הבית הטופגרפי, יפן // akasaka shinichiro atelier >>

יום שבת, ינואר 12, 2013 | , , , |

akasaka shinichiro atelie // the topographic house >>


האדריכלים היפנים akasaka shinichiro atelier סיימו את תכנונו ובנייתו של "הבית הטופוגרפי", פרויקט מגורים קטן בפאתי סאפפורו (sapporo). 



ממוקם בסמוך לנחל מים קטן מדרום, הבית משקף את הטופוגרפיה של האתר על ידי יצירת סדרה של מפלסים מלאכותיים המארגנים ומגדירים את החלל הפנימי.


מחופה סדרה של לוחות פח בצבע פחם-שחור, הבית מפנה את רוב המבטים שלו החוצה, לעבר המים. 


רצועות אנכיות ואופקיות של חלונות מספקים אור טבעי לתוך הפנים הצבוע לבן אשר מדגיש את הזוויות, הצורות והנפחים הלא סדירים שבחלל הפנימי.


אזור חלל המגורים ופינת אוכל, במפלס העליון, "נחתכו" מתוך מערכת של שלבים ומפלסים אשר יוצרים הזדמנויות לא פורמליות עבור ישיבה חברתית.


ההסתה של כל אחת מהקומות/מפלסים מאפשרת מבטים רציפים מכל נקודה אל ומחוץ לבית.



מיקום של חלל מדרגות מרכזי יוצר חללים נפרדים בכל מפלס שהמדרגות מגיעים אליו: אזור קטן המוקדש לילדים צף באמצע המפלס שבין הכניסה לסלון תוך תכנון חדר עבודה פרטי יותר מתחת למדרגות במפלס הנמוך ביותר של הבית.


הריק שנוצר על ידי המדרגות מנוצל לטובת הכנסת שטף אור אנכי לכל האזורים של הבית.



תרגמה, ערכה וכתבה: אדריכלית דיצה וילר דוידי / www.neo-arch.com

מה דעתך? אהבת? בחיייייייך, שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר