בית עם אור דרך העצים, יפן // StudioGreenBlue >>

יום שבת, פברואר 05, 2011 | , , |

House of Sunlight through trees // StudioGreenBlue >>

בית מגורים בגודל 72 מ"ר שתוכנן על ידי משרד האדריכלים StudioGreenBlue 
ב-Kumagaya,Saitama שביפן, מנסה לבנות מערכת יחסים מתונה וחדשה עם הרחוב באזור שבו הקהילה איבדה את הקשר עם הסביבה.






מכיוון שהאתר הוא אזור מגורים צפוף מוקף בתים ואדמה לא מטופלת, האדריכלים עם הלקוח החליטו כי אין טעם לעשות חלונות גדולים לחוץ מכיוון שפשוט אין לאן להביט החוצה.





עם זאת, חייבים להבטיח את הפרטיות, לשאת את אור השמש פנימה ולאוורר את הבית. הרעיון היה ליצור בית מואר ופתוח עם כל המגבלות.

האדריכלים התחבטו בשאלה האם, כנהוג לאחרונה באזורים צפופים אחרים, לסגור לחלוטין את הבית לחוץ וליצור חצר פנימית שתספק את צרכי הבית?.


תשובתם היתה כי בתים מסוג אלו נסגרים אל העיר והרחוב וכך יוצרים רחובות מנוכרים עם בתים סגורים. ולכן לדעתם יש ליצור בית פתוח לעיר, "בית שיראה אות חיים, שיתן לרחוב ולעיר תחושת חיים וחום".



בתוך הבית, חלונות קטנים מסודרים על הקיר בצורה רנדומלית, מכניסים את אור השמש מבעד לעצים לתוך החללים.


אם זה יום רגוע, החלונות ייצרו אוורור טוב וישמרו על טמפרטורה נוחה בבית. דבר זה הופך את החלל ליעיל ונעים מבחינה אקולגית.

הצפיה המקוטעת דרך החלונות הקטנים הופכים את צורת בתי השכנים למעורפלת. חלק מהחלונות ממסגרים את הגינה, כמה חלונות את השמים, חלק את הרחוב וחלק נותנים מבטים רנדומלים שונים ומגוונים לחוץ.



בלילה, האורות מהחלונות הקטנים מאירים את הרחוב והכביש הקדמי של הבית.


מכיוון שקירות הבית עבים עם הרבה חלונות קטנים, הגבול בין העיר והבית הופכים להיות ברורים, אך בו בזמן מתעלמים מהכוח של הגבול ומטשטשים אותו.



Photographer:StudioGreenBlue
מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 


Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר