גן ילדים ליד היער, שוודיה // THAM & VIDEGÅRD Architects >>

יום שלישי, ינואר 25, 2011 | , , |


THAM & VIDEGÅRD ARKITEKTER // TELLUS NURSERY SCHOOL >>



בגבול שבין אזור תעשייתי-עירוני לשעבר לבין יער קטן שבו שכונת מגורים חדשה מתפתחת בסטוקאולם שבשוודיה, תוכנן על ידי משרד האדריכלים השוודי THAM & VIDEGÅRD פעוטון המתווך בין הקונטקסט וקני המידה השונים.







חצר כניסה סגורה למחצה מהווה את החלל החיצוני הראשון להורים וילדים הנפגשים ונפרדים.






פריסה אורגנית מעודדת תנועה במרחב שמתמשך ויוצר שני חדרים חיצוניים ופנימיים בעלי צורות מאתגרות. 




החלונות תוכננו בחופשיות בגבהים שונים על מנת לאפשר לאור ולמבטים להיות מותאמים לקנה המידה של הילדים- דבר אשר מגביר עוד יותר את הקשר שבין הפנים לבין חצר המשחקים החיצוני והגבעה המיוערת.

יחד עם הלקוח וההשראה הפדגוגית מבית הספר של רג'יו אמיליה, פותחה דרך חדשה לארגון חללי הפנים של הגן.





התוצאה היא תוכנית שגרתית למדי, שבה במקום שיהיה משטח עבור כל קבוצה של ילדים, תתקיים רחבה גדולה משותפת שבה ששת הקבוצות יכולים לקיים אינטראקציה סביב פעילויות שונות, משחק ולמידה.


שטח עיקרי זה כולל גם חללי "סטודיו" נפרדים לפעילויות אומנות ולפרויקטי מים, וכמו גם חדרים קטנים ומבודדים עבור פעילויות מנוחה ושקט.



החזית, עשויה עץ מנוסר בגודל 50x50mm, מסננת כניסת שמש ישירה לתוך הגן ויוצרת חלונות מוסתרים המדגישים את אזורי הפנים והחוץ המעוגלים.





המבנה תואם את הסטנדרטים הגבוהים ביותר לבנייה ידידותית לסביבה.



Photographer: Åke E:son Lindman.מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 


Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר