מגדלי מגורים, קוריאה // REX Architects

יום שני, נובמבר 15, 2010 | , , |

Songdo Landmark City Block A4 // REX >>

משרד האדריכלים  REX המבוסס בניו יורק התבקש לתכנן קומפלקס מגורים ב Songdo Landmark City, Incheon, שבקוריאה שבה כל דירה מציעה חשיפה דרומית ישירה, אוורור צולב (דו צדדי), ומרובה נופים לחוץ.




הנחיות הבנייה הקוריאניות ושיטות הבנייה המקומיות בדרך כלל מייצרים מגדלים אשר אינם מספקים את שלושת התכונות הנ"ל (חשיפה דרומית ישירה,אוורור מקסימלי ומבטים מרובים לחוץ). יתר על כן, אסטרטגיות האתר הרווחת היא "לגלף" את שטח הפתוח והתוצאה היא לא פעם, שמפורסמת ומשווקת כ-"מגדלי הפארק," אבל בפועל אלו הם "מגדלי החצר" במקום.



בלוק A4 איתגר שיטות פיתוח קונבנציונאלי קוריאניות על מנת לספק את שירותי המפתח בכל יחידה ולתת פארק ציבורי נגיש נכון לכל אחד.


החזית נועדה לשלב גמישות מירבית אך שבמבט הכללי על הבניין תתקבל תמונה עקבית ושלמה.
בהתאם להעדפות של בעלי הדירות , ניתן "לפתוח" כל חזית נתונה לחלון רצפה-תקרה או למרפסת באוויר הפתוח, או לחלון שעוצב בצורה ייחודית הנפתח בצורה ידנית ומשאיר את האופציה להיות חלק מחלל המגורים הפנימי במהלך החודשים הקרים ולמרפסת בחודשים החמים.


למגדלים קוריאניים יש בדרך כלל ארבע או יותר יחידות בכל קומה כתוצאה מכך, דירות רבים מוגבלות בכניסת אור ישיר, ללא חשיפה לצד הדרומי ועניים אוורור צולב בדירה. על ידי פיצול מגדל אחד עם ארבע יחידות דיור לארבעה מגדלים נפרדים עם יחידה אחת בלבד בכל קומה, סוג הבניין שהתקבל הוא בניין סופר רזה,


למקסימום תאורה ישירה וערבות בטוחה לחשיפה לדרום עבור כל יחידה, 



מגדילה אוורור צולב של יחידת דיור,


מגדילה מבטים לחוץ ואף מגבירה את כניסת האור לסביבה.


במגדלים קונבציונאלים של ארבע יחידות דיור, הגרעין תופס את מרכז שטח הקומה.



שטח הקומה של מגדל סופר רזה מאפשר לגרעין להיות בהיקף המגדל. כתוצאה מכך פנים הקומה נפתח ומקל על תכנון המרחב.



באופן מפתיע, את הגרעין ה"צינורי" החדש יכול להיות מחורר ב50% , כל עוד כל הפתחים ממוקמים ושומרים על נתיב עומס מתמשך כדי לצמצם תזוזה לרוחב.



ההתנהגות הדינמית של הצינור המחורר המבני נעשה בתוך סטנדרטים מקובלים של בנייה.


כך ניתן יהיה להפחית את זמן בניית הפרויקט ב- 63% בהשוואה לשיטות בנייה קונבנציונאליות.



הלובי של כל מגדל הינו בעל חלל כפול הנגיש מקומת הקרקע ומקומת החנייה.


אסטרטגיה הבניה הקונבציונאלית של בלוק המגורים , הינה "לגלף" את המרחב הפתוח רשת סבוכה של שבילים ומדרכות. כתוצאה מכך נותרים שאריות בודדות של שטחים ירוקים.


על ידי ארגון השטחים הירוקים לתוך סדרה של סרטים רציפים, בלוק A4 מציגה אסטרטגית אתר חלופית המספקת פארק פתוח, פארק פעיל אשר ידידותי להולך רגל.


גישה לכל רכב ולכל חניה ממוקמים מתחת לקרקע, והמגדלים מוצבים בתוך רשת העמודים המגדירה את החניה. בקומת הקרקע, המגדלים יוצרים היררכיה מגוונת של שטחים פתוחים.


המסלולים להולכי רגל מאוחדים רק לארבעה נתיבים, על מנת להימנע מטלאים ולפזר ולבזבז את השטחים הירוקים.


מיקום במפה:

תמונות באדיבות REX , Bureau Bas Smets ,Magnusson Klemencic Associates, Luxigon

Facebook Comments

1 Responses So Far:

noam farhi אמר/ה...

מעניין מאד מהבחינה האדריכלית-בניינית, אבל נראה לי בלוק די עצוב ברמה האורבנית - אני לא רואה את האטרקטיביות בפארק הזה, והפרוייקט לא מספק לרחובות מסביב דופן.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר