בית הלוחם, באר-שבע // קימל-אשכולות אדריכלים >>

יום ראשון, אפריל 24, 2011 | , , , |

Beit-Halochem Rehabilitation Center Beer-Sheva, Israel // Kimmel-Eshkolot Architects >>



פרויקט "בית הלוחם", בית לנכי צה"ל ומשפחותיהם המתגוררים בדרום הארץ, תוכנן על ידי משרד האדריכלים קימל-אשכולות במסגרת תחרות אדריכלית שארגון נכי צה"ל יזם בשנת 2005.



הפרוגראמה המורכבת לבניית מרכז קהילתי וטיפולי לנכי צה"ל כוונה לבניין המייצר סביבה ייחודית ונעימה בלב שממה עירונית על גבול המדבר.


במקום בו נגמרת העיר ומתחיל המדבר, בפאתי באר שבע, להט שמש המדבר והנוף הצחיח היוו את מקור ההשראה, כאשר במרחק לא רב ניצבת לה אנדרטת הנגב וצופה אל האתר.



המבנה תוכנן כמערך של נפחים דמויי סלעים, הניצבים כקבוצה.




ביניהם נפרש גג אופקי, רזה, וכך נוצרת החצר – אינטימית, מזמינה ומוגנת, כמענה לפרוגראמה של הבניין- בית לנכי צה"ל ומשפחותיהם.


האתר הניצב בפינת כבישים ראשיים עם נפחי תנועה כבדים הוביל לפתרון אדריכלי הנותן מענה לבעיה האקוסטית באמצעות הצבת נפחי הבניין במקביל לכבישים הראשיים באופן שמגונן על שטחי החוץ השקטים של הפרויקט.





במהלך החקירה התלת ממדית של המסות השונות התפתחה שפה ייחודית לפרויקט, שפה של מערכות יחסים בין אור וצל, סגור מול פתוח, פוזיטיב ונגטיב.




אור השמש העז מאפשר השגת עושר תלת מימדי בתנודות מינוריות של מישורי החזית.



ה"סלעים" מאכלסים את הפונקציות הפרטיות והאינטימיות יותר, בתווך ביניהם מתהווים חלליו הציבוריים של הבניין ומערך התנועה.






מעבר בין המסות מתבצע על גבי גשרים קלים החוצים את אותם חללים ציבוריים ומעצימים את החוויה של המשתמשים במבנה.





בתוך המסות, באזורים הפרטיים, דפנות עבות מעניקות הגנה אקלימית החיונית כל כך בנגב.



באזורים הציבוריים הצללה מושגת בדרך הפוכה: גג קל שיוצר מצחייה – מגן על האזורים הפנימיים ומאפשר מגוון חללי חוץ נעימים לשהייה ,שקיפות החללים הציבוריים מייצרת קשר חזק אל שטחי החוץ המוגנים של הפרויקט.


הבניין מחלק את האתר לטופוגרפיות חדשות, המאפשרות ליצור שתי קומות קרקע בשני מפלסים שונים,
השלובים זה בזה כחלק אינטגראלי בארכיטקטורה של הבניין. כך מתאפשרת נגישות מרבית העונה לצרכים המיוחדים של המשתמשים בבנין.




טכנולוגיית הבניה בבטון יצוק באתר, הציבה אף היא אתגר תכנוני וביצועי ,שעם השלמתו של המבנה
ניכרת העוצמה הרבה של הבטון החשוף .




דיוק החומר המחייב תכנון קפדני ומורכב, ללא עטיפות וחיפויים, מעצים את חווית הבניין ואת הניגוד העצום בין האטום והמאסיבי לקל והשקוף .





האדריכלות של בית הלוחם שייכת למקום ונובעת ממנו תוך שהיא מייצרת שפה משל עצמה הבוחנת, באמצעות גיאומטריות מורכבות, אופנים חדשים ליצירת מרחבים פנימיים וחיצוניים.




בימים אלה פותח בית הלוחם בבאר שבע את דלתותיו, עבודות הגינון סביב הפרויקט יושלמו בימים הקרובים.




נתוני המבנה:
שטח מגרש – 18 דונם
שטח בנוי – 6000 מ"ר
פונקציות עיקריות:
* חברה וקהילה – אודיטוריום, כיתות לימוד, סדנאות יצירה, מועדון.
* שיקום – פיזיוטרפיה, בריכה טיפולית, עיסוי, מרפאה.
* ספורט – אולם כדורסל, בריכת שחיה, חדר כושר, ביליארד, טניס שולחן, התעמלות.
* תמיכה ושירות – קפיטריה, מלתחות, הנהלה, תחזוקה.
עלות בניה – 7500 ₪ למ"ר




תכנון: קימל אשכולות אדריכלים
לקוח: ארגון נכי צה"ל
צוות הפרויקט: איתן קימל, מיכל קימל אשכולות, אילן כרמי, שחף זית
השתתף בתכנון הראשוני- מורן פלמוני .
אדריכל אחראי: שחף זית
ניהול פרויקט: רמון מהנדסים
קונסטרוקטור: רועי אסף הנדסה
קבלן מבצע: מנרב הנדסה



Share|

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר