גן ילדים בפארק , ספרד // santiago Carroquino architects + Grávalos Di Monte architects >>

יום שני, נובמבר 22, 2010 | , , |

Nursery in the park // santiago Carroquino architects + Grávalos Di Monte architects >>





בנייתו של גן הילדים בפארק שתוכנן על ידי santiago Carroquino architects + Grávalos Di Monte architects הושלם בסרגוסה , ספרד.







הצרכים הגדלים של לימוד הילדים, יחד עם העלייה בשיעור הילודה, הפכו את הטיפול והחינוך של הילדים, לעדיפות עליונה, אשר מועצת העיר של סראגוסה הצליחה לפתור בהקמת הגן בפארק.


השטח הדרוש, הן לפרוגרמה והן לחצר המשחקים, הנפוצות בבתי הספר המופעלים על ידי מועצת העיר של סראגוסה, הפכו את החיפוש למיקום המתאים לגן באזור המחוזי של העיר העתיקה לקשה במיוחד.


הגן לבסוף מוקם על יד שדרת Echegaray ו Caballero , בתוך הפארק הנוכחי של סן פבלו.



קנה המידה של בנייני הדיור שעל שדרות Echegaray ו Caballero , כמו גם המיקום שלהם על שטח השקוע מעט בהשוואה לגובה של השדרה, הופכים את הגג לחזית חשובה ביותר של הגן. ולכן יחד עם היות הגן בתוך הפארק, הוחלט להפוך את הגג , לגג דשא ירוק אשר בנוסף להיותו אסתטי ומתאים לסביבה, גם ישמור על נוחות תרמית בגן.


בנוסף לנוחות סביבתית שיוצר המבנה, האדריכלים לא הזניחו את שאר הקריטריונים למצוינות סביבתית. לכן, בנוסף לגג הירוק במבנה הגן השתמשו במנגנונים של אדריכלות ביואקלימית כמו: קירות כפולים- תרמיים (פנים וחוץ), קולטי שמש לחימום, נגרות עם הפסקות תרמיות, שליטה של כניסת השמש לבניין, ועוד.



החזיתות שיוצרות נפחים- מגיבות בבירור לתכנים של הפנים, הנפחים הסגורים שומשו לשירותים ולאזור השינה, והכיתות נפתחו לגמרי לכיוון הפארק.


החזית האחרונה היא המשמעותית ביותר משום שהיא מנסה לתמצת את המהות של יישום התוכנית התרבותית של ילדים באזור ירוק, בה שולבו שקפים עדינים עם נגרות עץ .


בעוד הגן נראה כחתיכה אורגנית שלמה, עדיין בבניה השתמשו בחלקים שיוצרו מראש (prefabrication) כשיטה ודרך לשלוח על המהירות בביצוע העבודה.


החזיתות מודלו על פי האלמנט העיקרי- פלטת פוליקרבונט שקוף, ברוחב של 50 ס"מ.

התוכנית החינוכית מוגדרת לפי ארבעה מודולים: חדרים רב תכליתיים, שטחים לבני 4-12 חודשים ,לבני 12-24 חודשים ולבני 24-36 חודשים. 


תכונה נוספת של הפרויקט היא גיוון ושימוש רב תכליתי של הכיתות. אלה מופרדים על ידי מערכות מחיצות ניידות המאפשרות איחוד של שתי כיתות בני אותו גיל לחלל אחד. 


הגן תוכנן מתוך גישה פטרנליסטית בה הגנה מפני עוינות זרים מועברת לתוך רכות אור הממוקד בפנים הגן , אור המגיע מחצר שובבה בפנים הגן.


על פי תיאור ההפרויקט, האדריכלים רצו לשחק עם זיכרון ילדות רומנטי מילדותם שלהם - הסיפור של פינוקיו והמעבר שלו בתוך הלווייתן היווה השראה לנפחים ולקומפוזיציה של הגן.


פרויקט "גן הילדים בפארק",זכה לאחרונה בציון לשבח בפרס הבינלאומי בתחרות "עושים חלל - 2010 ", ("Making space 2010") המאורגן על ידי הממשלה הסקוטית. למידע נוסף לחצו כאן.


צלם:© Jesús Granada 

מה דעתך? אהבת? >> שתפ/י אותי לחברים ..

Facebook Comments

1 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

פשוט גאוני איזה פרויקט מדהים !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר