פרס שני בתחרות: ריק | VOID // ת.מ.א תכנון מרחב אורבני >>

יום חמישי, דצמבר 09, 2010 | , , , |

פרס שני בתחרות פומבית דו שלבית לעיצוב מיצבים אורבניים בכיכרות במרכז ירושלים >>



כפי שדיווחנו בסופש שעבר, פורסמו שמות הזוכים בתחרות לעיצוב מיצבים אורבניים בכיכרות במרכז ירושלים [לחצו כאן לפרסום].


אנו מביאים לפניכם היום את הצעתם של משרד "ת.מ.א -תכנון מרחב אורבני" לעיצוב מיצב בכיכר ג'נראלי שזכה בפרס שני בתחרות.







מדברי האדריכלים:


By forcing on us this eccentric position relative to the center of the work, the Double Negative suggests an alternative to the picture we have of how we know ourselves. It causes us to meditate on a knowledge of ourselves that is formed by looking outward toward the responses of others as they look back at us. (Rosalind Krauss). 



'כיכר ג'נרלי' ממוקמת בלב העיר החדשה ישנה של ירושלים בקרן הרחובות יפו, שלומציון והסורג. המבנים המקיפים את הצומת נבנו בתקופה המנדטורית, בתקופה בה תכנון עירוני אפשר יצירת חלל אורבאני מובחן ובעל נוכחות שלימה.



חלל זה הוא תוצר של דפנות בנויות ברציפות, המקיימות שיח ארכיטקטוני אחד עם השני בחומר ובצורה ללא ניסיון לבלוט ולחרוג מהאופי המרקמי. מרקם עירוני מודרני זה ניחן בהמשכיות הנפחים הבנויים והטיות קלות של הרחובות, כך שעם הפיתול בין הרחובות מתגלה לפתע חלל 'כיכר ג'נרלי' במלוא הדרה, ללא סימן מזהה מרחוק.


החלל עצמו מפגיש ארבע רחובות בעלי פרופורציות אנושיות, המאופיין באינטנסיביות עירונית המשולבת בקנה מידה נעים ולא מאיים בין המבנים לחלל הציבורי, ומגלם עוצמה ויופי אורבאניים, שנשמרו עד היום, על אף השינויים האדירים שהתחוללו בעיר בהיקף התנועה והתשתיות הציבוריות. 


ניגשנו לתכנון המיצב/פסל במטרה להוסיף ליופיו וייחודו של המקום. על פי רוב, פיסול בחלל עירוני מתקיים כאובייקט המקשט את סביבתו, בעוד שנוכחותו הפיסית עצמאית ומובחנת מסביבתו.


המתבונן בפסל במרחב העירוני, חווה את האמנות והעירוניות בנפרד. אנו חיפשנו ליצור פסל סביבתי, אשר בעצם חוויתו תחודד תפיסת המרחב העירוני השלם. תחקיר קצר וניתוח אורבאני מהיר של 'כיכר ג'נרלי' חשפו עבורנו את הסיפור רב הרבדים של החלל והמבנים.


על כן החלטנו להוסיף גריעה במרחב הציבורי שתשמש כאבן שואבת למשוטטים במרקם העירוני הסובב. יצרנו פסל סביבתי אשר מאכלס את ליבת המקום באופן מוצנע ולא מסתיר את ייחודו ויופיו של החלל הנוצר משלימות המעטפת הבנויה.


הגריעה מבקשת להאיר את האפל, את שכבות האדמה החבויות באדמה ומציעה מבט משתאה ומפחיד בעת ובעונה אחת. הפסל משלב גריעת חלל מתוך אדמת הכיכר בה נאגרים מים.


סביב המאגר מצלים עצי אדר המספקים אתנחתה ירוקה בלב כרך האבן. מאגר המים ועננת העלווה הירוקה שמעליו מציינים עבור המשוטט בעיר את לב 'כיכר ג'נרלי' בשעות היום, ומתחלפים למאגר אור בשעות החשכה. 








מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? [כפתורי שיתוף בצד שמאל למעלה]

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר