תחרות: מרכז חולון, ישראל // הצעת פרחי-צפריר אדריכלים >>

יום רביעי, דצמבר 08, 2010 | , , , |

Holon "City center" competition // Farhi-Zafrir Architects Propsel >> 

כפי שדיווחנו כאן לפני כמה ימים ,לפני כשבוע הוכרזו המשרדים הזוכים בתחרות האדריכלית הבינלאומית שערכה עיריית חולון למרכז העיר חולון. 34 עבודות הוגשו לתחרות האדריכלית הבינלאומית הפתוחה עם מוזמנים, עליה הכריזה עיריית חולון בחודש מאי השנה. התחרות כללה תכנון של מרכז השירות והתרבות החדש של חולון, שיכלול בניין עירייה חדש, אולם קונצרטים, מרכז מוסיקה ומתחם של מסחר, משרדים ומגורים, בעירייה מקווים, שהמרכז החדש יציע לתושבים ולמבקרים חוויה עירונית מהנה ומעניינת עם מגוון אפשרויות הפונות לטעמים שונים ויקרין על ההוויה העירונית כולה. התחרות הינה ע"ש פנחס אילון ז"ל, ראש העיר השני של חולון, שפעל לפיתוחה ולשגשוגה של העיר במשך 34 שנים.


אנו מביאים לכם את הצעתם של משרד פרחי-צפריר אדריכלים לתחרות.





מדברי האדריכלים:

הרובע החדש של חולוון עשיר בבניה מודרנית וחדשנית, במבני ציבור חשובים ובפעילות עירונית ותרבותית. "כיכר העיר החדשה" תוסיף לרובע את מה שחסר בו -מרחב ציבורי אינטימי ומזמין, מקושר לרחובות הרובע שסביבו, ארוז במגוון עשיר של שימושים ועתיר פעילויות לאורך מרבית שעות היממה. כל אלה יעשו את המקום לדופק החדש של חולון.





הכיכר מקושרת מכל דפנותיה לרחובות ולמבנים שסביבה:




לכיוון צפון: גשר הולכי רגל (חלק מדרישת התחרות) לכיוון שדרת המגדלים
לכיוון מזרח: מעבר לכיוון המדיטק
לכיוון דרום: קישור מתחת למגדל העיריה לכיוון מרכז הפיס, בית הספר והקאנטרי
לכיוון מערב: קישור דרך הגינה הירוקה לרחוב ברקת.


הכיכר מוקפת בשטחים בנויים מכל צדדיה, מתחתיה ומעליה. השימושים המעורבים יבטיחו פעילות שוטפת לאורך מרבית שעות היממה.




בשל מורכבות הפרויקט, סביר להניח כי הבינוי ייעשה בשלבי ביצוע שונים. התכנון לוקח זאת בחשבון:




החיים בכיכר
דפנות הכיכר מקיימות פעילות בשלושה מפלסים המתמזגים זה בזה לרצף מגובש של חיים עירוניים תוססים:




מפלס הכיכר - מפלס רחובות העיר. בדפנות מפלס זה מרוכזים בעיקר שימושי המסחר וכן מבואות הכניסה הנפרדות למגדל העיריה ולמגדל המשרדים.






מפלס הגשר - גשר הולכי הרגל ורוכבי האופניים המגיע משדרת המגורים מצפון, הופך בכיכר למפלס עליון חי ופעיל המתפתל בין המבנים בכיכר, מוצלל ברובו, ויורד באופן הדרגתי אל מפלס העיר. לאורכו פזורים שימושים מסחריים, שירותים עירוניים וקבלת קהל, יציאה מאולם הקונצרטים וחלקים מגוננים.








מפלס תת הכיכר - הכיכר משתפעת בחלקה גם אל מפלס תת הקרקע, הכולל שימושים עיקריים מסחריים, מבואת אולם הקונצרטים וכן את מרכז המוזיקה. השתפלות הכיכר והגינון מבטיחה החדרת אור טבעי ואויר אל החניון ומלווה את היוצאים ממנו אל הכיכר.




מעל מפלסי הכיכר - בנויים מגדל בית העיריה והמשרדים, ובתי המגורים. בתי המגורים המרקמיים משלימים את רחוב ברקת כרחוב מגורים עירוני משני צדדיו.






בית העיריה
במיקום טקסי בקצה שדרת המגדלים, באופן ההולם את חשיבותו העירונית והציבורית, מתוכנן מגדל העיריה כנקודת ציון עירונית, בעל עיצוב ייחודי ואייקוני. שאר הבינוי סביב הכיכר הנו מרקמי ואופקי, באופן המדגיש את המגדל.






חזית מזרחית




חזית צפונית




חזית דרומית




חזית מערבית




המגדל משלב באופן אנכי את שטחי התעסוקה ואת משרדי העיריה:
במפלס הכיכר - מבואות נפרדות למשרדי העיריה ולשטח הסחיר, וכן אגף עבור שירותים עירוניים וקבלת קהל.
מעל לכיכר - שלוש יחידות מבניות עצמאיות בנות 6 קומות כל אחת - שתי יחידות עבור השטח הסחיר, ויחידה אחת עבור משרדי העיריה. היחידות מופרדות על ידי קומות מפולשות המתפקדות כגינות תלויות, ונשענות על שני גרעיני תנועה אנכית נפרדים. הגרעינים משמשים גם כשלד הקונסטרוקטיבי של המבנה.




עירוב שימושים אנכי במגדל - שתי מערכות התנועה האנכית מתפקדות בנפרד
לגובה כל המבנה אטריום פתוח לשמים, לאוורור ותאורה טבעית בשטחי המשרדים הפנימיים.




תכנית קומה טיפוסית - מערכת החזית מסובבת לעומת הרצפות, ויוצרת מרפסות מחד, וחללי אטריום מאידך.


חתך עקרוני של האטריום, הקומה המפולשת המגוננת ושתי הקומות שמעליה


תכנית רעיונית לקומות המפולשות באמצע המגדל - שטחים מגוננים, שטחים מרוצפים וקפיטריות.


הצבת בית העיריה מעל מבנה המשרדים יוצרת מגדל אחד גבוה ונצפה, המהווה נקודת ציון עירונית. כמו כן, שילוב השימושים האנכי במגדל אחד שומר על גמישות בהתאמת שטחי העיריה לצרכים העשויים להשתנות מתוך עתודת השטח הסחיר.




חתך א-א




חתך ב-ב
העיצוב המיוחד של בית העיריה נובע מעקרונות הבניה הירוקה, ומושג על ידי הפניה, אוורור ושימוש במצללות מויחדות המגנות על חזיתות המבנה מחד, ומעצבות את צורתו הייחודית מאידך.


 מערכת חזית כפולה משופעת, עם אלמנט הצללה וקירות מסך.


מבט פנים בתוך המגדל


בסופ"ש תפורסם הצעתם המדהימה של משרד "ארכי-טקטוניקס" שהוזמן לתחרות...הישארו מעודכנים..


מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? [כפתורי שיתוף בצד שמאל למעלה]

Facebook Comments

1 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

מדהים !
אלוואי ודבר כזה יצא לפועל בחולון\בארץ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר