NAhouse, יפן // Baqueratta Architects >>

יום שישי, מרץ 18, 2011 | , , , |

NAhouse // Baqueratta Architects >>

NAhouse הוא בית שתוכנן עבור מוסיקאי ומשפחתו באזור צפוף של טוקיו על ידי משרד האדריכלים היפני Baqueratta .


הוא בנוי בין שתי בתים צמודים כאשר רוב נפחו מוסתר ומציץ רק כלפי מעלה לכיוון החזית.תכנון זה נגזר, מהגודל והגישה לאתר.


מכיוון שהיתה הגבלה על גובה הבינוי ובגובה מפלס אחד לא היו נכנסים כל השטחים בצורה מספקת, חדר עבודה, הסלון והחדרים הפרטיים נערמו בשלוש שכבות.




קומה וחצי נחפרה מתחת למפלס הרחוב ו"נעטפה" בגן מסביב עם קיר קדמי גדול עד גובה קומה וחצי .


המאפיין המיוחד של הבית הוא המקומות שבו הגינה הקדמית מתחברת עם החללים לאורך כל המפלסים-כל אחד בקומתו. הגן נכנס ומצטרף לחלל הפנימי, שופך אור רך מלמעלה ונותן הרגשה מרחבית גדולה יותר.


המפלס התחתון הינו חדר העבודה של המוזיקאי עם חדר להקלטות.


הגן בו נשתל עץ מייפל מתחיל ומטפס עד לקומת חלל המגורים והמטבח, שם הושם מעל לגן רשת צפופה ליצירת משטח מרפסת. 


העץ יוצא ומציץ דרך חור מיוחד שנפער למענו.


הקומה השלישית מכילה את החדרים הפרטיים של המשפחה עם קומת מרפסת קטנה המביטה לחלל הגן התחתון והאמבטיה אשר "מציצה" כקוביה בחזית מעל הכניסה.





Photographer:Tomomi Masuko/FOTOTECA


מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר