זכיה בתחרות: "כיכר העיר" מרכז חולון, מקום שני // עדה כרמי-מלמד אדריכלים

יום רביעי, דצמבר 01, 2010 | , , , |


Holon "City center" competition // 2nd Chosen design - Ada Karmi Melamede Architects>>
ב-13.5 עיריית חולון הכריזה על תחרות אדריכלית פומבית לתכנון מרכז השירות והתרבות החדש של חולון. 

לפני כשבוע הוכרזו המשרדים הזוכים בתחרות האדריכלית הבינלאומית. 
34 עבודות הוגשו לתחרות האדריכלית הבינלאומית הפתוחה עם מוזמנים, עליה הכריזה עיריית חולון בחודש מאי השנה. התחרות כללה תכנון של מרכז השירות והתרבות החדש של חולון, שיכלול בניין עירייה חדש, אולם קונצרטים, מרכז מוסיקה ומתחם של מסחר, משרדים ומגורים, בעירייה מקווים, שהמרכז החדש יציע לתושבים ולמבקרים חוויה עירונית מהנה ומעניינת עם מגוון אפשרויות הפונות לטעמים שונים ויקרין על ההוויה העירונית כולה.

לפירוט המלא אודות התחרות שהתפרסמה באתר - לחצו כאן.
להצעה שזכתה במקום הראשון בתחרות- לחצו כאן.



במקום השני בתחרות זכה משרד עדה כרמי מלמד אדריכלים

מדברי האדריכלים:
הקומפוזיציה האדריכלית של כיכר העירייה ממוקדת באמצעות חוקיות גיאומטרית ברורה המחייבת את המבנים והפונקציות השונות מסביבה, במימד האופקי והאנכי.



יצרנו טופוגרפיה חדשה באתר, המתנשאת לגובה, וגולשת מעל אולם הקונצרטים ומרכז המוסיקה, עם שיפועי קרקע ירוקים וחדים.


השיפועים מסתיימים בגבולות המגרש ומהווים למעשה 'אמפיתיאטרון' נופי, פתוח, קשתי ומגונן, המתנקז לעבר הכיכר המשמשת לו כבמה.


'אמפיתיאטרון' יוצר גיזרה מעגלית המשכית ורציפה, עם מושבים ושבילים מוצלים לאורך הדופן הצפונית והמזרחית. ממולה, ובמרחק ניכר ממנה, בדופן המערבית והדרומית נמתחת גיזרה מבונה, ברדיוס שונה, המכילה את בנין העירייה המשרדים והחנויות, ומעבר להם המגורים.


קו הרקיע של הדפנות הללו יוצר מעטפת שקטה הסוככת על הכיכר ומעניקה לה קנה מידה אנושי שבו היחיד והיחדיו מוצאים את מקומם.


רק מבנה העירייה פורץ את המסגרת הגיאומטרית וניצב בכיכר כגוף אוטונומי, עצמאי בעל ביטוי ארכיטקטוני וגיאומטרי משל עצמו.


הכיכר נגישה מכל עבריה, נפתחת ומתגלה באופנים ובגבהים שונים ונפרדים.


מספר כניסות ממוקמות לאורך רחוב גולדה מאיר ובצומת עם רחוב פיכמן נפער שער עירוני גדול. מכאן נמתחת פרספקטיבה ארוכה החוצה את האתר בשלמותו, מתמקדת בחלל הכניסה השקוף של בנין העירייה, וממשיכה ממנו והלאה אל מוזיאון העיצוב.


מפלס הגשר העילי, עובר ומרחף דרך המגרש כולו לאורך הדופן המזרחית והדרומית. הוא מסתיים בשתי נקודות: בצפון – בפואיה עילי הניבט לעבר רחוב גולדה מאיר והכיכר, ובדרום , במרפסת של בנין העירייה הצופה אל האתר כולו.


החלל הציבורי של הכיכר הוא סטטי ודינאמי גם יחד. סטטי כתוצאה מן החוקיות הגיאומטרית הממוקדת ודינאמי כתוצאה מן התנועה הרדיאלית המרחבית השואפת אל מעבר לגבולות המגרש.


שנויי הטופוגרפיה בכיכר נצפים מרחוק ומן החוץ המישורי הקרוב והשטוח ומושכים לעברם את העין הציבורית והפרטית.


בתוך האנדרלמוסיה הויזואלית הסובבת את האתר, ובתוך הצפיפות שעולה ומתנשאת לגובה, נשמרת בכיכר אחידות מבנית, פתיחות ופורמאליות. הכיכר המוצעת מבונה ונופית גם יחד.


היא מתייחסת להתרחשות התפקודית הידועה מראש, לאורך חזית העירייה המשרדים והחנויות, וצופה לעבר התרחשות ציבורית ספונטאנית, שאינה ידועה מראש, לאורך האמפיתיאטרון הירוק והמוצל שממול. 





מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? [כפתורי שיתוף בצד שמאל למעלה]


בהמשך השבוע יתפרסמו עוד המקום השלישי בתחרות והצעות נוספות... 

Facebook Comments

2 Responses So Far:

michaelarch אמר/ה...

היא מחורפנת כמו אח שלה. מזל שעיריית חולון לא הלכה על עוד פיל לבן מבית היוצר של משפחת כרמי.

אנונימי אמר/ה...

משעממת ולא מחדשת...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר