בניין מטה הבנק MVRVD Architects // DnB NOR >>

יום ראשון, דצמבר 19, 2010 | , , |

MVRDV /  DnB NOR headquarters, norway >>


העבודה החלה על בניין המטה החדש של בנק DnB NOR באוסלו, נורבגיה, שתוכנן על ידי משרד האדריכלים ההולנדי MVRDV.




בניין הבנק הנורווגי DnB NOR ה"מפוקסל" הוא בן 17 קומות בשטח של 36,500 מ"ר ויהווה חלק בפיתוח הנמל Bjørvika בעיר אוסלו שתושלם לקראת שנת 2012.

העיצוב המפוקסל של הבניין מתאים את עצמו להקשר העירוני ומשלב ארגון פנימי יעיל וגמיש, המבוסס על אלמנטים העובדים בקנה מידה קטן, עם מגוון רחב של מקומות קהילתיים ספציפיים ומעבר ציבורי מוגן.




הפיתוח של אשכול המטה החדש היא פעולה אסטרטגית המכוונת לסינרגיה ולמתן זהות ברורה לבניין. המטרה היתה לתרגם את התו החברתי והדמוקרטי של הארגון למבנה עם תנאי עבודה איכותיים מבחינה מרחבית. המבנה נתפש כ-"מתלה" [ניתן לראות בתמונה התחתונה מתהליך הבניה העדכני] פלדה המאפשר התאמה לאופי הגמיש של הארגון.



"מתלה" הפלדה חופה באבן, אשר מאמצת סטנדרטים סביבתיים נורבגיים. הבניין נראה כסלע עם גומחות ונתפס כצורה חזקה ה"נחה" על הרחוב. הגומחות של הסלע נועדו לספק מרחב לצמיחת צמחיי והמיקום של הפיקסלים יוצרים גינות גג ואזורי חוץ (מרפסות)  עבור כל קומה.



קומות המשרדים הכלליות שקועות במקומות שונים על מנת לשקף את ההקשר האורבני וליצור אזורים קהילתיים פנימיים וחיצוניים בתנאי תאורה איכותיים. בקומת הרחוב, נפח הבניין נפתח על ידי אזורי כניסה מחופים ועל ידי הצטלבות מעברים ציבוריים המובילים אל התחנה המרכזית של אוסלו. העיצוב המפוקסל מאפשר זאת תוך מענה ספציפי להיותו מאוד יעיל וגמיש. כתוצאה מכך, כל קומה בבניין היא בעלת ייחודיות גנרית.



חוץ מיותר מ -2,000 מקומות עבודה גמישים הבניין מכיל מזנון פנורמי עם 140 מושבים בקומה העליונה, טרקלין הנהלה עם נוף המשקיף על ה-fjord; חדרי הנהלה; בלב הנפח- חדר המסחר של DnB NOR עם 250 תחנות עבודה וכניסה ראשית עם קבלה. אלמנטים אלה מחוברים באמצעות מסלול רנדומלי פנימי מתמשך של טרסות, המעודדות פגישות לא רשמיות ותקשורת בין העובדים.



המסלול מתפתל ממעלה הקבלה דרך הבניין ומחבר בין כל קומות המשרדים עם האזורים הקהילתיים. סדרה של מדרגות וגשרים מעץ מאפשרות לעובדים לעבור קומות ואפילו לעלות 17 קומות עד המזנון בצד אחד של הבניין ולרדת למטה בצידו השני.



המסלול כולל אזורים קהילתיים חיצוניים לקומות משרדים ועוצב בצורה "ביתית" עם סדרה של צמחים ואזורים למקומות מפגש רנדומליים בין העובדים בטרסות חוץ שונות וגינות גג. כל האיזורים הללו מעוצבים כפיקסלים של זכוכית ומאפשרים נוף על הסביבה ושקיפות מבחוץ. המסלול מאוורר באופן טבעי ועם זכוכית בעלת ביצועים גבוהים המתאימה לחורף הנורבגי קר.


כאמור סיום הבנייה מתוכנן לסוף 2012.

Facebook Comments

1 Responses So Far:

יוסי.ש אמר/ה...

מזכיר את עבודותיו של הרמן הרצברגר בגישה ה"מאפשרת", הפלטפורמה הגמישה שנותנת קשת רחבה של חללים ואפשרויות. חבל שאין תכניות וחתכים, שיהיה אפשר להבין ולא רק להתרשם, זה יהפוך את האתר לרציני יותר.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר