בית אוגקי, יפן // Katsutoshi Sasaki + Associates >>

יום שישי, מרץ 04, 2011 | , , , |

Katsutoshi Sasaki + Associates // OGAKI HOUSE >>

בית אוגקי הוא בית מגורים בגיפו (Gifu) שביפן בגודל של 106 מ"ר עשוי עץ, אשר תוכנן מתוך התנאים של הקונטקסט האקלימי הסביבתי המקיפים את האתר.


בהתחשב בהקשר הסביבתי של האתר, הגורמים החיצוניים, סביבת חום והתקשורת בין בני המשפחה, החליט משרד האדריכלים sasaki אדריכלים לתכנן מבנה בעיצוב משולש.




בעונות החורף, הרוחות המערביות החזקות מכות חזק באזור זה.
תכנון הבית בא לענות על עומס הרוחות באמצעות הרחבת הגג עד כדי הגעתו לקרקע והדיפת הרוחות הקרות לבית דרך קצה הגג.


בעונות הקיץ, המבנה משחרר את החום שנצבר מבפנים- החוצה דרך החלל הריק של החצר הפנימית ודרך החלל המרכזי הפתוח באזורים שונים בגג.



הפתחים פונים רק לחצרות שבכיוונים מזרח ומערב של האתר ואין אף פתח הפונה לצפון או דרום.



בדרך זו חדירת החום בקיץ ואיבודו בחורף דרך הפתחים ניתנת לשליטה.



חדרי המגורים והפאטיו מסודרים במרכז המשולש של הבית, מה שהופך את הרעיון התכנוני של הקרבה בין החיים לטבע למפורש וברור.



עם זאת,
ב נוסף לתכנון האקלימי של הבית התכונה החשובה ביותר בעיצוב הבית היתה בעיני האדריכלים והלקוחות היא התקשורת בין בני המשפחה.



 הלקוחות ביקשו מהמתכננים לתכנן חללים שישמרו על התקשורת הפתוחה בין בני המשפחה ללא חוצצים מיותרים.


לכן בעיצוב ותכנון החללים הפנימיים של הבית יש אלמנטים רבים המעודדים תקשורת, למשל, תכנון המטבח ומיקומו ממול הכניסה (כדי לספק הזדמנות לאם להיפגש עם ילדיה כשהם באים הביתה),


חדר הילדים שתוכנן על כל כולה של הקומה השנייה (לשיתוף של ארבע ילדי הבית),


וחלל תקרה פתוח (רצפת לוברים פתוחה למחצה) בין הקומות, למען העברת קולותיהם של בני המשפחה בין החללים.



מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר