"בית האטריום", ספרד // FRAN SILVESTRE Architects >>

יום רביעי, ינואר 12, 2011 | , , , |

FRAN SILVESTRE Architects //  CASA DEL ATRIO >>



"בית האטריום" אשר תוכנן על ידי משרד האדריכלים הספרדי FRAN SILVESTRE , נמצא באזור העירוני של העיר גודלה בוואלנסיה, ספרד. 


הרצון בתכנון הבית היה למקסם את תחושת המרחב ולהקנות בו הרגשה של חללים גדולים ורחבים.






לשם כך המתכננים השתמשו בשתי אסטרטגיות: 










הראשונה היא ב"שחרור" החלק הגדול ביותר האפשרי באמצע האתר על מנת לאפשר להנות ממרחב בעל גובה ונפח פרטי ואינטימי. 




רעיון זה משפר את שטח המגע עם הקרקע שמחוץ לבית - כך הקרקע והבית נראים כרצף אחד גדול ורחב. 






מאידך גיסא, המתכננים "השתמשו" במדרון הקיים כדי להאיר את חלל המרתף ובכך לאפשר בו פעיליות שונות.






הבניין תוכנן לאורך הגבולות הדרומיים והמערביים של האתר, אשר יחד עם אלמנטים אורבניים אחרים של האתר, יצרו מעין אטריום.



הגישה לבית מלווה בחזית בדרומית עד נקודת המפגש-הכניסה. מבואת הכניסה מובילה אל מדרגות ואל המטבח היוצר את "עמוד השדרה" התפעולי האחורי של הבית. 











באזור הדרומי של הבית תוכנננו החדרים על מנת לאפשר כניסת אור טבעי במהלך היום. 






במערב הבית תוכנן חדר השינה הגדול המשקיף אל האור המשתקף על המים של הבריכה.








צילם: Fernando Alda


מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 

Facebook Comments

1 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

תענוג!!!!!
איזה כיף שאתם פה להראות לנו פרויקטים יפים כאלו, הרווח כולו שלנו!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר