מפעל>מוזיאון צעצועים, איטליה // Area_Progetti Architects >>

יום שני, אפריל 11, 2011 | , , , , |


Museum Building In Cormano // Area_Progetti >>


מפעל לכותנה ישן ששינה את ייעודו למוזיאון צעצועים, ספריה ותיאטרון במילאנו, איטליה, מצליח לקשור קשר חברתי חדש ושובב לעיר ולסביבה מחדש. תוכנן על ידי משרד האדריכלים Area_Progetti .


לפרויקט שינוי ייעוד של מבנה תעשייה עתיק למוזיאון,יש השפעות מעבר לשיפוץ ושדרוג פונקציונליים הכרוכים בשינוי המבנה לשימוש העדכני, אלא גם לתפקידו החברתי והתרבותי החדש של המבנה בעיר.

האדריכלים שמרו על הנפח האדריכלי של המפעל הנטוש.


המעטפת, שפעם שימשה כדי להקיף את חלל הייצור, בתכנון החדש משמשת עדיין כמפעל אלא שכעת, למפעל של רעיונות ויצירת פתיחות ושייכות לחלל הגדול של המרקם האורבני החברתי של העיר.


המבנה הישן פורש מחדש על ידי האדריכלים במהלך תהליך העיצוב כארון עצום של מגירות, שממנו נפחים חדשים יוצאים החוצה כאילו היו כלי קיבול אידיאלי עבור צעצועים.




הניגוד החזק בין הקיים, ששוחזר בזהירות, והאגף החדש שהתווסף למפעל כביטוי לאדריכלות העכשווית, ניכר בחזיתות ובחללי הפנים של המבנה.





מן הבניין הקיים, מפעל כותנה ישן משנת 1900, נפח חדש תלוי ונמתח החוצה על מנת לכסות את המרחב הציבורי החדש.



הפונקציות החדשות : מוזיאון הצעצועים, מוזיאון הילדים הספרייה והתיאטרון, מסודרות בתוך מעטפת הקיים, המחוזקת על ידי קירות בטון שהושמו כדי לחזק את המפעל הישן ולתמוך בנפחים החדשים שהתווספו למבנה הקיים.


מבנה סקיילייט בצורת חרוטים יוצאים, כמו כובעי קוסמים, מתיבת המוזיאון.



בקומת הקרקע ממוקם אולם כניסה עם בר קפה וכניסה לתיאטרון.


לאורך כל האולם, מול הכיכר, קיר בגובה כפול מזכיר את הגודל המקורי של החלל התעשייתי, אשר בגלל גובהו איפשר ליצור קומת ביניים שבה ספריית הילדים ממוקמת.


בקומה האחרונה תוכננו חללי התערוכה של המוזיאון, הסדנאות וחללים שירות שונים עבור המוזיאון והתיאטרון.




החיבור האנכי הראשי נעשה בעזרת מדרגות פלדה כפולות.


השירותים הצבועים אדום, ממוקמים בכל קומה ומחלקים את חלל המדרגות המרכזי עם הפעילות של כל קומה. 
גרם המדרגות המרכזי מוביל לחלק העליון של הבניין, בו אפשר לצאת החוצה אל הגג.


כל חדרי השירות, הצבועים באדום, נמצאים על הגג ומוקפים לוחות מתכת המצמצמים את ההשפעה החזותית והאקוסטית של הציוד.


הכניסה היא באזור מוגן, ה"מכוסה" על ידי קופסאת המוזיאון. האולם החיצוני הגדול הנחצה על ידי הכביש העירוני הוא הדרך שהמבנה מתייחס לעיר.



הנפח החדש המכוסה פסי זברה מכריז בבירור כי פעילות חדשה מתרחשת במפעל הכותנה.



באזורים החיצוניים הרעיון היה לתת את למרחב תפקיד חברתי ותרבותי חדש על ידי פעילויות המתקיימות בתוך המתחם אך באותו הזמן כמרחב ציבורי שמיש על ידי כל הקהילה.


סמלים גרפיים עירוניים משמשים להצביע על כיוונים ואזורים ומדגישים את ההיבט השובב והמשחקי הקשור לילדים, המשתמשים האמיתיים של המבנה.



בצורה פשוטה ואינטואיטיבית , נושא המשחק נעשה דרך ייצוג של סימנים השייכים למשחקים: "סולמות ונחשים", איקס-עיגול, שחמט וקלאס.


Photographs: Laura Ceccarelli, Valentina Esposito


מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 

Facebook Comments

1 Responses So Far:

איטליה עם ילדים אמר/ה...

איזה יפה כל הרעינות האלה עבור ילדים

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר