תוספת לספריה, אוסטריה // prechteck Architects >>

יום שלישי, מרץ 22, 2011 | , , |

prechteck Architects// national library of austria extension >>

הצעת התכנון והעיצוב של משרד prechteck אדריכלים להרחבת הספרייה הלאומית של אוסטריה הממוקמת ב- Hofburg שבווינה, מכילה מספר מתקני תרבות, חללי סטודיו, מסעדה וחנויות בתוך מבנה ספירלי מרשים אשר מתרומם מעל הקרקע ומאפשר לתנועה ואנשים לעבור תחתיו.





המבנה היושב בצורה "מפוסקת" לכיוון הפארק הסמוך, הוא בעל צורה ספירלית רציפה המאכלסת בתוכה את חלל התערוכה הגדול (בגודל של 1200 מ"ר) ואולם רב תכליתית קטן בגודל של 600 מ"ר אשר תוכנן מתחת לקומת הקרקע.





נראה כאילו "נמשך" מתוך הנוף האורבני, התוספת לספרייה מאופיינת בפסיפס שכאילו נחתך כמו קריסטל לאורך הנפח של הצורה ומאפשר לאור טבעי מסונן להגיע אל חללי הפנים.




תנועת הציבור במפלס הרחוב לא ניזוקה על ידי ההרחבה מכיוון שתוכננה כך שהקשתות של הספרילה יתרוממו מעל הקרקע תוך יצירת גינת גג.



תנועת רכבים שגרתית ובחירום עוברת מתחת לקשת המורמת דבר המאפשר למכוניות לנהוג מתחת למבנה על מנת לגשת לכניסה הראשית של הספריה.


כל הפרוגרמה שהוזכרה שוכנת במבנה אחד היוצר בכל נקודה חוויה מרחבית שונה כלפי העיר Hofburg ומפנה את המבקרים בו באופן אינטואיטיבי בין החללים.








מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר