זכיה בתחרות: מיצב אורבני - כיכר צה"ל, ירושלים //
מיכל צדרבאום + נועם דובר >>

יום שני, נובמבר 29, 2010 | , , , |

הזוכים במקום ראשון בתחרות פומבית דו שלבית לעיצוב מיצבים אורבניים בכיכרות במרכז ירושלים >>



כפי שדיווחנו בסופש שעבר, פורסמו שמות הזוכים בתחרות לעיצוב מיצבים אורבניים בכיכרות במרכז ירושלים [לחצו כאן לפרסום]. אנו מביאים לפניכם היום את הצעתם של מיכל צדרבאום ונועם דובר שזכו במקום ראשון לעיצוב מיצב בכיכר צה"ל על ידי השופטים בתחרות.

מדברי הזוכים בתחרות: 


מקום למפגש ותצפית בכיכר צה”ל 

נקודת המוצא לעיצוב המיצב הינו המיקום שבו הוא עתיד לעמוד. מצד אחד, בנין העירייה ההיסטורי וייחודו האדריכלי, ומצד שני - המקום בו נפרסת התצפית לעיר העתיקה; צידה המערבי של החומה, מגדל דוד וכנסיית דורמיציון.





ציר התבוננות זה מייצר מבט פרספקטיבי מובהק; בהסתכלות מהכיכר לכיוון צפון המבט מתנקז אל בנין העירייה ההיסטורי ואל הכניסה הדרומית לכיכר ספרא. עם הפניית המבט דרומה, נפתח הנוף אל העיר העתיקה.



צורתו הכללית של המיצב נגזרת מתוך המבט הפרספקטיבי הזה ומבקשת להנכיח אותו על רחבת כיכר צה”ל. זוהי למעשה “פיסת” פרספקטיבה, הממסגרת את בניין העירייה ההיסטורי מחד ופותחת חלון רחב אל העיר העתיקה מאידך.

המיקום המדוייק של המיצב בכיכר נקבע תוך התייחסות לשני צירי התבוננות ספציפיים. האחד - מבניין העירייה ההיסטורי ועד מגדל דוד; השני - מפתח המעבר הרגלי מכיכר ספרא ועד הדורמיציון.




במקביל להתייחסות הנופית, המיקום של המיצב בכיכר מדגיש את כיוון תנועת הולכי הרגל המתרחשת בסביבת הכיכר. הכיכר מרכזת תנועה ענפה, בעיקר מהרחובות יפו ושבטי ישראל אל העיר העתיקה. המיצב מזמין את הולכי הרגל לעבור דרכו ועשוי לשמש כמעין “משפך” של תנועה.




המיצב הוא גם סגור וגם פתוח; החלל שהוא יוצר הוא חלל פנים וחוץ יחדיו. באופן זה, הוא מבקש להחיל תחושה של מקום אינטימי ורחב-ידיים כאחד. בנוסף, המיצב מייצר איזור מוצלל בלב הכיכר.

הבחירה בעץ שואפת לשוות לחלל המיצב תחושה קלילה ועומדת כקונטרסט לאבן סביב. קונטרסט זה מציע לעובר האורח להתבונן באופן עכשווי ומודע על מסת האבן ההסטורית. הכוונה היא לעשות שימוש בעץ ארז כסמל לקשר המקראי שבין עץ הארז לעיר ירושלים.




עבודת העץ והחרכים הנפתחים בקירות מאזכרים את חרכי הירי הטבועים בחומה ומייצרים מבט מפנים המיצב החוצה אל פרטים מודגשים בנוף.

מהחוץ אל הפנים, תנועת השמש ממזרח למערב נלכדת בחרכים שבעץ ומתגלה כמופע דינמי וייחודי של אור וצל על רחבת הכיכר.


אנו מזמינים את שאר הזוכים לשלוח לנו את הצעתם לפרסום - לחצו כאן לפרטים>>.


מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? [כפתורי שיתוף בצד שמאל למעלה]

Facebook Comments

4 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

כוחני אלים ועוכר שלווה, הצלחתם

אנונימי אמר/ה...

לא מתאים למיקום.

אנונימי אמר/ה...

זה כמו יריות של אקדח

אנונימי אמר/ה...

יותר יפה אם בכלל לא ישימו את הקרטון חסר הטעם, מי האדיוט שבחר להרוס מקום מקסים וחשוב עם הפסולת הזאת???זה מסתיר את המרחב הפתוח

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר