מגדל CMA CGM, צרפת // ZAHA HADID Architects >>

יום ראשון, ינואר 09, 2011 | , , , , |

<< CMA CGM TOWER // ZAHA HADID Architects


המגדל
 החדש של מטה CMA CGM במרסיי, צרפת, שתוכנן על ידי ZAHA HADID אדריכלים יגיע לסיומו בחודשים הקרובים. המגדל עולה ומתרומם בקשת מתכתית המתעקלת מן הקרקע אל השמיים לתוך הגיאומטריה האנכית הדרמטית של הנפח המהפכני הייחודי שלה.








החללים הנפרדים של המגדל נוצרים ממספר הדרגתי של וקטורים צנטריפטליים העולים מתוך הקרקע המוצקה, ובעדינות מתכנסים זה בזה, ולאחר מכן מתכופפים החוצה, עד לקורדינטה המקסימלית בגובה 142.8 מטר. 




העמודים הסטורקטורלים של המגדל סגורים בתוך מערכת חזית כפולה המשקפת את הוקטורים הצנטריפטליים ויוצרים סימביוזה דינמית בין הגרעין הקבוע המבני של המגדל לבין המערך ההיקפי של העמודים.






 האתגר המרכזי בעיצוב מגדל CGM CMA הוא האינטגרציה עם הסביבה תוך יצירת מבנה איקוני וייחודי. 




המטה הנוכחי של CMA CGM מבדיל את עצמו על ידי מיקום בולט בסביבה המיידית של אתר מיראבו. 




מעל פני האתר בשני הצדדים חולף גשר עם כביש מוגבה הנפתח ומתפצל בקצה המערבי של מיקום המגדל החדש. בקומת הקרקע, מחלף תחבורה מרכזי חדש יאפשר להולכי רגל לגשת למתקני תחבורה ציבורית של מחוז זה של מרסיי. המגדל החדש ידגיש את הניצבות שלו ויצור הגדרת נוכחות חדשה לאזור.




אסטרטגית העיצוב הייחודית של המגדל החדש של CMA CGM מחלקת את הנפח הכולל לחלקים קטנים ומרכיבה אותם מחדש באופן ששומר על אחידות אינטגרלית של המגדל - אך עם אלמנטים עיצוביים המעודדים את מערכת היחסים הטובה ביותר של המגדל עם העיר מרסיי. 









מחקר מפורט ומעמיק יצר את האפשרות של עיצוב מפוסל אלגנטי וזורם יותר. המבנה שומר על "סדר" במפלסים העליונים בעוד החלק התחתון של המגדל הופך (‘morph’) מאנכי לאופקי ומתייחס לאנרגיה האופקית הקיצונית של הולכי הרגל, החשמלית, הרכבים ותנועות הספנות שבגובה הקרקע.








לתוכניות הקומה של המגדל יש חלוקה "התומכת" במהפך שבין האנכי לאופקי (ה-‘morph’) : קומות העליונות הם הרבה יותר פרטיות ואילו הקומות התחתונות מכילות חללים ציבוריים למחצה וציבורים מלאים הדורשים סדר אופקי רציף.








החלק התחתון שהופך צורה מאפשר חללים נדיבים יותר. עמודי התמיכה תוכננו במעטפת החיצונית של המגדל כדי למזער את המכשולים בקומות המשרדים, בעוד הפרופילים המתעקלים על החזיתות "עובדים" עם הליבה המרכזית של המגדל על מנת לספק מסגרת נוקשה ותחושה של תנועה וחופש לטיפולוגיה החדשה לגמרי של המגדל.






וידאו :





Construction Photography © Luke Hayes
Construction Photography © Werner Huthmaher
Construction Photography © Hélène Binet
מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 

Facebook Comments

1 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

איזה מערכת קונסטרוקטיבית מטורפת !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר