מרכז הלב ע"ש סמי עופר- המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי (איכילוב) // שרון אדריכלים+רני זיס אדריכלים >>

יום שלישי, מאי 28, 2013 | , , , , , |

sammy-ofer heart building // Sharon + zis Architects >>

מגדל הקרדיולוגיה החדש, מהווה פריצת דרך מהפכנית באדריכלות מוסדות רפואה, בכך שהוא מציב את ה"מטופל", "המלווה" והצוות הרפואי וצרכיהם במרכז העשייה. 



המגדל החדש, בשטח של כ-55,000 מ"ר ובגובה של 69 מ' יכיל 17 קומות (4 קומות מרתף שישמשו לבי"ח לשעת חרום ל-650 מיטות אשפוז ומעליהן 13 קומות רפואיות), תוכנן על ידי האדריכלים: ארד שרון, שרון גור-זאב - שרון אדריכלים בשיתוף עם רני זיס אדריכלים.


חתך מצפון לדרום מסתכל מערבה. דרך האטריום המחבר את איכילוב הישן עם המגדל החדש ודרך האודיטוריום הכתום

מגדל הקרדיולוגיה תוכנן כקובייה מונוליתית לבנה ופשוטה שמוקמה במקביל לבניין איכילוב ההיסטורי, אותו תכנן אריה שרון בשנות ה-60.



בפשטות האדריכלית הלבנה-שאפיינה בעבר את בתי החולים – יושמו טכנולוגיות מתקדמות במטרה לייצר מבנה שקוף ובו זמנית אקולוגי ומותאם לאקלים המקומי.


ה"לבן" – צבע שסימל בעבר גם את אדריכלות "העיר הלבנה" המאפיינת את ת"א וגם את ההיגיינה הרפואית- "הכול חשוף וגלוי" – יחזור כצבע דומיננטי גם בעיצוב הפנים של המגדל החדש. 


צבעים חזקים – אדום, צהוב –ישולבו להבעת חיות מדודה בשדה הלבן. האיזון העדין בין האדריכלות ל"מדיצינה" מאפיין את המגדל החדש – בחינת היכולת של אדריכלות לבנה, רכה, רגישה וגם שמחה להקל על משתמש הנמצא במצב של חרדה ומצוקה, וזאת מבלי הצורך הטרנדי להתחפש לסוג מבני אחר (מלון, בנק אמריקאי, "תחושה כמו בבית" וכו).


הרעיון היה ליצור "פעולת החייאה" לבניין איכילוב הישן באמצעות תכנון אטריום ציבורי אשר יקשר את המגדל הקרדיולוגי החדש עם בנין איכילוב ההיסטורי.


בחלל האטריום ירחפו ככלי דם, גשרים אדומים שיובילו את קהל המבקרים לגלריות המתנה אשר ימוקמו זה מול זה, במתח פיגורטיבי, בשני המבנים. 



איכילוב ההיסטורי ישופץ ברוח המודרניזם המקורית שלו. 

קומת אשפוז. כפי שניתן לראות חדרי האשפוז מסודרים לאורך קירות המסך של החזיתות.
אין מסדרון לחדרים אלא חלל מרווח הכולל את דלפק האחיות ואולם היום (איזור אכילה ומפגש עם המבקרים) של המאושפזים.

המגדל הקרדיולוגי החדש הינו המבנה הרפואי היחידי בארץ שתוכנן ללא גדרות ועם דופן הנושקת ומקבילה לרחוב עירוני ראשי – רחוב ויצמן. גלריה עירונית בעלת אופי תל-אביבי – בגובה של שני מפלסים, תוכננה במקביל לכיכר ציבורית חדשה ורחבה הגובלת ברחוב ויצמן. 
תכנית קומת קרקע המראה את הכניסה מרחוב ויצמן דרך הכיכר עם איזור ישיבה חיצוני של בית הקפה ובריכת המים +
הגלריה העירונית עם בית הקפה החלקו הפנימי והאודיטוריום

בגלריה העירונית – מוקמו בתי קפה, שטחי מסחר, תיאטרון קטן, לרווחת המאושפזים ומבקריהם – מקום מפגש עם קהל המבקרים ה"בריאים" שברחוב.



בחזית הזכוכית של המבנה – מוקמו כחדרי לב – חלונות אדומים שישמשו כ"לוג'יות" ויאפשרו למאושפזים קשר חיוני עם החוץ.



גינות מרפא "Healing Gardens" יעטפו את המגדל וישולבו גם בחללי הפנים. מה דעתך? 

וידאו אודות המרכז+תהליך הבניה : 



 לחץ כדי לשתף :Share|

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר