בית "שתי החצרות", יפן // Keiji Ashizawa Design >>

יום שני, נובמבר 01, 2010 | , , , |

Two court house // Keiji Ashizawa Design >>


הבניין שתוכנן למשפחה על ידי משרד האדריכלים והעיצוב - Keiji Ashizawa Design ממוקם באזור אופייני צפוף של העיר טוקיו.



הבית בן ארבע קומות מנסה לפתור את בעיית הפרטיות והכנסת אור טבעי שנוצרת בתכנון בשטח כה צפוף .


על ידי רעיון של שתי חצרות מדורגות אשר שופכות אור הדרגתי לתוך החלל הפנימי של הבית.


בשל עוצמת האור השונה בין שתי החצרות, כל מקום בבית תוכנן כך שיהיה שונה באופיו ויתאים לתפקודו.



בחזית הפונה לרחוב נפערו מעט מאד חלונות , על מנת לשמור על פרטיות ובידוד מהרחוב הצפוף.


בקומת הקרקע תוכננו חניית המכוניות,חדר שירותים ואזור השירות של הבית.


בקומה אחת תוכנן המטבח וחלל המגורים בעל חלל כפול הפתוח בחלקו העליון לחצר המחדירה אליו אור.



בקומה השניה תוכנן חדר שינה הפונה לחצר.





בקומה השלישית תוכנן בצידו האחד של הבית חדר שינה נוסף ובצידו השני חדר מקלחת ושירותים. שניהם מוארים מחצר גדולה יותר השופכת אור בהדרגה עד לקומות התחתונות.



הקירות עשויים בטון אדריכלי חשוף.


מיקום במפה:

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר