הצעה לתחרות: מוזיאון הסובלנות MOTJ ,ירושלים // יסקי-מור-סיון אדריכלים >>

יום ראשון, נובמבר 07, 2010 | , , , |

The Museum of Tolerance (MOTJ) // M-Y-S Architects >>

כפי שדיווחנו כאן לראשונה ב-arcHeb לפני כחודש (לחצו כאן לעבור להצעה) משרד חיוטין אדריכלים זכה בתחרות התכנון של מוזיאון הסובלנות בירושלים - מספר חודשים אחרי שהאדריכל המקורי של הפרויקט, פרנק גרי, הודיע כי הוא פורש מתפקידו.

מרכז שמעון ויזנטל מלוס אנג'לס, יוזם תכנון המוזיאון, פנה בחודשים האחרונים למשרדי אדריכלים: יסקי-מור-סיון אדריכלים, חיוטין אדריכלים, קולקר-קולקר-אפשטיין אדריכלים , וערך בינהם תחרות אדריכלית לתכנון המוזיאון. ההחלטה הסופית התקבלה בחודש שעבר. 

אנו מביאים לכם כעת, לראשונה ובבלעדיות את הצעתם של משרד יסקי-מור-סיון לתחרות וקוראים למשרד קולקר-קולקר-אפשטיין לשתף אותנו גם בהצעתם.


מוזיאון הסובלנות ממוקם בליבה של ירושלים המודרנית, במרכז העיר המתחדש שלה, על קו התפר בין גן העצמאות רחב הידיים, והסביבה הבנויה העירונית.


מדברי האדריכלים בהצעה לתחרות:

"ירושלים היא עיר מרובה ניגודים: ישן מול חדש, דתי מול חילוני, יהדות מול נצרות מול איסלאם, ישראלי מול ערבי, רוחניות מול גשמות.


בעיר אשר כה מרובה בניגודים, סובלנות היא צורך קיומי.

אחרי מחקר מעמיק ומרתק הגענו לפתרון שאנו מאמינים שמציג את היכולת שבאדריכלות להכיל את הניגודים בהרמוניות."


הקווים המנחים בעיצוב ותכנון המוזיאון היה ליצור בניין המהווה נקודת ציון אשר יכבד את סביבתו, יהיה מזמין, ידידותי ומכובד.


בניין אשר יפיץ וישדר את מסר החינוך לסובלנות ויהווה אטרקציה לא רק למבקרים בו אלא גם לסביבתו.


פילוסופיית העיצוב שמה דגש על שילובם של שני הפכים החיים בהרמוניה בחלל אחד. לכן הוחלט לפצל את הפונקציות במוזיאון לשני נפחים - "קופסא" והיפוכה - "בועה" , שניהם "חיים" יחדיו ,בהרמוניה זה לצד זה בתוך חלל זכוכית אחד.





הקופסא "יושבת" על הקרקע ומכילה את חללי המוזיאון והבועה "מרחפת" מעל פני הקרקע, ומכילה את האולם הרב תכליתי שאפשר גם גישה מבחוץ- ללא כניסה למוזיאון (כפי שנדרש בפרוגמה).








על ידי העלאת הבועה מעל פני מפלס הקרקע, הפארק "נכנס" לתוך חלל המוזיאון המרכזי ונוצרים מבטים בין כיכר החתולות והמוזיאון לפארק הירוק שנמצא מצידו השני של הבניין.   


התנועה בין חללי המוזיאון נעשית על ידי רמפות חופשיות המשכיות העומדות בין הבועה לבין הקופסא.
על קיר הקופסא, שלצד הרמפה מוצגות תמונות ועבודות מוזיאליות הנחשפות תוך כדי תנועה על הרמפות.



בקומת הקרקע נמצא חלל כניסה גדול שלצידו חנות מזכרות, בית קפה, משרדים ואודיטוריום המשמש לאירועים של המוזיאון. במפלסים הראשונים של הקופסא נמצאים חללי המוזיאון - אולמות התצוגה של מוזיאון הילדים והמבוגרים,מעבדות המחקר, וכיתות הלימוד. בחלק העליון ביותר נמצאים המשרדים וחללי האדמינסטרציה.


בבועה נמצא האולם הרב תכליתי.


דגש "ירוק" רב הושם בתכנון הבניין: חזיתות כפולות המאוורות את החלל דרך הגג וקירות הזכוכית, תאים פוטוולטאים בגג ורפפות אוטומטיות המווסתים את כניסת האור והחום לחלל.


  

סרט המוזיאון : [לחצו על החיצים מצד שמאל להגדלה]



מיקום במפה:






באדיבות יסקי מור סיון אדריכלים . 
הדמיות וסרט: 3DVISION.


כל הזכויות שמורות.
אין לעשות שימוש בחומר הנ"ל ללא רשות מ-arcHeb.



מה דעתך?

Facebook Comments

2 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

לא מתוחכם, וקצת פשטני ותמים

אנונימי אמר/ה...

מזעזע!
לא רק שזה פלצני ויומרני לדמות את הריבוע והבועה לניגודים לאווירה בעיר, בשביל מה הייתם צריכים "לגנוב" גם את כיכר החתולות ולנכס את השטח הזה גם כן??? גם ככה המוזיאון הזה נוחת באמצע העיר כנטע זר.
כדאי שתלמדו מההצעה הזוכה שיעור קטן בצניעות והתחברות לתא השטח שאתם מקבלים.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר