THhouse ,יפן // Baqueratta Architects >>

יום רביעי, נובמבר 24, 2010 | , , , |

THhouse //  Baqueratta Architects >>


THhouse הינו בית מגורים שתוכנן על ידי המשרד היפני Baqueratta Architects 
ונמצא ברובע מגורים בפרברים של טוצ'יגי פריפקטורה [Tochigi Prefecture].









זהו מקום שבו לא ניתן לראות חלקת נוף טבעית ומסביב לאתר אין שום ייחוד או עניין. 





כל אתר המגורים בשכונה תוכנן כך שאף אחד מהשכנים לא יוכל לראות אחד את השני ולכן המתחם חולק לתשעה בלוקים, כל אחד עם חומה גבוהה.


האדריכלים בחרו לתכנן את הבית כך שיצור לעצמו סביבה חלופית כמעט כל חלל\חדר פונה לחצר - כאשר לכל חצר יש ביטוי שונה.


חצר הכניסה, הינה המבואה לבית אך אין לה עדיין קשר ומבט עם הפנים.


החצר עם המדשאה, הבהירה וה"בריאה" נראית בעת הכניסה לבית ופונה לחלל המגורים המרכזי, זהו מקום שבו ילדים יכולים לשחק..



בחצר הפונה לחדר האימונים מודבק אותו החומר שמודבק על רצפה החדר וכך נוצרת המשכיות מחוץ לחלל אל תוך החצר.


בחצר שלצד חדר השינה, עומד עץ יחדי ויוצר מרחב נעים ומרגיע הנכנס לתוך החדר.



החצר מול האמבטיה מסתירה את מה שצריך, ויוצרת תחושת הקלה וחופשיות.


זהו מגורים המנותק מן החוץ אך שמנסה ליצור סביבה ונוף פנימי בתוכו.

צלם:  Katsuhisa Kida/FOTOTECA

מה דעתך?

Facebook Comments

1 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

רעיון טוב,ביצוע גרוע,נראה כמו כלא או בית משוגעים

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר