בית הסטודנט , אוניברסיטת חיפה // חיוטין אדריכלים >>

יום שלישי, דצמבר 14, 2010 | , , , , |

 Chyutin Architects Ltd  // Haifa University Student Center >>


האוניברסיטה של העיר חיפה בנויה על גבי שלוחה של רכס הר הכרמל המשקיף על המפרץ הימי של העיר הים תיכונית.



תוכנית הבינוי של האונברסיטה היא לינרית, אורכית, כך שצידה האחד פונה אל יערות הכרמל וצידה השני למפרץ.




דגש רב ניתן להתיחסות הנופית של הבנינים כך שצירי תנועת הולכי הרגל הם בשדרה מרכזית ביין הבניינים בעוד תנועת הרכב היא בכביש טבעת חיצוני, כביש נופי המאפשר מבטים בלתי מופרעים אל היער ואל מפרץ חיפה.


האתר שיועד למבנה בית הסטודנט פתוח לנוף ואדי עמוק והמפרץ הימי והוא בתנאי טופוגרפיה תלולה. 





בחלקו העליון צמוד האתר לתווי הכביש הנופי המתפרש לאורך מתחם האוניברסיטה ומהווה את נקודת הסיום שלו.


בכדי לא לפגוע בערכי הנוף נדרש שהגג העליון של המבנה יהיה נמוך ממפלס הכביש הנופי.


בית הסטודנט באונברסיטת חיפה יועד לשתי פעילויות עיקריות האחת משרדי דיקנט הסטודנטים והשניה לפעילות אגודת הסטודנטים הכוללת משרדים, חדרי פעילות כללים, מועדון ואולם לנשפים. השטח ברוטו של המבנה כ 6200 מטר רבוע.



תכנון המבנה בא לספק שתי מטרות עיקריות. האחת השתלבות בנוף הטבעי והשניה בהירות תפקודית תוך הפרדה בין שתי הפעילויות העיקריות: דיקנט הסטודנטים ואגודת הסטודנטים.


בהתאמה לדואליות הפונקציונלית עוצב המבנה כשני אגפים השונים באפיונים החללי והנפחי ובמערך התפעולי.


אגף הדיקנט הוא פריסמה מלבנית, דו קומתית, הניצבת לקוי הטופוגרפיה ופורצת כלפי הנוף. קומות הדיקנט מתוכננות כפרוזדור ראשי עליו נשענים משרדים משני צדדיו.


האגף המרחף איננו פוגע בערכי הנוף הטבעי שממשיכים להתקיים מתחתיו.


אגף אגודת הסטודנטים הוא מבנה מדורג בן ארבע קומות המעוצב כמניפה שחזיתו הארוכה כלפי הנוף. 


הקומות העליונות כוללות את הפעילות המשרדית והקומה התחתונה את פעילות המועדונים.


בין שני האגפים מעוצב מעין ואדי ורחוב מדרגות חיצוני המאפשר ירידה לא מקורה וכניסות חיצוניות לקומות השונות.


רחוב המדרגות הוא הומאז' לבניה ההררית האופיינית לעיר חיפה. מהלך המדרגות הפנימי של המבנה מקביל למהלך החיצוני ונמצא מתחתיו.


האגף המדורג שגגותיו מדושאים ומשתלבים בטרסות החיצוניות מאפשרים שיקום של חווית הנוף המקורית. המראה של מניפת הטרסות מההכביש הנופי הוא כנוף טרסות האופייני לבניה ההררית הכפרית המסורתית בארץ ישראל.

חומרי הגמר של המבנה יבטאו את היחס ביין הגופים המרכיבים אותו, הדקנט ואגודת הסטודנטים, לביין הנוף והטופוגרפיה תוך שמירה על רצף חומרי ביין שנהם.



אגף הטרסות המשתלב בנוף ובטופוגרפיה יעוצב בשימוש בבטון חשוף, חלונות ומעקות אלומיניום, משטחי עץ וגג מדושא בצמחיה המקומית.


הפריסמה המלבנית של אגף הדקנט היוצרת ניגוד מלאכותי מול הטבע תעוצב בחיפויי מתכת, חלונות זכוכית ובטון חשוף כאשר הגג יטופל בדומה למבנה הטרסות.



צוות הפרויקט: Bracha Chyutin, Michael Chyutin, Ethel Rozenhek, Joseph Perez
צלם: עמית גרון

מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? [כפתורי שיתוף בצד שמאל למעלה]

Facebook Comments

3 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

פרויקט נפלא גם במציאות. זה לא רע שגם בישראל יש כבר פרויקטים איכותיים שאפשר לבחון גם אחרי זמן

אנונימי אמר/ה...

מסכים עם כל מילה!

אנונימי אמר/ה...

מדהים!!!! לא היתי מנחש שזה בארץ!!!! כל הכבוד

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר