תוספת לבית ספר ציבורי, ספרד // Julio Barreno Gutierrez Architects >>

יום שני, נובמבר 12, 2012 | , , |

Víctor de la Serna y Espina public school // Julio Barreno Gutierrez Architects >>


בית הספר הנוכחי ממוקם בחלק שמהעיר שהורחב שבנייתו הושלמה

בשנת 1963. למבנה תוכננה והושלמה תוספת בנייה על ידי משרד האדריכלים Julio Barreno Gutierrez והוא נמצא ב- Cáliz שבספרד. 


לאתר יש צורה מלבנית, הוא אופקי כמעט, והוא מוקף שלושה רחובות. 
הצלע הרביעית מכילה מבנים המשלימים את הבלוק.



כוונת האדריכלים בתכנון התוספת לבית הספר היא לא "לכבוש" את רוב שטחם של מעברי התלמידים ולכן הוחלט לתכנן את תוספת הבנייה בשתי קומות.


החובה להפריד את התלמידים לפי מין ועוד כללים נוקשים אחרים שמונהגים בבית הספר גרמה לתכנון לחזור על התוכנית בצורה סימטרית.



זוהי דוגמה של הסגנון האדריכלי הבינלאומי שבוצע בחלק זה של העולם. השימוש בגג משופע הינו השפעה מקומית וורנקולרית.מדובר בתגובה לכללים מורכבים על רקע תרבותי שהתפתח ממרכז אירופה לפריפריה.


המיקום הסופי של הבניין יושב בדיוק עם קווי הבניין והחזית הארוכה של האתר בדיוק במרכז. החזית הדרומית של המבנה מנסה "להגן" על החללים המרכזיים מן השמש על ידי תכנון חללי השירות (שירותים,מחסנים וכו') באזור זה. החזית הדרומית היא חזית הכניסה.


בחזית הצפונית תוכננו הכיתות עם חלונות גדולים המביטים לעבר אור צפוני רך.


כיום הדיון בספרד ממשיך לגבי השאלה האם זה טוב להפריד בין תלמידים לפי מין בחינוך. במקרה של בניין זה אין ספק כי במידה ותבוטל ההפרדה בית ספר זה לא יצליח לתפקד. 


הפריסה של הבניין היא סימטרית ברורה אשר מחלקת אותה לשני חלקים זהים. חוסר האפשרות של חיבור בין שני חלקים אלה היא בעיה כיום. לכן הוחלט על תוספת שמפרידה אך שניתנת להסרה במידה וישתנו הכללים.



הצורך בשטח מקורה במגרש המשחקים בחורף והצורך בחיבור שני החלקים גרם לאדריכלים להפוך את האלמנט המפריד לשביל מכוסה המאפשר לאנשים ללכת מחלק אחד על השני בלי להירטב כשיורד גשם, פתרון טוב, במיוחד עבור אנשים עם מוגבלויות.



אלמנט זה והמבנה הקיים הפך לישות אחת מבלי שהם נוגעים אחד בשני; תוצאה שבה שני הנפחים הן באינטראקציה רצופה.


הגיאומטריה שנבחרה רחוקה מהגיאומטריה האורתוגונלית המקורית במכוון. זהו קו שבור המחבר את שתי הכניסות; אשר מיד מנסה למצוא את הדרך הטבעית ובאותו זמן, יוצר זהות אישית.


עבור בנייתו, הרצון היה להשתמש בחומר שיכול גם לספק הגנה מפני מזג האוויר גם שיגדיר את הנפח וגם שיהיה בעל מראה שקוף. החומר שהוחלט עליו הוא פוליקרבונט. המעבר הופך להיות אלמנט אור, חתיכה רכה היוצרת אינטראקציה עם המבנה הקיים.


בנוסף לתוספת, החזית החיצונית נצבעה בצבעים לבנים-בהירים, הפנים בצבע בז' רך והכיתות ומקומות החיבור בין הישן לחדש בצבע כתום עז.



colaborator :Rocio Román Aguilar


מה דעתך?

Facebook Comments

1 Responses So Far:

החכם אמר/ה...

זה יצר תתי-חללים בחצר המלבנית שייתכן ולא יצרה כל עיניין מיוחד, אבל הפיתרון עצמו הוא יחסית סתמי.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר