ספריה ואולם רב תכליתי, בלגיה // BOB361 Architects >>

יום חמישי, נובמבר 11, 2010 | , , |

LIBRARY + SOCIAL RESTAURANT + MULTIFUNCTIONAL SPACE // BOB361 Architects >>

משרד האדריכלים BOB361 , זכה בתחרות מוזמנים בפרס ראשון על הצעתו לבניית מבנה קהילתי רב תכליתי הכולל ספריה,מסעדה ואולם רב תכלתי בעיר דאנדמונד שבבלגיה.


אתר הפרויקט נמצא בין הכביש הראשי של העיר Dendermonde בבלגיה לבין הבנק הירוק של הנהר Dender.


שלוש אסטרטגיות עירוניות הובילו ליצירת החיבור החדש בין שתי הצדדים המנוגדים.




1/ הביצורים היסטוריים הופכים לחגורה ירוקה סביב מרכז העיר. המעבר הירוק לאורך הספרייה משלים את החוליה החסרה במבנה זה.
2/ בתוך המרקם העירוני המתחם מציג מקום חדש, מקום מפגש, המעשיר את הרשת החברתית. נוכחותם של בתי ספר והתוכנית הפרוגרמתית המגוונת למתחם "תפעיל" את האתר יום ולילה.
3/ על ידי יצירת מעבר הולכי רגל פיזי, המחבר בין ציר הקניות הראשי לבין אזורי הפנאי הירוקים, מסה קריטית של אנשים יכולה להיכנס אל האתר. כמו כן, המעבר "נותן" לבניין ארבע חזיתות פעילות.





המתכננים בחרו להעביר את החניה אל החלק העליון של הבניין, כך השטח הירוק מחבר את הולכי רגל אל הכניסה הראשית של הספרייה. 





הגג משמש ככיכר ציבורית הנגישה לציבור. 


האולם הרב תכליתי (לתערוכות, הרצאות ופונקציות אחרות) שתוכנן לאורך הכביש הראשי וחדרי הישיבות מורמים מעל פני הקרקע ויכולים לתפקד בנפרד דרך הכניסה מהגג. 




"כיכר הגג" למעשה מתפקדת כמרחב מעבר לשטף המכוניות והאנשים. הגג מתקפל כדי "לקבל" אור טבעי אל החללים התחתונים. 



המרחב הפתוח הגדול של הספרייה נוצר על ידי המשטחים המתקפלים של הגג והרצפה היוצרים מרחב בעל חללים שונים ומגוונים. 







על ידי השמת אוספי הספרים למטה, למבקרים יש מבט רצוף ופתוח על כל פני שטח הספריה. 


לוח הבטון המתקפל מכיל בתוכו את התאורה ואת הספיגה האקוסטית של הבניין.





מכיוון שהמבנה הוא עמוק מאוד, עיצוב מערכת תאורה ברת קיימא היה חשוב מאוד: גג הבטון מקופל בצורה כזאת, כדי לאפשר לאור הטבעי לחדור לתוך הליבה של המבנה, מבלי לגרום בוהק וסינוור למבקרים.





כדי לאפשר בקיץ נוחות אופטימלית, שולב בפרויקט אוורור לילה אינטנסיבי. למרות שהספריה היא מקום עסוק מאוד ותוסס, התאורה והעיצוב האקוסטי הופכים אותה למקום מאוד נוח ושקט.


מיקום במפה:


מה דעתך?

Facebook Comments

1 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

טוווב !!! סוף סוף חתך אשיר ומעניין. אחלה מבנה, גם רואים שחשבו על החללים הפנימיים ולא עיצבו סתם קופסה יפה.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר