דירת נופש מול הים, הרצליה // פריצקי-ליאני אדריכלים >>

יום חמישי, אפריל 21, 2011 | , , , , |

The Liquid Horizon - Flat, Herzliya Marina // Paritzki-liani Architects >>


דירת נופש בהרצליה שעוצבה על ידי משרד האדריכלים פריצקי-ליאני  אשר שאבה את השראתה מהים, הגלים והמרינה אשר נמצאים מעבר לחלון וכעת נכנסים לחללי הפנים של הדירה.




קו האופק המיימי, כתום, כחול, לבן, ורוד, אפור, ערפילי, משתנה ומתעתע, הוא המישור המסמן את תחילת הקומפוזיציה של חלל פנימי זה: החוט העדין שבין ים ושמיים מוקרן פנימה אל החלל הצופה אל המרינה של הרצלייה כמו קו-קיר עץ, אשר בתנועתו מסמן ומעצב את המרחב וקובע את מסלול המעבר בו.




קו – קיר משתנה, חפור, מתקפל ומתיישר בהתאם לשימושים השונים ולצרכי הדיירים.




כבר בכניסה אל החלל, המבט נלכד בתנועה המתמדת של מי הים המשתקפת על גבי התקרה, אשר מעצם היותה כאריג מבריק היא לא רק מביעה כל גוון ומתעדת על גביה כל תזוזה של יושבי הבית, אלא גם נעה כשטיח קסום הנראה מרחף בין רוח וענן, על פי משב הרוח המערבית.




החלל הרחב הכולל סלון-מטבח-פינת אוכל, נתפס כבמה יותר מאשר כמרחב בייתי ובכך הוא עונה על הצרכים השונים המוכתבים על ידי אורח חיים שופע אירוח ואירועים.





אותו חלל בטון ניטראלי ורחב ידיים עולה בלהבה ונצבע באדום עם כל זריחה ושקיעה, בעוד לעת ליל אור נמוך ומשתנה מעניק לו גוון קר ועדין.




קו המתאר של קיר העץ, יוצר סימן במרחב, ומפריד אותו לאזור יום ציבורי (סלון-מטבח-פינת אוכל) ולאזור לילה, יותר פרטי ושמור, מבוכי ופתלתל, המורכב משלושה חדרי שינה וחללי שירות.



המעבר המתקפל כקמט אלכסוני בין איזור היום והלילה, מזכיר שביל ביער עבות, אשר חוש הכיוון אובד בו וכל דלת היא פתח אל עבר הלא נודע.




חדר השינה הראשי, בעל תצפית על הים, נגיש ישירות מאזור היום (סלון-מטבח-פינת אוכל) אולם מעבר זה הינו אף עמוק ונסתר עוד יותר על ידי דלת עצומה החתוכה בקיר העץ המתמשך.





הרעיון התכנוני המרכזי הוא השאיפה ליצור אלמנט פיזי אשר ישקף ויתחקה אחר נוכחותו המתמשכת, הנסתרת, האינסופית של הים.




האור הטבעי איננו שקוף, אלא נצבע בירוק, בכחול ובלבן בחדרים השונים, בעודו משתנה באופיו בהשתקפותו על המשטחים הניטראליים לאורך שעות היום.

צילום: עמית גרון


Share|

Facebook Comments

4 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

תוכניות וחתכים היו תורמים המון להבנה/הערכה של החללים...

אנונימי אמר/ה...

לא נראה לי שגם תכניות וחתכים היו משפרים את המצב של הדירה הזאת. היא פשוט נראית כאילו שמרוב שהיא רצתה להיות כמו ים היא שכחה שהיא ממש לידו...

מלונות בישראל אמר/ה...

גם בלי "תוכניות וחתיכים" יש משהו בסטייל הזה שאהבתי!

אנונימי אמר/ה...

זה לא בית זו אנדרטה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר