זכייה בתחרות: בית כלא חדש, דנמרק // C. F. Møller Architects >>

יום שלישי, ינואר 04, 2011 | , , |

New Danish State Prison // C. F. Møller Architects >>

C. F. Møller אדריכלים זכו מבין שמונה מועמדים בתחרות לבניית בית כלא חדש, על האי של Falster. הכלא החדש אשר יהיה עבור כ 250 אסירים תוכנן כמבנה עירוני נמוך, המרוכז סביב מתקני פנאי שונים ומתקני עובדים, אשר מחוברים באמצעות כמה רחובות וכיכר מרכזית.









התכנון יוצר סביבה עירונית, "המתקשרת" עם הנוף שמשני צדי קיר המערכת הגבוה (6 מטרים). 



האדריכלים התייחסו למבנה הכלא כיחידה עירונית קומפקטית בה שולבו מתקני ספורט בחלל שבתוך הקיר ההיקפי ואשר השאירו בה בצורה ייחודית גם חללים עבור אזורים טבעיים ושטחי גידול לבעלי חיים.




"האסירים "מבלים" את כל שעות הערות שלהם בסביבת הכלא, ולכן הארכיטקטורה שבין כותלי הכלא היא חלק חשוב ביותר מחייהם - היא היקום החווייתי שלהם. 






לכן יצרנו בכוונה סביבה מגוונת ומגרה מאוד עם חללים שונים ואפיוני נוף שונים - בתקווה שזה יתרום לסוציואליזציה מחודשת של הפרט כדי ליצור אמון מחודש בקהילה וכבוד הדדי עבור החברה כולה ".








במרכז הכלא תוכננו מבני האדמינסטרציה, מבנה תעסוקה, מרכז תרבות עם ספריה, חדר פולחן דתי, מתקני ספורט וחנות. כלפי חוץ ניתן לראות את מבני הכלא - ארבע אגפים רגילים ואגף אבטחה אחד גבוה יותר.




קיר הכלא אשר תוכנן כמערכת דמויית כוכב, יוצר רצף דינמי בעל מראה פתוח יותר על ידי מתן תחושה של דיאלוג עם העולם החיצוני.






מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר