זכיה בתחרות: הגלריה הלאומית לאמנות, גרינלנד // BIG Architects >>

יום ראשון, פברואר 13, 2011 | , , , |

BIG WINS THE COMPETITION TO DESIGN GREENLAND’S NEW NATIONAL GALLERY >>


המשרדים BIG + TNT Nuuk + Ramboll Nuuk + Arkitekti מרכיבים את הצוות שניצח בתחרות מבין הצעות מוזמנים של 6 משרדי אדריכלים נורדים לתכנון והעיצוב החדש של הגלריה הלאומית של גרינלנד בבירה נאוק של המדינה.


ממוקם על מדרון תלול המשקיף לאזור היפה ביותר של הפיורדים בגרינלנד, הגלריה הלאומית בשטח של 3000 מ"ר תשרת כאייקון תרבותי ואדריכלי עבור האנשים של גרינלנד. המוזיאון החדש ישלב עבודות אמנות היסטורית ועכשווית של המדינה במוסד אחד דינמי.

ההצעה הזוכה נבחרה פה אחד על ידי מועצת המנהלים של המוזיאון מבין 6 הצעות מתחרות (לרבות Snøhetta הנורווגית, Heikkinen‐Komonen הפינית, Studio Granda האיסלנדית ו Tegnestuen Nuuk מגרינלנד).


"למועצת המנהלים יש חזון ברור: לעבוד על הקמת מוסד מקצועי באוריינטציה בינלאומית המקשר את הפרויקט המתמשך של התיעוד על מנת לפתח את הזהות הלאומית של גרינלנד באמצעות האמנות והתרבות.."



"..החלום שלנו הוא גלריה לאומית לאמנות שבו היסטורי ועכשווי פוגשים חתיכות פרספקטיביות שונות של אומנות נורדית ואמנות העולם בכלל. החלום שלנו הוא מוסד שמגרה את הסקרנות שלנו, שירגש בעיצוב מעורר מחשבה שבו כולנו מרגישים בבית. בבחירת אדריכל בולט גדול, אני בטוח כי הסיכויים שלנו להגשים את החלום טובים ",Tuusi Josef Motzfeldt, מהגלריה הלאומית לאמנות של גרינלנד.

כהשלכה של מעגל מושלם גאומטרית על המדרון התלול, הגלריה החדשה נתפסת כמבנה עם חצר המשלב פריסה גיאומטרית טהורה באימוץ רגיש לנוף.


החותם התלת ממדי של הנוף יוצר טבעת הגנה סביב המוקד של המוזיאון - שהוא גן הפסלים שבו המבקרים, העובדים ומוצגי התערוכה מתמזגים עם התרבות והטבע, בפנים החצר ומחוצה לה.




המדרון פותח את גן הפסלים לכיוון העיר והנוף, ממסגר הן את גן הפסלים והן את פונקציות המוזיאון. 






החזית המחוספסת החיצוני מבטון לבן תצופה בפטינה לאורך זמן ותסתגל למזג האוויר המקומי, בעוד חזית הזכוכית העגולה הפנימית תכלול מסגרת פשוטה ומעודנת אשר מנוגדת לאופי המחוספס החיצוני אך מחמיאה לנוף הניבט.



הצורה המעגלית של הגלריה מאפשרת חלוקה גמישה של התערוכה לצורות וגדלים שונים תוך יצירת מסגרת ייחודית עבור האמנות של המוזיאון.





כניסת המבקרים לתערוכה היא דרך פתח מקורה שנוצר על ידי הרמה קלה של החזית לתוך לובי עם נוף פנורמי של 180 מעלות לעבר גן הפסלים ואל הפיורד, כמו גם לגישה לפונקציות המוזיאון לרבות דלפקי הכרטיסים, הגרדרובה, חנות המוזיאון ובית הקפה.



כל האזור מקושר על ידי נתיב, אשר כמו מוזיאון, נוצר והוסט לפי הטופוגרפיה.




המקומיים והמבקרים יוכלו להתפעל מהצורה הברורה של הגלריה שמופיעה כפסל או כפיסת אמנות המונחת על האדמה.


"הארכיטקטורה הפונקציונאלית הדנית היא בדרך כלל קופסאות מרובעות המתעלמות מהאופי הייחודי של גרינלנד. לפיכך, אנו מציעים בגלריה הלאומית אשר חיה הן מבחינה פיזית והן מבחינה ויזואלית בהרמוניה עם הטבע הדרמטי, בדיוק כמו החיים בגרינלנד - בסימביוזה עם הטבע. יצרנו צורה פשוטה, פונקציונלית וסמלית, שבו עיגול מושלם מסופק על ידי הטופוגרפיה המקומית ויוצר הכלאה ייחודית בין הצורה המופשטת לבין המיקום ספציפי", Bjarke Ingels, המייסד והשותף של BIG אדריכלים.






ברצוננו להזכיר כי נערכת תחרות צילומי אדריכלות ועיצוב באתר שהזוכה בה יקבל את הספר החדש והמדהים של BIG אדריכלים, "YES IS MORE" . פרטים נוספים בדף הבית/פייסבוק , 
או בלינק הבא: אחת התחרויות אם לא ה...





מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 





Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר