HOUSE I , יפן // yoshichika takagi + sekkei-sha Architects >>

יום שבת, אפריל 02, 2011 | , , |

HOUSE I // yoshichika takagi + sekkei-sha Architects >>

זהו בית מגורים קטן בעל שתי קומות בגודל של 100 מ"ר באקיטה פריפקטורה שביפן (Akita Prefecture).
תוכנן על ידי משרד האדריכלים היפני yoshichika takagi + sekkei-sha.




אתר הבית נמצא במרכז העיר אקיטה, מקום שבו פונקציות עירוניות רבות נמצאות מסביב. 



למרות מרכזיות מיקומו העירוני, זה מגרש מיוחד מאד מכיוון שהוא מוקף אך ורק בחניונים עירוניים. 



בהתחשב כי השטח חשוף לעיני הציבור בכל ארבעת הכיוונים, היה הכרחי לקיים את הפרטיות של המתגוררים, אך באותה העת, המטרה של האדריכלים היה ליצור חזית פתוחה ומאווררת.






על מנת לשמור על הפרטיות, החדרים הפרטיים תוכננו בלב מתחם, דבר שעזר גם מבחינה אקלימית.







עם זאת, המתחם נתן הרגשה סגורה, ולכן המשימה היתה למצוא דרך לתכנן את החללים סגורים מספיק כדי לשמור על הפרטיות אך באותו הזמן לתת הרגשה פתוחה ונרחבת לחוץ.





האדריכלים התחילו מרשימה של חללים שחייבים סגירות מסוימת כמו המטבח, האמבטיה, השירותים, חדר השינה וחדר אחסון, והחליטו כי כל אחד מהם יהיה מוקף בחלל בצורת קופסה.






אוסף של חללים אלה נאספים כמו לגו אחד לצד ומעל השני, ויוצרים פערים ורווחים באזורים רבים ובגדלים שונים.




המבנה המורכב של הקופסאות יחד עם הפערים והרווחים נותנים תחושה של עומק ואווריריות לנפח כולו, וכמו גם אשליה כי יש יותר מקום מעבר למה שגלוי.






החלונות והפתחים בקירות הקופסאות חופפים אחד עם השני והמקום כולו נראה כמו שילוב של מבטים מול מתארי נוף שונים ומגוונים לעיר.





"עיצבנו את הבית הזה על סמך כללים פשוטים המבוססים על 2 גורמים: החדרים שצריכים פרטיות תוכננו ב"קופסאות" וחדרים שלא צריכים להיות סגורים הם הפערים שבין הקופסאות. על ידי יישום הכללים הללו, המרחב מוצג כמבנה מורכב הנותן תחושה של חלל רחב", Yoshichika Takagi, אדריכל הבית.





Photographs: Toshiyuki Yano


משרד האדריכלים של הפרויקט ביקש כי נצרף את הטקסט הבא ונבקש את תמיכתכם בעזרה לניצולים ביפן :

Please contribute for emergency support for Japanese earthquake and tsunami .
Following is a link to the donation for relief and recovery.
>>Japan Red Cross Society
Please support victims.


מה דעתך? אהבת? אז תשתף! :)  כפתורי שיתוף : 

Facebook Comments

2 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

כמו בוטקה של השומר באמצע מגרש החניה

lior malka אמר/ה...

מבנה יפה מאוד ,אהבתי את משחק הגאומטרית וצמצום הגוונים ,בית פשוט יפה ויעיל

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר