הקנטינה בבית ספר, ספרד // dooa Arquitecturas >>

יום שבת, נובמבר 27, 2010 | , , |

Virgen del Carmen school canteen’s // dooa arquitecturas >>


אתם זוכרים את אותם רגעים בלתי נשכחים בבית הספר שהצלצול נשמע ויצאת לשחק עם חברים בחצר? האתר נמצא בדיוק שם, במקום הכי מצחיק וכייפי של בית הספר, המקום שבו יש צורך לבנות את המזנון החדש. המזנון תוכנן על ידי משרד האדריכלים dooa arquitecturas 
בעיר Torrevieja , שבספרד.

הפרויקט מנסה למזער את ההפסד של משטח משחקים, הופך
לשלוחה של אזור הילדים ומסוגל לתקשר איתם.




קיר גדול המקיף את המזנון ומפריד בין הכיתות הופך ללוח ענק שבו הילדים יכולים לצייר.







העצים הקיימים נשמרו והם נראים כחודרים לתוך הבניין עם ההפסקה היחידה של קיר זכוכית המאפשר לילדים לאכול ארוחת צהריים כמעט במגע עם הצמחייה.





גן של צמחים ריחניים נשתלו יחד עם עצים שהוזזו ונשתלו מחדש על מנת לייצר חציצה בין חצר השירות לבין הכניסה אל בית הספר.





רשת האלומיניום המורחבת הופכת לגדר של בית הספר הישן, המזנון, החצר, המטבח והגדר באותו הזמן. הרשת הופכת לאלמנט המשלב ומאחדת את הבניין הישן עם החדש בדיוק באותו מקום שבו הם מתחברים יחד.





האישיות של המזנון חזקה מספיק בכדי לקבוע את הזהות שלה, כך שניתן, עם חלוף השנים, כאשר הילדים יגדלו ועזבו את בית הספר, מזנון בית הספר יישאר בזיכרונם כמו זיכרון נעים של הינקות שלהם.



ולמה הצבע הוורוד? "..אולי הצבע הוא היזכרות והשראה של אגם המלח הורוד המפורסם - Torrevieja (לחץ לעבור למפה גדולה), העיר שבה בית הספר נמצא, או אולי רק בגלל שאנחנו "הרגשנו" את זה ככה.." 



צלם: 
Pepe Pascual Fuentes


מה דעתך? אהבת? שתפ/י חברים אולי גם הם יאהבו...

Facebook Comments

1 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

כל כך הרבה חופש והומור פשוט מדהים.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר