חנות מארק ג'ייקובס, יפן // SJA Architects

יום חמישי, פברואר 17, 2011 | , , |

Marc Jacobs store // SJA Architects >>

(Stephan Jaklitsch Architects (SJA תכננו בטוקיו את בניין הדגל החדש לחנות הקולקציה של מארק ג'ייקובס (Marc Jacobs Collection).



ממוקם ב-Omotesando-dori במחוז הקניות של אאויאמה (Aoyama ), הבניין הוא החנות הגדולה ביותר של המותג Marc Jacobs, דבר אשר ייתן לה נוכחות ייחודית בשכונת חנויות היוקרה ברחוב שבה היא ממוקמת.


העיצוב של המבנה הוא תגובה לקונטקסט המיידי (הבניין גובל באדריכלות בעלת שם עולמי ושכונת מגורים שקטה) לבין הרצון לייצג את המסורת של האומנות הטבועה בבנייה היפנית.


הבניין בן שלוש הקומות הוא בשטח של כ -2,800 מטרים רבועים וכולל שתי קומות תצוגה ומכירות ראשיות וחלל במפלס נמוך יותר עם שטחי אחסון ושטח למכירות קטנות יותר.




בגלל דרישות התב"ע גובה הבניין היה מוגבל לשתי קומות בלבד מעל קומת הכניסה.



על מנת להבליט את הבניין, האדריכלים SJA השתמשו באלמנט בניה הידוע בשמו kosakubutsu כדי להכפיל את גובה החזית החיצונית שלו. 


Kosakubutsu יושב מעל "קו הצל" הרשמי של המבנה - מעבר מובהק ומתמשך הנדרש בין המבנה המתוכנן והמבנה הנוסף אשר נותן לו גובה נוסף משמעותי.


חזית הבניין מחולקת קונספטואלית לשלושה אזוריים אופקים: אזור "ריק", אזור אבן ואזור ה-"פנס" (כמו שהאדריכלים קוראים לו).



קומת הקרקע - "החלל הריק" מאכלסת את אזור האביזרים של הקולקציה והיא שקופה לחלוטין ופתוחה לגמרי לרחוב.



בגדי הנשים שוכנים בחלק ה-"אבן" , הפרטי יותר -צורה מוצקה וסגורה המחופה בטרה-קוטה.


אזור ה"פנס", או בשמו השני - kosakubutsu, משמש כמגדלור וכשלט החותם את הבניין בחלקו העליון. 


החללים בקומות הנמוכות מאכלסים את בגדי הגברים.


האסטרטגיה של SJA לחללי הפנים של הבניין היה בעת ובעונה אחת להרחיב את "אוצר המילים" של שפת העיצוב אשר עוברת באופן עקבי לאורך רוב החנויות של מארק ג'ייקובס הבינלאומיות, תוך הפיכתם למיוחדת בהקשר הסביבתי שלהם באאויאמה.



בקומת הקרקע, המטרה היתה שלא תהיה שום הפרעה ויזואלית בין הרחוב לפנים של החנות. חזית רציפה מזכוכית מטשטשת את ההבחנה בין הפנים לחוץ. גרניט Zimbabwe המכסה את הקומה הראשונה כולה משתרעת החוצה אל הרחוב ויוצרת את המדרכה מול הבניין.



פלטת הצבעים - שחור ולבן בקומה הראשונה מתייחסת לאבן ול"תאורה" של חזית המבנה החיצוני.



מוארים מלמעלה, מדפי קוריאן יוצרים שנים מתוך שלושת הקירות, המראות בחלק העליון והתחתון של המדפים מספקים מבטים לרחוב. 


זכוכית עגולה ופלדה מלוטשת מחפה את האביזרים שמאחורי זכוכית בצבע לבן המקנה ערפיליות ואווריריות. 


על הקיר המרוחק, מרצפה לתקרה, פלדה מלוטשת וויטרינות זכוכית מאכלסות שני אקווריומים אשר יוצרים את הגבול של המדרגות ועשוית מעץ דפנה כהה ממזרח הודו.



הקומה השנייה בעלת תחושת אינטימיות ברורה ועקבית יותר עם תכונות העיצוב של שאר החנויות של מארק ג'ייקובס. מדפי עץ וכסאות שעוצבו אישית על ידי Christian Liaigre מקנות תחושת איכות בחלל, תוך שגופי התאורה העשויים זכוכית שחורה המנופחת ביד, ומראות האיפור מוסיפות אור וזוהר לחלל.



המפלס התחתון הוא הקטן מבין שלוש הקומות. הקירות והמדפים מחופים עץ שקמה, SJA תכננו זכוכית עם דוגמא גיאומטרית ומסך פליז מלוטש אשר מפרידים בין החלל לחדר המדרגות ונותנים עניין ויזואלי נוסף לקומה.



החנות נפתחה לפני כשבוע וחצי וכבר זכתה בפרס היוקרתי למצוינות מהמכון האמריקאי לאדריכלות.


Liao Yusheng / Nacasa Partners Photography


מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר