ביה"ס למוזיקה ותרבות, צרפת // Dominique coulon et associé >>

יום חמישי, מרץ 10, 2011 | , , |

Music school and areas for culture // Dominique coulon et associé >>

בית הספר למוזיקה שבMAIZIERES-LES-METZ, צרפת הוא בלוק מונוליטי באורך של 100 מטר ורוחב של 40 מטר.





המבנה האורכי בעל שטח ציבורי של 16 מטרים, מוצב בניצב לכביש הראשי ומוגדר וגובל ביער ענק, המיושר גם בניצב לכביש הראשי. המבנה תוכנן על ידי משרד האדריכלים Dominique coulon et associé.




ישנו שטח ציבורי בעל חצר קדמית רחבה אשר "נעלמת" מתחת לבניין.




הגישה לציבור היא דרך מדרגות מונומנטליות המובילות אל החצר הפנימית והכניסה הראשית.




החצר הפנימית הינה שטח רחב, תחת כיפת השמים, אשר נצבעה בצבע זרחני חזק. בערב היא ממשיכה לזהור באור מוזר/זרחני.



המבנה מכיל פרוגרמה מעורבת: מקום לבני נוער מקומיים, מרכז לימוד נוסף עבור תלמידים, אולם קהילתי, אודיטוריום, ובית ספר למוסיקה.









כל הפונקציות הללו תוכננו כך שיעבדו יחד במבנה מונוליטי אחד, דבר אשר מעשיר מאד את הבניין, כאשר כל ישות פועלת בניגוד לאחרים ויחד עם האחרים.



החלק החיצוני של הבניין מגלה מעט מהתוכנית שמבפנים - רק החלונות הגדולים שבאולם הקהילתי מאפשרים הצצה לחלל הפנימי - לעיתים ניתן "לתפוס" כמה תנועות מהירות של הרקדנים המתאמנים בפנים.







יש שפע של אור טבעי, עם חצרות פנימיות צבעוניים מאוד הנותנות את הזוהר והאור המיוחד שלהם. תצורה זו של פאטיויים וחצרות פנימיות מגנה גם על החצרות מההפרעה של הכביש המהיר הסמוך ותורמת לאינטימיות הציבורית הפנימית.




הבניין אינו רק בלוק מונוליתי מוארך וסגור. בחוץ מופיעים בהדרגה חלונות "תלתלים" אמורפים לשתי המפלסים של בית הספר למוזיקה.







חלונות אלו מוסיפים תנופה דינמית למתאר הכללי של המבנה ומראים את קווי המגוז של הנפחים כמוסתים ומעניינים.




המעטה החיצוני קיבל את המראה היומיומי של הבטון . בטון אשר יקבל עם הזמן את הפגמים והחיים שלו. הבניין כולו עשוי מבטון מזוין, יצוק במקום.



לעומת זאת, החומרים המשמשים את חללי הפנים הם חומרים יקרים, צבעוניים ומושקעים יותר. האולם המרכזי מחופה עץ בהיר, בעוד התקרה מאפשרת הצצה למשטחים מוזהבים דרך חורים גדולים שנפערו בה. המשטחים נותנים לאור הנכנס גוון חם ונעים.







האודיטוריום תלוי בעזרת כבלים מתוחים בשלושת הצדדים שלו. 







הקירות דקים ונעים בקלות.








התריסים האקוסטיים (הנשלטים מרחוק) נעלמים מאחורי מסנן אלגנטי. העץ היקר המשמש לריצוף (וונגה) מחזק את האפקט של הרגשת ה"תיבה".



מרכז החוגים לתלמידי בית ספר צבוע בצבעיים מונוכרומטיים (שחור / לבן); הצבע הכתום מרווה את החלל, וריצוף השרף המבריק מחזק את ההיבט המלאכותי.






הרעיון העיקרי של התכנון המורכב הוא ליצור ניגודים חזקים בין האזורים שונים:חומרים מנוגדים, צבעים מנוגדים, ניגודי ומשחקי אור.





הפנים והחוץ מנותקים ומנוגדים לחלוטין - החוץ במראה הבטון ה"זול" וה"עני" והפנים ההיפך הגמור - זוהר, יקר וצבעוני.



PHOTOGRAPHS :Eugeni PONS, Guillaume WITTMANN

מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 


Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר