מבנה ה-Yardmaster’s, אוסטרליה // MCR Architects >>

יום חמישי, מרץ 31, 2011 | , , |

The Yardmaster’s Building // MCR Architects >>

משרד האדריכלים האוסטרלי סטודיו mcbride charles ryan עיצב ותכנן את "בניין ה-yardmasters", מבנה מלבני דק המאכלס את המשרדים התפעוליים של תחנת הרכבת הדרומית של מלבורן.


המבנה השוכן בין שפע של מסלולי רכבת יוצאים ונכנסים, הוא בעל עיצוב העומד במכוון בניגוד לסביבה התעשייתית שלו.


מבנה שירות של הרכבת הוא בדרך כלל מבנה סתמי ורגיל אשר לא נגיש לקהל הרחב ומתוכנן באופן פרגמטי. לעומת זאת, מבנה ה- Yardmasters מציג את עצמו בתור ישות 'ציבורית' ה"מציעה" את עצמה בחזרה אל העיר בתיבה מעודנת ומסתורית, כמו קופסת תכשיטים.



על מנת שהממשק של הציבור עם הבניין ישמר, הפרויקט כלל התייעצות נרחבת עם נציגים של משתמשים שונים, ההנהלה והרשויות הקשורות במבנה.





כך שהתכנון הסופי הושם בתוך מעטפת גמישה ופשוטה אשר מבחינה פנימית מכילה מחזור תנועה פשוט: תכנון של רוב המשרדים בקומה השנייה והשלישית, חדרי ההלבשה וחדר כושר בקומה הראשונה ומתקני תחזוקה וניקוי בקומת הקרקע.


המבנה מחופה במעטפת הנראית כמו קופסת תכשיטים.




החזית החיצונית מאופיינת במערכת תבניות חוזרת של חומר מתכתי מבריק. פרוסות משוננות שכאילו נחתכו מהתבנית החוזרת, יוצרים חלונות ייחודיים המכניסים אור לחללי הפנים.



העלות והמורכבות של בנייה בתוך סביבה של פסי רכבת הוא ניכר. כדי למזער את השיבושים ברכבת, היה צורך בתכנון אשר מאפשר ייצור מראש מחוץ לאתר.




גדלי הפאנלים הותאמו ועברו אופטימיזציה למען תהליך הייצור ההובלה וההרכבה, דבר שאפשר לעלויות הבניה והייצור להיות מנוהלים בקפידה באמצעות העיצוב המקדים.



החומרים נבחרו על פי החוסן שלהם והביצועים הסביבתיים הפסיביים שלהם, על מנת לצמצם את התחזוקה. הקירות החיצוניים עשויים משכבות כפולות של בטון שיוצרו מראש והושמו באתר כחלקי פאזל.


על החזיתות, הושמו אריחים בדפוס פשוט. על פי האדריכלים, עם הזמן, כאשר המבנה "יתבגר" הפטינה שתיווצר על החזית תבטא את סביבתו "..כאילו הוא תמיד היה שם או פשוט יצא מן הקרקע..".




איטום החלונות נעשה באותה צורת אטימה המתכוננת בחלונות של מטוסים על מנת שלא יכנס זיהום ועשן מהרכבת הסמוכה.


מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 

Facebook Comments

2 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

עיצוב מעניין אבל לא נראה לי שחכם במיוחד לבנות בניין בצבע כהה באמצע תחנת רכבת, זה יוצר אווירה מדכאת.

אנונימי אמר/ה...

עיצוב בהיר היה הופך ל"כהה", מהר מאד, בסביבה של רכבות...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר