחב הציבורי רובד תרבותי, שתמתג את ירושלים כעיר מתקדמת בעלת אוריינטציה עיצובית , ותקדם את המודעות ו ההערכה של התושבים למרחב הציבורי.


פריסה מתוכננת של מיצבים אורבניים במרכז העיר ירושלים:





מרכז צ'נגדו לאמנות עכשווית, סין // ZAHA HADID Architects >>

יום שישי, נובמבר 26, 2010 | , , |

Chengdu contemporary art centre // Zaha hadid Architects >>




משרד האדריכלים בראשות זאהה חדיד חשפו את תוכניותיהם לבניית מבנה התרבות הגדול ביותר בסין - מרכז צ'נגדו לאמנות עכשווית במחוז סצ'ואן.








המתחם ייבנה בצמוד ל-ETG של העיר (מרכז תערוכות) ויכיל משרדים מסחריים, מרכזי קניות, אתרי תרבות ותיירות, ומרכזי פנאי ובידור.

שנה את זה! // Amirko aka >>

יום חמישי, נובמבר 25, 2010 | , |

Change it! // Amirko aka >>

לפעמים את/ה מתעצבנ/ת או משתעממ/ת מאותו צבע הקיר שנמצא בסביבה סביבך.
הפתרון הוא פשוט - להשתמש במנסרות ! מיליוני שילובים מאפשרים לשנות את הסגנון שלך בכל הקיר.




THhouse ,יפן // Baqueratta Architects >>

יום רביעי, נובמבר 24, 2010 | , , , |

THhouse //  Baqueratta Architects >>


THhouse הינו בית מגורים שתוכנן על ידי המשרד היפני Baqueratta Architects 
ונמצא ברובע מגורים בפרברים של טוצ'יגי פריפקטורה [Tochigi Prefecture].









זהו מקום שבו לא ניתן לראות חלקת נוף טבעית ומסביב לאתר אין שום ייחוד או עניין. 




אירוע: "על היחסים הבעייתיים בין אדריכלות ויופי", עמותת האדריכלים // 28.11.10 >>

יום שלישי, נובמבר 23, 2010 | , |

הרצאה על היחסים הבעייתיים בין אדריכלות ויופי // ד"ר יעל רייזנר ,יום ראשון 28.11.10 ,19:00 עמותת האדריכלים  >>

המושג המודרני אסתטיקה בא בד בבד עם סובייקטיביות, יחס אישי, מאז המאה ה-18, אך מאז שנות השלושים של המאה העשרים, כל אלמנט אישי הורחק מתהליך העיצוב האדריכלי מתוך אמונה שתפקיד האדריכל לשרת את החברה ולהתנהל באופן אובייקטיבי. נראה כי תסביך האדריכלים מאז אותן שנים ועד היום, נובע מהצורך להפחית מחשיבות השיפוט האישי ולהמעיט מערך האבחנה המבוססת על הניראות (על העולם הויזואלי).




אירוע: "ממטבוליזם לארכיטקטורולוגיה", בצלאל // 25.11 >>

יום שלישי, נובמבר 23, 2010 | , |


ממטבוליזם לארכיטקטורולוגיה: ישראל גודוביץ' במחלקה לארכיטקטורה, יום חמישי ה-25 לנובמבר, 18:00 >>

המחלקה לארכיטקטורה בבצלאל מתכבדת לפתוח את סדרת ההרצאות "פרקטיקה אדריכלית" בהרצאתו של אדריכל ישראל גודוביץ': "ממטבוליזם לארכיטקטורולוגיה".



ישראל גודוביץ', אדריכל בוגר הטכניון, המשיך את לימודיו כעמית לתואר שני באדריכלות תחת קנזו טנגה באוניברסיטת טוקיו. יחד עם ארטה איסוזקי ורייקו טומיטה, הצטרף גודוביץ' לסטודיו U.R.T.E.K..  לאחר חזרתו לארץ, הוציא באמצע שנות השישים את הספר "ארכיטקטורולוגיה", שנשאר עד היום אחד החיבורים המרתקים והחדשניים על אדריכלות מקומית, טכנולוגיות תיעוש וצורת חיים מודרנית בישראל.

מוזיאון סומאיה, מקסיקו // LAR | Fernando Romero Architects >>

יום שלישי, נובמבר 23, 2010 | , , , |

  << Soumaya Museum // LAR | Fernando Romero Architects


מוזיאון Soumaya המתכונן על ידי משרד LAR / Fernando Romero Architects vut חלק מהתפתחות גדולה לעירוב שימושים בקנה מידה עירוני על קצה מחוז של Polanco, אחד האזורים היוקרתיים ביותר של מקסיקו סיטי.




הוא ממוקם באזור תעשייה לשעבר משנת 1940 , כיום לאזור זה יש פוטנציאל מסחרי גבוה מאוד.


מוזיאון Soumaya משחק תפקיד מפתח בשינוי התפיסה העירונית את האזור.

ריהוט: Kenchikukagu // סטודיו OPA >>

יום שני, נובמבר 22, 2010 | , , , , |

 Atelier OPA  // Kenchikukagu >>


"Kenchikukagu" היא סדרת רהיטים ניידים שעוצבו על ידי סטודיו Atelier OPA מיפן.

Kenchikukagu Mobile Furniture

סדרה Kenchikukagu כוללת תחנת עבודה ניידת, מיטה ניידת ומטבח נייד.




עיצוב המיטה הנייד שלו אשר כולל גם תאורה ומרחב עבודה קטן, יכול "להתקפל" במקרה שלא משתמשים בו.




רהיטים ניידים אלה מיועדים לאדם על מנת לישון לעבוד ולאכול. הם לא רק עיצובי קונספט, הם זמינים לקניה באמזון יפן עבור JPY 800,000 (כ - 7436 $ ארה"ב). 




גן ילדים בפארק , ספרד // santiago Carroquino architects + Grávalos Di Monte architects >>

יום שני, נובמבר 22, 2010 | , , |

Nursery in the park // santiago Carroquino architects + Grávalos Di Monte architects >>





בנייתו של גן הילדים בפארק שתוכנן על ידי santiago Carroquino architects + Grávalos Di Monte architects הושלם בסרגוסה , ספרד.







הצרכים הגדלים של לימוד הילדים, יחד עם העלייה בשיעור הילודה, הפכו את הטיפול והחינוך של הילדים, לעדיפות עליונה, אשר מועצת העיר של סראגוסה הצליחה לפתור בהקמת הגן בפארק.


השטח הדרוש, הן לפרוגרמה והן לחצר המשחקים, הנפוצות בבתי הספר המופעלים על ידי מועצת העיר של סראגוסה, הפכו את החיפוש למיקום המתאים לגן באזור המחוזי של העיר העתיקה לקשה במיוחד.


הגן לבסוף מוקם על יד שדרת Echegaray ו Caballero , בתוך הפארק הנוכחי של סן פבלו.



קנה המידה של בנייני הדיור שעל שדרות Echegaray ו Caballero , כמו גם המיקום שלהם על שטח השקוע מעט בהשוואה לגובה של השדרה, הופכים את הגג לחזית חשובה ביותר של הגן. ולכן יחד עם היות הגן בתוך הפארק, הוחלט להפוך את הגג , לגג דשא ירוק אשר בנוסף להיותו אסתטי ומתאים לסביבה, גם ישמור על נוחות תרמית בגן.


בנוסף לנוחות סביבתית שיוצר המבנה, האדריכלים לא הזניחו את שאר הקריטריונים למצוינות סביבתית. לכן, בנוסף לגג הירוק במבנה הגן השתמשו במנגנונים של אדריכלות ביואקלימית כמו: קירות כפולים- תרמיים (פנים וחוץ), קולטי שמש לחימום, נגרות עם הפסקות תרמיות, שליטה של כניסת השמש לבניין, ועוד.



החזיתות שיוצרות נפחים- מגיבות בבירור לתכנים של הפנים, הנפחים הסגורים שומשו לשירותים ולאזור השינה, והכיתות נפתחו לגמרי לכיוון הפארק.


החזית האחרונה היא המשמעותית ביותר משום שהיא מנסה לתמצת את המהות של יישום התוכנית התרבותית של ילדים באזור ירוק, בה שולבו שקפים עדינים עם נגרות עץ .


בעוד הגן נראה כחתיכה אורגנית שלמה, עדיין בבניה השתמשו בחלקים שיוצרו מראש (prefabrication) כשיטה ודרך לשלוח על המהירות בביצוע העבודה.


החזיתות מודלו על פי האלמנט העיקרי- פלטת פוליקרבונט שקוף, ברוחב של 50 ס"מ.

התוכנית החינוכית מוגדרת לפי ארבעה מודולים: חדרים רב תכליתיים, שטחים לבני 4-12 חודשים ,לבני 12-24 חודשים ולבני 24-36 חודשים. 


תכונה נוספת של הפרויקט היא גיוון ושימוש רב תכליתי של הכיתות. אלה מופרדים על ידי מערכות מחיצות ניידות המאפשרות איחוד של שתי כיתות בני אותו גיל לחלל אחד. 


הגן תוכנן מתוך גישה פטרנליסטית בה הגנה מפני עוינות זרים מועברת לתוך רכות אור הממוקד בפנים הגן , אור המגיע מחצר שובבה בפנים הגן.


על פי תיאור ההפרויקט, האדריכלים רצו לשחק עם זיכרון ילדות רומנטי מילדותם שלהם - הסיפור של פינוקיו והמעבר שלו בתוך הלווייתן היווה השראה לנפחים ולקומפוזיציה של הגן.


פרויקט "גן הילדים בפארק",זכה לאחרונה בציון לשבח בפרס הבינלאומי בתחרות "עושים חלל - 2010 ", ("Making space 2010") המאורגן על ידי הממשלה הסקוטית. למידע נוסף לחצו כאן.


צלם:© Jesús Granada 

מה דעתך? אהבת? >> שתפ/י אותי לחברים ..

תחרות: זוכי פרס עזריאלי לבוגרי בית הספר לאדריכלות בישראל >>

יום ראשון, נובמבר 21, 2010 | , , |

פרחי המחר של האדריכלות הישראלית-העבודות הזוכות >>

עמותת האדריכלים ערכה בשבוע שעבר טקס הענקת פרס דוד עזריאלי לפרויקט גמר מצטיין במוסדות להוראת האדריכלות בישראל. בתוכנית הטקס ,מלבד הצגת המועמדים והזוכים ,התקיימה הרצאה של המעצב רון ארד.


גשר "פאיק נאם ג'ון", קוריאה // Planing korea Architecture >>

יום ראשון, נובמבר 21, 2010 | , , , |

planning korea Architects // paik nam june media bridge >>


גשר "פאיק נאם ג'ון" ( paik nam june media bridge) שתוכנן על ידי משרד האדריכלים והמתכננים הקוראני planning korea הינו מגה מבנה העובר מעל נהר האן ונועד
להרחיב את מרקם העיר מעל פני המים. 








באורך כולל של 1080 מטר, הגשר מחבר את תחנת הכוח dangi-li [אשר בימים אלו עוברת פיתוח מחדש ותהווה מרחב ציבורי-תרבותי] עם בניין האסיפה הלאומי מדרום.

סקירת מגאזינים: eVolo #3 -"ערי המחר" // סתיו-חורף 2010 >>

יום שבת, נובמבר 20, 2010 | , , |

eVolo #3 // Cities of Tomorrow - Fall / Winter 2010 >>



eVolo הינו ארגון ששם למטרה את קידום החשיבה לעתיד של הארכיטקטורה, באמצעות סדרה של תחרויות בנושא גורדי שחקים בשנים האחרונות, משמש הארגון והמגאזין כפלטפורמה עבור קידום אדריכלים צעירים.

המגזין החדש (יחסית) היוצא לאור פעמיים בשנה דומה בקונספט שלו, מחולק לשני חלקים לפי הנושא הנבחר של הגליון: דעה ועומק







"קרקע חלופית" , יפן // Mount FujiI Architects >>

יום שבת, נובמבר 20, 2010 | , , , |

Secondary Landscape // Mount Fuji Architects studio >>



תוספת בנייה אשר תשמש לסלון לעיצוב שיער ומקום לצילומי יופי , תוכננה על ידי משרד MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO , על הגג של בניין בן 40 (או יותר) שנה הממוקם ב-Shibuya-ku, טוקיו.







בבניין המקורי הגג תוכנן בצורה מבולגנת, לא סדירה אשר אינה מתאימה לתקנות הבניה. בנוסף, סוגים רבים של ציוד היו מפוזרים באקראי. 



האדריכלים תכננו את החללים שישמשו את הסלון ולאחר מכן כיסו את הגג עם פלטות עץ ארז אדום-מערבי (2 "6") על מנת ליצור מרפסת ומקום לצילומי יופי.




כיסוי העץ יצר עטיפת מגן שהגנה על ציוד הגג שנחלש עם הזמן ויצר שכבה העמידה למים. יותר מכך , פלטות העץ יצרו קרקע מלאכותית על הגג אשר נראית כמו גבעה פוליגונית.





במגה עיר כמו טוקיו, הנוף טבעי מכוסה לגמרי עם בניינים שבקושי אפשר לראות משהו ממנו. כאן האדריכלים בחרו לשחזר את הנוף הטבעי הנסתר וליצור נוף משני על גג הבניין הנראה לכולם.



אדריכלים צפויים בעיקר לבנות דברים על הקרקע. במקרה זה האדריכלים יצרו קרקע על הבנין.



photo by MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

מה דעתך?  אפשר לתכנן משהו דומה בתל אביב?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר