זכיה בתחרות: הרחבה לבי"ח Herlev, דנמרק // HLS Architects >>

יום שני, אפריל 25, 2011 | , , , |


Herlev Hospita // Henning Larsen Architects >>



משרד Henning Larsen Architects זכה בתחרות בינלאומית לתכנון הרחבה לבית החולים Herlev בדנמרק שנבנה בשנות ה-60. ההרחבה בשטח של 52,000 מ"ר תכלול בין היתר, חדר מיון ומרכז לידה הכולל מחלקת ילדים ומחלקה ליולדות, .



הפרויקט הזוכה מורכב משלושה מבנים עגולים בצורת טבעת שהונחו על בסיסים מלבניים - אשר מנותקים אחד מהשני תוך יצירת מספר חללי חוץ. ההרחבה החדשה תוכננה בניגוד לקנה המידה הגדול והרחב של הגיאומטריה המלבנית הגבוה של בית החולים הקיים.




מבנה בית החולים בכללותו יעבור ממצב של "בניין גדול" מאוד הממוקם על מגרש ללא חללים חיצוניים למצב של "שטח בנוי" המציע מגוון רחב של אלמנטים ייחודיים בעלי חללי חוץ.




מבנה בית החולים מהווה ארגון של מספר גדול של חללים קטנים אשר - בפרויקט זה - בניגוד למרחב של הסביבה החיצונית שבאזור בו הוא ממוקם, ומציע גינות וחצרות פנימיות.



"בהתבסס על ניתוח מעמיק של ההתפתחויות במגזר הבריאות תוך התמקדות חזקה ביצירת הגדרה ברורה, ראויה וחוויתית עבור חולים, בני משפחה ואנשי צוות, החזון של צוות התחרות היה ליצור סימביוזה בין החולים לסביבה. סימביוזה שבה אלמנטים בודדים מהווים חלק של מחזור טבעי היוצר "בית החולים חושי" שיעמיד את בית חולים Herlev בחוד החנית של מופת וחדשנות בתחום הבריאות. "



ההשפעה של הטבע על תהליך הריפוי מתועד היטב במחקרים רבים. בתכנון בית החולים Herlev, ידע זה נלקח ברצינות - וכך, תוכננו חצרות שופעות, גינות גג ירוקות וחצר ירוקה גדולה ומרכזית על מנת לספק לבית החולים החדש אווירה תוססת ורעננה.



כמו כן פוטנציאל הריפוי של האדריכלות תורגם בעקביות לתוך חללים חושניים וחווייתיים - בגישה המאופיינת בוריאציות ומחויביות גדולות ברמות שונות של תכנון".



החללים החיצונים שנוצרו כתוצאה מהגיאומטריות השונות של קומפלקס בית החולים יחד עם ההרחבה החדשה נועדו לתקשר באופן שגורם להם לפנות לכל החושים. מים הם מרכיב חשוב אשר שולב בצורה של מזרקות , משטחי מים ובריכות פשוטות בין החללים. מכיוון שבית החולים תוכנן כך שלרבים מהחולים יש חלונות ותצוגה של הסביבה בחוץ , הנוף תוכנן כמספר "תמונות" שונות שיתחלפו וישתנו בקצב של העונות המתחלפות.



על אדריכלות הנוף בפרויקט אמון משרד SLA.

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר