מוזיאון מימזיס,קוריאה // Alvaro Siza Architects >>

יום ראשון, נובמבר 14, 2010 | , , |

Mimesis Museum // Alvaro Siza + Castanheira & Bastai Arquitectos Associados + Jun Sung Kim >>




מוזיאון מימזיס העשוי בטון חשוף "זורם" ועוטף חצר מרכזית, נעשה בהשראת ציור של חתול שהאדריכל Alvaro Siza צייר בהגיעו לאתר לראשונה.








החתול שהפך למוזיאון.


פעם היה קיסר סיני שאהב מאד חתולים. יום אחד הוא קרא לצייר המפורסם ביותר באימפריה וביקש ממנו לצייר לו חתול. האמן אהב את הרעיון והבטיח כי הוא יעבוד על זה. עברה שנה והקיסר נזכר כי הצייר עדיין לא נתן לו את הציור של החתול שהזמין.



הוא קרא לו ושאל: מה עם הציור של החתול?... זה כמעט מוכן, ענה האמן. עוד שנה חלפה, ועוד אחת ועוד אחת. והסיפור חזר על עצמו שוב ושוב. אחרי שבע שנים, סבלנותו של הקיסר פקעה והוא קרא אליו את הצייר. מה עם ציור החתול שביקשתי? שבע שנים כבר חלפו!.


הבטחת והבטחת אבל אני עדיין לא ראיתי ולו חתול אחד!, תפס הצייר גיליון נייר אורז, דיו  ואחד מאותם מברשות כמו שאפשר לקבל רק במזרח ו ... בתנועה אלגנטית ונשגבת הוא צייר חתול, וזה לא היה סתם חתול, אלא החתול היפה ביותר שנראה אי פעם.




הקיסר נכנס לאקסטזה, המום מיופי הציור. הוא לא שכח (וזה כבר לא המצב היום) לשאול את האמן כמה עולה ציור יפה כזה. הצייר ביקש סכום שהפתיע את הקיסר. כל כך הרבה כסף עבור ציור שעשית בשתי שניות מולי? אמר הקיסר.


כן הוד מעלתך, זה נכון, אבל אני כבר מצייר חתולים שבע שנים, השיב הצייר העני..


הפרויקט של מוזיאון מימזיס שבעיר החדשה של Paju Book בדרום קוריאה, הוא חתול. (לפי סיזה).






הלקוח לא צריך לחכות שבע שנים עבור ציור משלו של חתול, אבל Álvaro Siza כבר צייר חתולים במשך למעלה משבע שנים. 







בתחילת העבודה סיזה הגיע לבקר באתר וקיבל לפניו מודל סביבה קטן המציג את האתר וגבולות הסביבה. בתנועה אחת, סיזה צייר חתול וקבע: מוזיאון מימזיס הוא חתול.






חתול, המתכרבל כולו אך גם נפתח, מתמתח ומפהק. זה כל מה שיש. כל מה שצריך לעשות זה להסתכל ולהביט שוב ולראות את זה.





בהתחלה חברי צוות התכנון לא יכלו להבין כיצד הסקיצה של החתול יכולה להיות בניין. 



העיצוב הראשוני, הדגמים, השרטוטים, התיקונים לאלה, הספקות ושוב ציורים חדשים, מודלים חדשים, מצגת ללקוח, שראה כבר פרויקטים אחרים, אבל לא הצליח להסתיר את הפתעתו על זה.ואז האישור המיוחל לתחילת הפרויקט.

לאחר שאושר, התקדם הפרויקט על דרך השלבים הרגילה, אשר בקוריאה הם קצרים יותר וביורוקרטיים פחות. לא עברו כאן שבע שנים נוספות.



במרתף תוכננו הארכיונים, אזורי השירות ואזור הרחבה לחלל התערוכה. קומת הקרקע היא מקום ההגעה וההפצה לחללים האחרים.כמו כן נמצאים בה חללים עבור תערוכות מתחלפות ובית קפה / מסעדה .


    

בקומת הגלריה נמצאים משרדי האדמינסטרציה. הקומה העליונה כולה חלל תצוגה גדול. 




בפנים, הקירות והתקרות נצבעו לבן בוהק, רצפת שיש לבנה בחללים הפנימיים ורצפת עץ בצבע דבש בחללי התצוגה.המסגרות הפנימיות עשויות עץ וזכוכית. החלונות החיצוניים, עשויים עץ ופלדה צבועה.




התמונות צולמו על ידי  : FG+SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra


מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך , אולי גם הם יאהבו? :) 

Facebook Comments

5 Responses So Far:

יגאל גודקוב אמר/ה...

יש משהו לוחץ במבנה.

אנונימי אמר/ה...

חתול?
נראה יותר כמו איבר נשי או גברי תלוי אם רואים את החלל כ"יש" או כ"אין"
חתול אני לא רואה ואת האגדה שמעתי על תרנגול בכלל

arcHeb אמר/ה...

אולי החתול אכל את התרנגול? :)

aviram אמר/ה...

תפסיקו לבקר!
אפשר רק ללמוד מאלברו סיזה.כשמשהו מכם יגיע לרמתו,אז ההערות שלכם יהיו רלוונטיות, האם זה חתול או תרנגול או קיפוד ים,כי זה מעניין את מי שלא מבין באדריכלות.
הלואי והיינו זוכים למבנים כאלו בארצנו.

אנונימי אמר/ה...

אין מה לומר......אלברו סיזה זה אלברו סיזה. החללים פשוט מדהימים!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר