מטה בנק Swedbank, שבדיה // 3XN Architects >>

יום שני, פברואר 28, 2011 | , , , |

3XN is to design Swedbank’s New International Headquarters >>

המטה החדש יהיה אחד מבנייני המשרדים המודרניים והחדשניים ביותר של שבדיה תוך התמקדות בשקיפות, בפשטות סקנדינבית ובסביבות חברתיות דינמיות. מאחורי הפרויקט הנבחר עומד משרד האדריכלים הדני 3XN בשיתוף עם Humlegården Fastigheter, המייצג את בעל הנכס Länsförsäkringar Liv.

עד סוף שנת 2013 לא פחות מ 2.500 שיתוף עובדים יעברו לתוך הבניין החדשני ב Sundbyberg Stad ליד שטוקהולם. כאמור, מטה המשרדים תוכנן על ידי סטודיו 3XN הדני עם התייחסות ישירה לערכי הליבה של Swedbank: פתיחות, פשטות, איכפתיות ועמידות.




פתיחות היא נושא מרכזי בתכנון הפנימי וכמו גם בתכנון החיצוני. החזיתות השקופות עוזרות להדגיש הפתיחות של Swedbank כלפי סביבת הבניין תוך הדגשת תכנים ציבוריים למחצה כגון מסעדה וחדרי ישיבות בקומות התחתונות. מבנה ה-V המשולש הפיסולי לעיל יוצר גג משולב עבור הכניסה הראשית ושובר את החזית ליחידות גיאומטריות קטנות יותר.

פשטות מבוטאת דרך האוריינטציה הקלה של המבנה סביב שני גרמי מדרגות לולייניות. מדרגות, גשרים ושטחים פתוחים יוצרים קשר חזותי וגיוון דינמי בין שבע הקומות העליונות. רצפת המסחר היא לב ליבו של הבניין והיא ממוקמת ישירות מעל השטחים הציבוריים. העוצמה הגבוהה והמרוכזת של רצפת המסחר תוכננה בחלל בעל תקרות גבוהות.


הקומות האחרות מכילות חללי משרדים פתוחים עם מתקני הבנק החשובים המוצבים סביב הציר המרכזי, אשר מציע מסלול תנועה טבעי בבניין. מטבחים, אחסון ואזורי מנוחה הוצבו לאורך הציר על מנת ליצור אזורים המעודי פגישות לא רשמיות והחלפת רעיונות.

איכפתיות "נוצרה" באמצעות יצירת סביבה חברתית טובה עם אפשרויות אינטראקציה. פתרון ה-Triple-V של 3XN מקטין את המרחקים בין העובדים ומציב אותם בסמיכות חכמה המאפשרת תקשורת פנימית טובה.
האטריום הפתוח מעניק גישה לשפע של אור יום בעוד הצורה הקומפקטית של הבניין מביאה לצריכת אנרגיה נמוכה.


מנהל משרד 3XN קים הרפורט נילסן מסביר:
"הבניין נהגה ועוצב מבפנים החוצה. ניסינו בתכנון ממש אחד לאחד לתרגם את ערכי הליבה של Swedbank ליצירה של מטה משרדים מודרני ופורץ דרך. מנהלי Swedbank העבירו את החשיבות שהם מייחסים ליצירת סביבה חברתית פתוחה, אשר עמדו בקנה אחד עם האידיאולגיה התכנונית של 3XN. זה היה תהליך מעניין מאוד ואנחנו מצפים להגיע לעבודה על הפרויקט"

בגלל הביטוי החדשני השקוף שנוצר במבנה ה-V המשולש הלא שגרתי, הבניין יהפוך לציון דרך בין בנייני המשרדים השוודים. הנפח הגדול "נשבר" כדי ליצור חללים בקנה מידה אנושי. דבר אשר הופך את הבניין למזמין בפנים וכמו גם בחוץ.



הבנייה של המשרד הראשי החדש של Swedbank צפויה להסתיים עד סוף שנת 2013.


מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר